2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Dan Povenmire, a Family Guy, valamint a Phines és Ferb akotója — elkészítette rap videóját a rajzfilmkészítés rejtelme

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57378"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/rf2.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="56" /></a></span>Dan Povenmire neve leginkább a Family Guy miatt cseng ismerősen mindenkinek, aki csak azért szállt ki az alkotói csapatból, hogy megcsinálja saját rajzfilmjét, a Phineas és Ferböt. Nemrég társával együtt, Jeff Marshhal készítettek egy rapszámot, ami bemutatja a sorozat készítésének egyes folyamatait. De nem Dan Povenmire az egyetlen, aki fura rapvideót készített: 3 évvel ezelőtt Natalai Portman rappelésétől volt hangos az amerikai sajtó. </p> <p> 

Dan Povenmire neve leginkább a Family Guy miatt cseng ismerősen mindenkinek, aki csak azért szállt ki az alkotói csapatból, hogy megcsinálja saját rajzfilmjét, a Phineas és Ferböt. Nemrég társával együtt, Jeff Marshhal készítettek egy rapszámot, ami bemutatja a sorozat készítésének egyes folyamatait. De nem Dan Povenmire az egyetlen, aki fura rapvideót készített: 3 évvel ezelőtt Natalai Portman rappelésétől volt hangos az amerikai sajtó.

 

Dan Povenmire neve leginkább a Family Guy miatt cseng ismerősen mindenkinek, aki csak azért szállt ki az alkotói csapatból, hogy megcsinálja saját rajzfilmjét, a Phineas és Ferböt. Nemrég társával együtt, Jeff Marshhal készítettek egy rapszámot, ami bemutatja a sorozat készítésének egyes folyamatait. De nem Dan Povenmire az egyetlen, aki fura rapvideót készített: 3 évvel ezelőtt Natalai Portman rappelésétől volt hangos az amerikai sajtó.

 

Dan Povenmire a Simpson család, valamint Rocko modern életének a rajzolója volt, majd 2000-től 2007-ig Family Guy rendezőjeként és forgatókönyvíróként dolgozott. A Family Guyt azért hagyta abba, hogy minél többet foglalkozhasson saját sorozatával a Phineas és Ferbbel, aminek már 1991-ben kitalálta a sztoriját, de egyik csatorna sem akart pénzt adni a rajzfilmre. A megvalósításra 16 évet kellett várnia: az első rész 2007-ben a Disney Channel segítségével került adásba. Azóta, az Emmy-díjas sorozatot 170 országában, 34 nyelven vetítik, és rajongói között olyan világsztárok is vannak, mint Ben Stiller, Jake Gyllenhaal és Michael Douglas. A Magyarországon is népszerű animációs sorozatot a Disney Csatorna sugározza, a történet két féltestvérről szól, akik mindenféle hajmeresztő dolgot találnak fel és építenek meg egy nap alatt.

 

Dan Povemnire Californiában született, jelenleg Pasadénában él a feleségével és két lányával együtt. Már két eves korában kiemelkedően rajzolt, 10 évesen pedig versenyeket nyert: „Már egészen kicsi gyerek korom óta rajzolok, hamarabb tanultam meg rajzolni, mint beszélni. Mióta az eszemet tudom, a legnagyobb példaképem Chuck Jones ( ő rendezte pl. a Tapsi Hapsit is)."- mondta Povenmire.

 

A rapvideóban a Phineas és Ferb két társ-alkotója Dan Povenmire és Jeff Marsh szerepel, akik az 1990-es években ismerkedtek össze, amikor a Simpson család rajzolóiként dolgoztak együtt. A videó bemutatja, hogyan készül el egy animációs rajzfilm, valamint érdekességeket is megtudhatnak a rajongók az alkotókról. Kiderül, hogy az animátorok csak egy epizód leírást kapnak és utána pontos forgatókönyv nélkül állnak hozzá a rajzoláshoz; a munkahelyüket viccesen Mouse House-nak (Egér Háznak) hívják; még a nyaraláskor is magukkal viszik a vázlatfüzetüket és dolgoznak; a fázisrajzokat Kínában készítik el; valamint, minden epizódot tesztelnek a közönséggel, és amelyik rész kicsit unalmasabb, azt újra rajzolják. http://www.youtube.com/watch?v=9UaOO7hyb4c

 

A  „Phineas és Ferb" legújabb epizódja január 21-én, szombaton, 08:00 órakor lesz látható a Disney Csatornán. Ez a rész a Doofenshmirtz, a főgonosz család életébe nyújt bepillantást. Dr. Doofenshmirtz-nek van egy lánya, Vanessa, aki ellenzi apja ördögi terveit, mégis, bár nem szívesen, de gyakran szereplőjévé válik azoknak. Dr. Doofenshmirtz azt hiszi, lányát is érdekli a „gonoszkodás", amit, nemes egyszerűséggel, csak „családi vállalkozásnak" nevez.

 

Vanessát azonban inkább idegesíti és szégyenkezésre készteti apja viselkedése, ami igencsak jellemző a lányokra az ő korában. Különösen az idegesíti, hogy az apja még mindig úgy bánik vele, mintha kislány lenne – babazsúrt rendez és babát vesz kamaszlánya szülinapjára. Mindezek ellenére azért Vanessa értékelni is tudja azt, amit az apja megtesz érte, hiszen megtanította vezetni. És Vanessa azt is belátja, hogy az apja mindig a legjobbat akarja neki. Vanessa néha megpróbálja bebizonyítani anyjának, hogy Dr. Doofenshmirtz igazi gonosz elme, ahogy Candace is megpróbálja lebuktatni az öccseit.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.