Csődvédelmet kért a Komédium Közhasznú Nonprofit Kft. A színház alapítója és egyik tulajdonosa Arató András, a Klubrádió főrészvényese.

Csődvédelmet kért a Komédium Közhasznú Nonprofit Kft. A színház alapítója és egyik tulajdonosa Arató András, a Klubrádió főrészvényese.

Csődkérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez a Komédium Színházi és Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft., a döntésig fizetési haladék illeti meg. A Komédium Színházat működtető társaság veszteséges volt az elérhető adatok szerint, 2009-ben egymillió, 2010-ben 7 millió forint negatív eredményt volt kénytelen elkönyvelni. A színház 1991 óta működik.

A kft a 2010-es éves beszámoló szerint 77,8 százalékban a Dunaholding Zrt, 20 százalékban az V. kerületi önkormányzat, 2,2 százalékban pedig Tóth Sándor kezében van. A színház alapítója, egyik tulajdonosa Arató András, a Dunaholding Zrt. vezérigazgatója, a Klubrádió főrészvényese.

A színház nem az a fajta vállalkozás, amit profitorientált alapon lehet működtetni – mondta Arató egy korábbi riportban. „Nem nevezhető nyereséges befektetésnek, viszont amíg csak lehet, addig örömet szerez a nézőknek és persze a fenntartóinak is. Ez inkább egyfajta mecenatúra. Ez abba a körbe tartozik, amit akkor csinál az ember, amikor megteheti. És mivel mi ezt megtehettük, mondjuk, azt mondom, egyre nehezebben, de megtehetjük, ezért ezt csináljuk."

www.gazdasag.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük