Huszonkilenc darabos, jórészt lakóingatlanokból álló csomagot kínál értékesítésre a CIB Csoport. A bankcsoport az élénkülő piaci keresletre alapozva döntött a csomagban értékesítés mellett, és a jövőben további, hasonló akciókat is tervez.

 

Huszonkilenc darabos, jórészt lakóingatlanokból álló csomagot kínál értékesítésre a CIB Csoport. A bankcsoport az élénkülő piaci keresletre alapozva döntött a csomagban értékesítés mellett, és a jövőben további, hasonló akciókat is tervez.

 

Nagyrészt lakóingatlanokból álló, 29 darabos csomagot kínál értékesítésre a CIB Csoport megbízásából az Otthon Centrum Solutions Kft., hozzávetőleg 94 ezer forintos négyzetméterenkénti átlagos áron. A portfólió kizárólag per- és tehermentes, tiszta tulajdonjoggal rendelkező, és a bankcsoport birtokában álló ingatlanokból áll. A csomagban szereplő ingatlanok közül 11 Budapesten, 18 pedig Észak-Magyarország öt megyéjében található. A 29 ingatlanból a 11 budapesti ingatlan mellett további 10 megyei jogú városokban, 6 kisebb városokban helyezkedik el, és mindössze kettő található kistelepüléseken. Az üresen álló ingatlanok jelen műszaki állapotukban is piacképesek és eladhatók, és felújítás után jelentős értéknövekedést is elérhetnek.

 

„Ha az a befektető célja, hogy az ingatlanokat egyenként, haszonnal továbbértékesíti, a csomagra elérhető árengedmény mellett profitnövelő tényező a várható értéknövekedés is" – hívta fel a figyelmet Nagy Tibor, az Otthon Centrum üzletfejlesztési vezetője. Hozzátette: az Otthon Centrum szakértőinek véleménye szerint a budapesti ingatlanok árának növekedése lassul ugyan a következő időszakban, de egy éves időtávon így is tíz százalék körüli emelkedés várható. Az észak-magyarországi régióban viszont még mindig 20-25 százalékkal olcsóbbak az ingatlanok, mint 2008 előtt, így a következő 12 hónapban akár 20-25 százalékos áremelkedésre is számítani lehet. Így – a megadott irányáron történő vásárlásnál is – az átlagosan 12 hónapos eladási idő és a befektetett összeg 8-12 százalékát kitevő összes adó és költség mellett is 10 százalék körüli, teljes befektetésre számított profit érhető el.

 

„A növekvő ingatlanpiaci kereslet, az alacsony hozamkörnyezet és a jelzáloghitel-piac élénkülése nyomán arra számítunk, hogy rövid időn belül sikeresen értékesíteni tudjuk a meghirdetett portfóliót" – nyilatkozta Nemes Rudolf, a CIB vezető szakértője. Hozzátette: a CIB Csoport az ingatlanokat hasznosításuk, elhelyezkedésük és értékük alapján választotta ki. Bár az általános vélekedés szerint – tette hozzá – a fővárosi az egyetlen működő piac, a CIB az ország minden részén, így Észak-Kelet-Magyarországon is komoly befektetői érdeklődést tapasztal. „Tisztában vagyunk azzal, hogy az ország nagy részében igen kevés a bérbe vehető ingatlan, és ez lehetőségeket teremt a befektetők számára" – emelte ki Nemes Rudolf.

 

A CIB Csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. az elmúlt három év során több mint ezer tranzakciót bonyolított le, így jelentős tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. A korábbi években számos különleges értékesítési akciót hirdetett meg a CIB ingatlanjainak értékesítésére az online ingatlan aukcióktól kezdve a nyári ingatlanvásárig, melyek mind sikerrel zárultak. A CIB Csoport ezért a mostani értékesítés kapcsán is jó eredményekre számít, és a jövőben további hasonló akciókat is tervez.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük