2013. december 5-én a Gyulai Várszínház Kamaratermében a Katona József Színház és a MaNNa közös produkciójában, David Greig: Szentivánéj című színdarab dalokkal tekinthető meg. 

2013. december 5-én a Gyulai Várszínház Kamaratermében a Katona József Színház és a MaNNa közös produkciójában, David Greig: Szentivánéj című színdarab dalokkal tekinthető meg. 

Egy férfi és egy nő egymásra találásáról szól a Szentivánéj című darab.

Bob 35 éves, Helena 35,1. Helena válóperes ügyvéd, Bob egy maffiózónak dolgozik. Helenának flancos lakása van a legdrágább negyedben, és egy nős pasija, Bob alkalmi kapcsolatok közt teng-leng. Helena másfél hónapja nem nézett a tükörbe, Bob feszült, barátságtalan és paranoid. Helena senkinek nem a tehene, Bob utál várakozni. Helena is. Bob és Helena egy bárban ülnek. Az eső zuhog, Mindketten tele vannak előítélettel és hiányérzettel.

 

„Jó estét.  – Tessék? – Jó estét. – Jó estét. – Foglalt ez a hely? – Nem. – Nem bánod, ha… – Ha? – Leülök. – Ja! Oké, ülj… nem… – Van egy üveg borom. – Aha. – Kéne valaki, aki segít meginni… Dosztojevszkij? – Igen. Szereted? – Nem. Hogy hívnak? – Bob. – Volna kedved alaposan berúgni velem, Bob? Úgy istenesen. Annyira, hogy elfelejtsük, kik vagyunk és honnan jöttünk, és aztán vadul és gátlástalanul szeretkezni? Nem számít, jó lesz-e vagy sem, mert egyikünk sem fog rá emlékezni, ráadásul nem vagy az esetem, szóval semmi esély nincsen rá, hogy bármikor újra találkozzunk. Hmm? Bob. Mit mondasz?"

 

A lendületes, szerethető színházi előadás tele van jó ötletekkel, pontos színészi játékkal, sok-sok iróniával és fanyar humorral. A darab két főszereplője: a 40-es sikeres szingli szerepében Pelsőczy Réka és a lúzer szerepében Kocsis Gergely. A díszlet zseniális, amely ötletes megoldásokkal segíti a két színészt a játékukban. Az előadás minden korosztálynak ajánlható, azoknak is, akik már találtak partnert, és azoknak is, akik ezután fognak. Egy jó színházi előadás mindenkinek, akik boldogságra vágynak és szeretik az iróniát is.

 

David Greig: Szentivánéj – színdarab dalokkal

Helena – Pelsőczy Réka

Bob – Kocsis Gergely

Rendező: Erdeős Anna

Produkciós vezető: Gáspár Anna

 

Belépőjegyek elővételben, munkaidőben vagy az előadás előtt a helyszínen válthatók.

 

2013. december 5., 1900 óra

Gyulai Várszínház Kamaraterme
Gyula, Kossuth u. 13

 

http://www.gyulaivarszinhaz.hu/

 

Lantai József