2022.05.20.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Virtualizáció és felhő elfogadási trendek- Európában a pénzügyi szektor vezet

6 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> 72 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57376"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/2011_Virtualization_survey_finance_EMEA_dwc_r3.thumbnail.jpg" border="0" width="71" height="100" /></a></span>A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) bejelentette <a href="http://www.symantec.com/content/en/uk/global/media/pdf/2011_Virtualization_survey_finance_EMEA_dwc_r3.pdf">legújabb kutatásának eredményeit</a>, amely a virtualizáció és a cloud computing elfogadását vizsgálta az európai pénzügyi ágazatban. <strong>A felmérés -angolul- letölthető a cikk végén lévő linkről!</strong>

A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) bejelentette legújabb kutatásának eredményeit, amely a virtualizáció és a cloud computing elfogadását vizsgálta az európai pénzügyi ágazatban. A felmérés -angolul- letölthető a cikk végén lévő linkről!

A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) bejelentette legújabb kutatásának eredményeit, amely a virtualizáció és a cloud computing elfogadását vizsgálta az európai pénzügyi ágazatban. A felmérés -angolul- letölthető a cikk végén lévő linkről!

A tanulmány a pénzügyi szektor szervezeteinek tudatosságát, befogadását, céljait és kihívásait vizsgálta meg, más iparágakkal összevetve. Az eredmények azt mutatják, hogy Európában a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó intézmények sokkal nyitottabbak a feltörekvő technológiákra (beleértve a cloud computing, virtualizáció és mobil területeket), mint más iparágak, és jelentős informatikai költségvetéssel is rendelkeznek az új rendszerek bevezetésére. Azonban szakadék figyelhető meg aközött, hogy a pénzügyi szolgáltatási ágazat mit vár el ezektől a  technológiáktól, és hogy valóban milyen teljesítményt értek el. A felmérés arra is rávilágított, hogy a biztonság és a megfelelés körüli aggályok akadályozzák a pénzügyi szervezeteket abban, hogy az üzleti szempontból kritikus alkalmazásokat virtualizációs vagy hibrid felhő környezetbe mozgassák.

 

 

„A Shared services vagy privát felhő megjelenésével a  pénzintézetek már elkezdtek az új IT technológiák irányban gondolkodni, hogy további előnyökre tegyenek szert, hiszen a tranzakciós árak folyamatosan növekednek, és az új szolgáltalásokat még gyorsabban kell szállítani. Az ipar nyomás alatt áll. Nem arról van szó, hogy a privát felhő forradalmi lenne vagy evolúció. Sokkal inkább tekinthető egy intelligens megközelítésnek, amely csökkentheti a költségeket és növelni a kihasználtságot, anélkül, hogy közben üzleti szempontból kritikus alkalmazásokat és rendszereket veszélyeztetnénk. Sokan vannak, akik okos megoldásokat keresnek minimális beruházással, ezért jó hír lehet számukra, hogy vannak olyan megoldások, amikről tudjuk, hogy működni fognak. A Storage Foundation megoldás kulcsfontosságú része a legnagyobb bankok infrastruktúrájának, és ez így van már közel 20 éve. Ez gondoskodik azokról a legjobb gyakorlatokról, amelyeket képesek vagyunk szállítani."- mondta Pulai András, a Symantec magyarországi vezető szakértője.

 

 

A felmérés főbb megállapításai:

 

A pénzügyi szektor tisztában van a legújabb IT trendekkel: A pénzügyi intézetek 81 százaléka fontolgatja a felhő alkalmazását, szemben más iparágakkal, ahol ez az arány 70 százalék. Emellett az EMEA régió pénzügyi szervezetei az új technológiákat és a mobil megoldásokat gyakrabban említették, mint a többi válaszadó a felmérésben.

 

A pénzügyi szervezetek előrébb tartanak a virtualizáció végrehajtásával, mint a cloud computinggal: A pénzügyi szervezetek 60 százalékánál vagy  folyamatban van, vagy már végrehajtott szerver virtualizációt, szemben az összes iparágat tartalmazó mintával, ahol csak 45 százalék alkalmazza ezt a technológiát. Az ágazat szigorúbban veszi a privát vagy hibrid felhők használatát, hiszen a válaszadók csupán 17 százaléka tervezi, hogy az üzleti szempontból kritikus alkalmazásokat hibrid vagy privát felhőbe rakja át a következő 12 hónapban.

 

A pénzügyi szolgáltatók költségvetése támogatja a virtualizációt és a cloud computingot: Az EMEA régió pénzügyi válaszadóinak cloud computinggal kapcsolatos aggodalmainak ellenére több pénzügyi válaszadó számolt be arról, hogy megfelelő költségvetéssel rendelkeznek szerver virtualizáció és hibrid/privát felhő bevezetésére, mint más iparágak válaszadói.

 

A biztonság mindennél fontosabb a pénügyi szolgáltatási ágazatban: Mivel a pénzügyi szolgáltatási ágazatnak egyre szigorúbb biztonsági előírásoknak kell megfelelnie, a virtualizáció körüli biztonsági kérdések komoly hatást gyakorolhatnak a szervezetek azon döntésére, hogy alkalmazzák – vagy ne alkalmazzák – a technológiát. Azok közül a pénzügyi szervezetek közül, akik kijelentették, hogy nem tervezik privát/hibrid felhő kiépítését, 61 százalék a biztonságot említette fő aggályként. Ez éles ellentétben áll az összes iparágat tartalmazó mintával, ahol a válaszadók csupán 31 százaléka hozta fel a biztonságot fő okként, amiért nem telepítene hibrid/privát felőt.

 

Az elvárások és a valóság közötti szakadék piaci fejlődést mutat: A feltörekvő technológiákhoz gyakran nagy ígéretek is társulnak, amelyek viszont növelik az elvárásokat is. A csökkentett költségek, jobb skálázhatóság, nagyobb teljesítmény és jobb katasztrófa-helyreállítási felkészültség csak néhány példa azokból a célokból, amelyeket a válaszadók szerettek volna elérni a virtualizáció és a cloud computing technológia végrehajtásával. Azonban ezeknek a technológiáknak a valódi teljesítménye gyakran elvárási szakadékhoz vezet. A legjelentősebb szakadék a Private Storage-as-a-Service-ben volt tapasztalható – ez biztos jele volt az éretlen piacnak. Az a terület, ahol az elvárások a leginkább megfeleltek a valóságnak, a szerver virtualizáció, ahol a pénzügyi szolgáltató szervezetek nagy része valóban jobb skálázhatóságot és agilitást tapasztalt, valamint több időt nyert új szerverek telepítésére.

 

Javaslatok:

 

Fontolja meg a privát a felhő előnyeit: Egy privát felhő infrastruktúra segítségével, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy kézben tartsák az irányítást és betartsák a szigorú biztonsági szabályokat, a pénzügyi intézmények kihasználhatják a felhő előnyeit, miközben csökkentik a kockázatokat.

 

Tisztázza az aggodalmakat a cloud elfogadásának érdekében: A pénzügyi szervezetek tisztában vannak a cloud computing előnyeivel, sőt, még költségvetéssel is rendelkeznek a technológia alkalmazására. Ahhoz, hogy hatékonyabban támogassák a vezetőket a lépés megtételében, az IT vezetőknek szabályokat kell létrehozniuk az olyan aggodalmak tisztázására, mint például a biztonság és a teljesítés szabályozása.

 

Támasszon reális elvárásokat és figyelje eredményeket: Ne feledje, hogy a felhajtás ellenére a felhő még mindig új és számos esetben még most kerül bevezetésre a piacon. Működjön együtt szakértőkkel, hogy reális elvárásokat állíthasson fel a technológiával szemben.

 

 

Metodológia

A tanulmány a pénzügyi szektorban dolgozó 135 megkérdezett válaszai alapján készült az EMEA régió hét országának részvételével. Ezeket a válaszokat egy tágabb EMEA felméréssel vetették össze, melyben 1100 válaszadó vett részt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.