A 2013. február 14-17. között 22. alkalommal jelentkező Budapest Boat Show szervezői az idén az „innováció és tradíció" témát választották a kiállítás alapgondolatának. A tavalyinál másfélszer nagyobb területen zajló bemutató a HUNGEXPO „G" pavilonjában fogadja az érdeklődőket.

A 2013. február 14-17. között 22. alkalommal jelentkező Budapest Boat Show szervezői az idén az „innováció és tradíció" témát választották a kiállítás alapgondolatának. A tavalyinál másfélszer nagyobb területen zajló bemutató a HUNGEXPO „G" pavilonjában fogadja az érdeklődőket.

 Több mint negyven hajó, a hajózás kellékei és rendkívül gazdag program Magyarország legnagyobb hajókiállításának idei kínálata. A 22. Budapest Boat Show díszvendége Orfű, amelynek tórendszerét sok hazai hajós ismeri, és a vízi turizmus egyik kedvelt célpontja.

 A hajókiállításon ezúttal a hajózáshoz kapcsolódó legújabb fejlesztések és a klasszikus értékek egymás melletti bemutatása kap hangsúlyt. Olyan különlegességeket láthat a közönség mint a tavalyi Kékszalag győztes Fifty-Fifty kétárbocos katamarán – amely szárazföldön most először látható testközelből -, vagy Fekete László Hungarian Wing-re keresztelt merevszárnya, amit hajós környezetben elsőként itt állítanak fel, és tavasszal kezdik vízen a tesztelését. A karbonszálas technika legújabb vívmányai közül tanulmányozható lesz a Moly, amely nem csak úszni, de „repülni" is képes a vízen. A klasszikus vitorlázást képviseli többek között egy Binnen 30-as fa vitorlás, amely 1927-ben épült. A tradíciókra emlékeztet majd a fa hajóépítés régi szerszámainak kiállítása, s egy Kalóz típusú vitorlás helyben történő megépítése is.

 A Budapest Boat Show első napjának programjában az óceáni szólóvitorlázás valamennyi hazai kiválósága szerepel: Fa Nándor, Méder Áron és Kovács Tamás tartanak beszámolót óceáni kalandjaikról és terveikről. Szintén az első napon mutatják be a tízszeres Kékszalag győztesről, Litkey Farkasról készült „A Vitorlázó" c. filmet. Február 16-án, 16 órától neves sportolók lesznek a színpad vendégei: Reményi Gitta sárkányhajó világbajnok dobos, Székely Antal olimpikon vitorlázó és Pulai Imre olimpiai bajnok kenus.

 A Budapest Boat Show évek óta visszatérő és népszerű programja az ergométeres evezős bajnokság. Idén nyáron Szeged ad otthont a Sárkányhajó Világbajnokságnak, melynek apropóján a verseny most sárkányhajó szimulátorokon zajlik a kiállítás szombati napján.

 A kiállításra napijegy online elővételben 1500 Ft-tól vásárolható, a helyszínen 2000 Ft, a családi jegy két felnőtt és 3 gyerek részére 4000 Ft. Február 15-én hajóvezetői engedéllyel a Budapest Boat Show látogatása díjmentes. A jegyek a párhuzamosan zajló Fegyver, Horgászat, Vadászat kiállításra is érvényesek. További kedvezményekről, a részletes programokról a www.boatshow.hu oldalon találnak információkat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük