2022.szeptember.26. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Csendes vita, avagy jobbprogram gondolatok á la Egyetem

7 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/23171"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kiscsendes.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.kiscsendes.hu" title="www.kiscsendes.hu" width="67" height="100" /></a><span style="width: 65px" class="caption"><strong><a href="http://www.kiscsendes.hu/">http://www.kiscsendes.hu/</a> </strong></span></span>Ismerik Önök a Csendes nevű becsületsüllyesztőt? Ez a majdnem romkorcsmahivatal a Múzeum körút mellékutcájában található, kiköpésnyi távolságra az ELTE-től.(Bp V. Ferenczy Sándor utca 5) Van benne Wifi, meg jófajta csapolt világos sör, azaz minden megvan, ami egy jogásznak, bölcsész filosznak ingere az idő múlatásához. Ez az egyik krigli tanszék. <p>

 www.kiscsendes.huhttp://www.kiscsendes.hu/ Ismerik Önök a Csendes nevű becsületsüllyesztőt? Ez a majdnem romkorcsmahivatal a Múzeum körút mellékutcájában található, kiköpésnyi távolságra az ELTE-től.(Bp V. Ferenczy Sándor utca 5) Van benne Wifi, meg jófajta csapolt világos sör, azaz minden megvan, ami egy jogásznak, bölcsész filosznak ingere az idő múlatásához. Ez az egyik krigli tanszék.

 www.kiscsendes.huhttp://www.kiscsendes.hu/ Ismerik Önök a Csendes nevű becsületsüllyesztőt? Ez a majdnem romkorcsmahivatal a Múzeum körút mellékutcájában található, kiköpésnyi távolságra az ELTE-től.(Bp V. Ferenczy Sándor utca 5) Van benne Wifi, meg jófajta csapolt világos sör, azaz minden megvan, ami egy jogásznak, bölcsész filosznak ingere az idő múlatásához. Ez az egyik krigli tanszék.

Nos, nekem  éppenhogy sikerült aznap elhagyni az Országház előtti teret, és így idő előtt kerültem be a korcsmahivatal világába. Várnom kellett, amit jobb híján kávépusztítással és a környező szavakra való figyelmezéssel töltöttem. Mellettem egy vegyes tárasaág éppen egy laptopot lehet életre. Mivel a helyi Wifi nem volt éppen a helyzet magaslatán, némi kooperacióval, valamelyik mobil szolgáltató segitaségével lett kép és hang.

Az Echo Tv a Parlament előtt tüntetést közvetítette. Én meg kicsit figyelmeztem, hogy a Robotzsaruk és a Gumimacik megindulnak-e a tömeg ellen. De a szokásos szlogeneken kívűl nem sok hangzott el, a tömeg óhaját minden idők leggyűlöltebb miniszerelnökével szemben meg ismerjük. Nincs oszlatás, akkor hát inkább mással kellene foglalkozni, hiszen a szónokok által elmodottakat úgyis ismerjük. Nem mondtak újat.

De hogy végül nem mélyedtem bele egy újabb dupladupla kávéba és az Ufo magazinba egy kialakuló vita hozta meg. Ugy tűnik nekik is unalmas volt a közvetítés, igy az egyik ( kicsit jogászra hajazó tipus) megkérdezte a másik, csapott emó-s kinézetű bölcsész széplelket. Te kire szavazol az Eu választáson és jövöre?

  • – A Jobbikra, ha tudnam mit is akar? Mert mást akar mint a többiek. És nem akarok az EU-ból politikusi elfekvő osztályt, ahol nem képvselve az oraszág érdekeit hízlalják kárpótlásként nyugdijalapjukat. De mi a programjuk? Mert az biztos nem igaz, amit a média állít….
  • – Egy kicsit skinhed kinezetű, de külöben tisztességesen öltözött emberke, akinek korábban a zsebéből előkerült a mobiltelefonja adta meg a net-segitséget a Tv nézéshez, (Martens bakacs helyett egy kelet-kokinkinai adidos tornacipőben), valamit keresett a gépén, majd filozófikusan hozzátette: Program, meghirdetett, az nincsen. De nyilatkozatokból lehet tudni. Mi a politológia szemináriumon összeszedtük:
  • a.) A Szent Korona jogállásán és hagyományain alapuló új alkotmány. Ezzel nem lenne senkinek semmi baja a baloldal és a szadesz, no meg holdudvaruk kivételével. Van precedens, hogy nem kell rogtön egy tiszta vérű Habsburgot királlyá koronázni. Itt van a Horthy féle király nélküli királyság modellje.
  • b.) A másik ilyen programpontjuk a csendőrség visszaállítása lenne. Ezzel megint csak a társadalom igen kis részének lenne gondja. Mert számos európai országban is működik, mégpedig igencsak jól működik ez a modell. Igaz, nem CSAk a csendőrség, hanem kellene mellé pénzügyőrség, városi rendőrség, és bűnügyiek (Kripo, azaz Kriminalpolizamt), valamint katonai rendőrség, no meg az autópálya rendőrség. Ezzel szépen ezek egymást ellenöriznék. Az állampolgár jól járna. És talán az állam is.
  • c.) Az egyházi házasságkötés elismerése, azaz a bejegyzett felekezeteknél kötött házasságok államilag is elismertek, de aki akar köthet polgári házasságot. Azaz nem lenne vallasi diktatúra, csak a képmutatás kisebb. Ez viszont az ateista lobby részéről váltana ki hujolást.

