A magyar kormány javaslatára David Wierniket, az NNG Kft. egyik ügyvezetőjét nevezték ki Magyarország tiszteletbeli konzuljává Izraelben. A megtisztelő címet Mr. Wiernik arra szeretné felhasználni, hogy tovább javítsa a két ország közti együttműködést.

A magyar kormány javaslatára David Wierniket, az NNG Kft. egyik ügyvezetőjét nevezték ki Magyarország tiszteletbeli konzuljává Izraelben. A megtisztelő címet Mr. Wiernik arra szeretné felhasználni, hogy tovább javítsa a két ország közti együttműködést.

Tiszteletbeli konzuli rangra emelték David Wierniket, a hazai navigációs szoftverfejlesztő vállalat, az NNG Kft. egyik alapítójaként és ügyvezetőjeként is ismert üzletembert. A kinevezés a magyar kormány javaslatára, az izraeli állam jóváhagyásával született. A tiszteletbeli konzulok fontos szerepet töltenek be a nemzetközi kapcsolatok ápolásában: a saját állampolgárságuknak megfelelő államban, annak egyetértésével tevékenykednek a küldő állam – jelen esetben Magyarország – érdekében. Felkérésük alapja személyes tekintélyük, illetve a küldő államhoz való kötődésük, tevékenységükért anyagi juttatásban nem részesülnek.

David Wiernik 1954-ben született Izraelben, tanulmányait mérnöki, közgazdasági és pszichológiai szakterületen végezte. Saját vállalkozásainak irányítása mellett több mint 8 évet töltött hivatásos pilótaként, többek között Boeing utasszállító gépek fedélzetén is. Még a kilencvenes évek elején, az elsők között ismerte fel a műholdas navigációban rejlő lehetőségeket, amelynek jelentőségét ő a kerék feltalálásához hasonlítja. Ő irányította Izrael területének első digitális, háromdimenziós feltérképezését.

„Tiszteletbeli konzulként a célom, hogy tovább javítsam a Magyarország és Izrael közötti gazdasági és diplomáciai együttműködést, amelynek előnyeit mindkét fél egyaránt élvezheti. A magyarok műszaki és matematikai tudása párosítva az izraeliek tehetségével a menedzsment és a helyzetfelismerés területén verhetetlen kombinációt alkot. Ennek egyik kiváló példája az NNG, mint nemzetközi szinten elismert magyar szoftverfejlesztő vállalat. Mindkét oldalon vannak ugyan kihívások, amelyeken felül kell kerekedni, de én hiszem, hogy ez nem lehetetlen" – nyilatkozta David Wiernik a kinevezése kapcsán.

 

Az NNG Kft. a mobil, a járműipari és a személyi navigációs szektor számára fejleszt navigációs megoldásokat, és kínál teljesen testre szabható, fedélzeti 3D-s navigációs alkalmazásokat a vásárlók egyéni igényeit is kielégíteni kívánó eszközgyártók, autógyárak és OEM-márkák képviselői számára. A díjnyertes iGO My way szoftvermotorra épülő technológia már világszerte több millió navigációs eszközön megtalálható.

A vállalat emellett saját digitális térképek fejlesztésével is foglalkozik. Első nemzetközi termékét a 2006-os németországi CeBIT-en mutatta be. Azóta világszerte több mint 150 hardvergyártó vállalattal alakított ki üzleti kapcsolatot. Az NNG több mint 107 országban és 45 különböző nyelven nyújt megbízható navigációs megoldásokat.

www.igomyway.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük