2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Csődvédelmet kért a Komédium Színház

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/60117"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_61.jpeg" border="0" width="240" height="89" /></a></span>Csődvédelmet kért a Komédium Közhasznú Nonprofit Kft. A színház alapítója és egyik tulajdonosa Arató András, a Klubrádió főrészvényese.

Csődvédelmet kért a Komédium Közhasznú Nonprofit Kft. A színház alapítója és egyik tulajdonosa Arató András, a Klubrádió főrészvényese.

Csődvédelmet kért a Komédium Közhasznú Nonprofit Kft. A színház alapítója és egyik tulajdonosa Arató András, a Klubrádió főrészvényese.

Csődkérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez a Komédium Színházi és Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft., a döntésig fizetési haladék illeti meg. A Komédium Színházat működtető társaság veszteséges volt az elérhető adatok szerint, 2009-ben egymillió, 2010-ben 7 millió forint negatív eredményt volt kénytelen elkönyvelni. A színház 1991 óta működik.

A kft a 2010-es éves beszámoló szerint 77,8 százalékban a Dunaholding Zrt, 20 százalékban az V. kerületi önkormányzat, 2,2 százalékban pedig Tóth Sándor kezében van. A színház alapítója, egyik tulajdonosa Arató András, a Dunaholding Zrt. vezérigazgatója, a Klubrádió főrészvényese.

A színház nem az a fajta vállalkozás, amit profitorientált alapon lehet működtetni – mondta Arató egy korábbi riportban. „Nem nevezhető nyereséges befektetésnek, viszont amíg csak lehet, addig örömet szerez a nézőknek és persze a fenntartóinak is. Ez inkább egyfajta mecenatúra. Ez abba a körbe tartozik, amit akkor csinál az ember, amikor megteheti. És mivel mi ezt megtehettük, mondjuk, azt mondom, egyre nehezebben, de megtehetjük, ezért ezt csináljuk."

www.gazdasag.hu

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.