A kicsike hiba van itt, az elutasitando tételek azonban a többi ponttal már elkezdőnek. És ez a gond, mert ha véletlenül a magyar birka az ugaron dafke alapon többséget adni neki, akkor ugyanúgy, mint most, saját rabtartóit választja meg. Nézzük csak sorjában:

1.)   A halálbüntetés visszaállítása: Itt már kezdődik a baj. Nemzetközi kötelezettségeink ezt tiltják. Ugyanakkor éppen az USA tapasztalata azt mutatja, hogy minden marketinggel szemben hatása elenyésző, viszont sok a justizmord, amikor látszatra tejesen szabályosan ártatlant itétélnek halálra, és végeznek ki. Már egy is sok,de itt nem egy emberről van szó.

2.)   A szuper progresziv, a tőke és a vagyonok képződését, a nagyobb életszínvonal különbséget megakadályozó adózási rendszer. Nos ha ezt itt van, akkor én megyek külföldre, – jegyezte meg a politológus – családunkat háromszor tették tönkre. Egyszer, amikor dédpapa lakatosműhelyét elvitették az oroszok. Utána 1953-ban, a kisparos papa ellen Rákosi pert folytatott, és végül internált, kitelepített bennünket. Végül Kádár János a szupernek mondott GMK korszakban, amikor hűtlen kezelés miatt ítélték el a papát. Utána már nem is nagyon próbáltunk „legálisa" semmit sem, mindenki szigorúan alkalmazott volt, aki a gyár tied vigyed haza közmegyezését követte.

3.)   Magyarország kiléptetése az EU-ból. Bravó, csináljunk egy fallal körülfalazott rendőrállamot magunkból. Mert fal az bizony kell, mert aki teheti, még időben lelép.

4.)   24 hónapos kötelező katonai szolgálat, valamint továbbszolgáló sorozott véderő. Nos ez megint problémás. Mert aki a Kádár féle hadseregnek volt tagja, az bizony tudja hogy ott mi folyt. Ez lesz most is. És hiába hivatkozunk a Donnál becsülettel harcoló apáinkra. Maximum a munkanélküliséget oldaná meg. Az első lázadásig….

  • – Mi a fenét lehet tenni – na szép lassan oszlanak a népek a Parlamentnél jegyezte meg az asztaltársaság egyik, eddig némán sörözgető tagja, aki, talán egyetlenként az Echo TV „gyufásdoboz moziját" hallgatta eddig a Neten keresztül. Esett a hó, zimankó volt, így mindenki hamar akart végezni a tüntetéssel. Lehetett hallani mindjárt végeznek, hiszen a Himnusz és a Székely himnusz dallama szürődött ki a laptop hagszórójából. Politológuskám milyen a mi kilátásunk?

– Semmi: szivunk és meghalunk. Nyögte be az emós kinézetű. De ezt nem hallotta meg a megkérdezett. Aki aszongya:

  • – Tudományosan optimalizálva a helyzetet, a poltikai elit más felállással marad. De.. van egy érdekes felállás. Ha logikusan gondolkodunk, és az osztrák Haider-féle példát nézzük, a képlet megoldása a következő. Mindenki lépik MOST, az EU parlamenti változás során egyre jobbra egyet. Mivel úgy gondolja, ez tét nélküli, de kifejezheti rosszallását. Azaz nagyon sokan fognak MOST a jobbikra szavazni. Azaz az Eu Parlamentbe a Jobbik, a FIDESZ és az MSZP fog bekerülni. Senki más.

Ugyanakkor viszont az is tiszta, hogy ez a hazai parlamentben nem működik. Ezért akkorra lesz egy picike visszarendeződés. Kevesen mennek el szavazni, de olyan FIDESZ többségű parlament lesz, ami kényelmesen tud kormányozni. De a 2/3-os többséghez vagy MSZP vagy Jobbik támogatás kell. Azaz meglesz a jobboldali és baloldali fékje. Igy talán egy élhető ország alakul ki….

Minden akaratom ellenére a további fejtegetést nem hallottam. Megjottek azok, akikre én vártam. Nekem kezdődött a munka. Ők a szomszéd asztalnál még ittak egy kör sort, azután, hogy csitult a hóesés elindultak kifele, hogy helyükbe újabb egyetemista asztaltársaság lépjen.

Vox populi, vox Dei!

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.