2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Csontváry-kiállítás nyílt meg Isztambulban

1 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/44485"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/cedrus.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="79" /></a></span>  <p>Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár 2010. október 20-án az isztambuli Pera Múzeumban megnyitotta a Csontváry-kiállítást.

cedrus.thumbnail 

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár 2010. október 20-án az isztambuli Pera Múzeumban megnyitotta a Csontváry-kiállítást.

cedrus.thumbnail 

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár 2010. október 20-án az isztambuli Pera Múzeumban megnyitotta a Csontváry-kiállítást.

A kiállítás megrendezésére az Európa Kulturális Fővárosa 2010 programsorozat keretében, a Pécs és Isztambul közötti együttműködésnek köszönhetően került sor. Csontváry Kosztka Tivadar 39 alkotását, köztük a legismertebb, Magányos cédrus című képét láthatta a megnyitón az isztambuli közönség.

„A legtöbb magyar egyetért abban, hogy Csontváry a valaha élt legnagyobb magyar festő. Festészete a magyar és egyetemes művészet maradandó értéke, a legfontosabbak egyike, amelyet Magyarország saját magából megmutathat" – mondta Szőcs Géza a megnyitón.

Törökországi útja alatt a kultúráért felelős államtitkár megbeszéléseket folytatott isztambuli múzeumi vezetőkkel, és 2010. október 21.-n  reggel a Feriköy protestáns temetőben megkoszorúzta az 1848-as szabadságharc honvéd tisztjeinek sírját.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.