Különleges harangjáték koncert várja 2007. december 9.-én, vasárnap az érdeklődőket a Magyar Tudományos Akadémián.

 

Különleges harangjáték koncert várja 2007. december 9.-én, vasárnap az érdeklődőket a Magyar Tudományos Akadémián.

A Budapesti Karácsony eseménysorozat részeként megvalósuló Harangjáték Hangverseny idén a nagy érdeklődésre való tekintettel egy napon, két időpontban -17 és 19 órakor- is hallható lesz az MTA dísztermében.

Kárászy Szilvia már pályája kezdetén elkötelezett hívévé, művészi értelemben társalkotójává vált egy igen különleges, mégis ősi, és Európában évszázadok óta használatos hangszernek, a harangjátéknak. Ő a Szabadosféle Harangjátéknak, ennek az egész világon egyedülálló instrumentumnak a megszólaltatója.

Kárászy Szilvia zongoraművész-zeneszerző világszerte olyan kiváló és patinás koncerttermekben lépett fel mint a Hollywood Bowl Los Angelesben, a zürichi Tonhalle, vagy a salzburgi Mozarteum. Az előadói munka mellett 1991 óta foglalkozik zeneszerzéssel és egészen fiatal kora óta elkötelezett segítője a fogyatékkal élőknek. 2000 óta a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének kulturális elnöke. 2001-ben megalapította az „Aranyharang" díjat, amelyet olyan vak, és gyengén látó gyerekek és felnőttek nyerhetnek el, akik valamilyen kiemelkedő szakmai vagy emberi tettet vittek véghez. Az idei díjazottakat a székesfehérvári országos Lions „VAGYOK" (http://www.vagyok.hu/ ) kulturális találkozó résztvevői közül választják ki. Az ünnepélyes díjátadásra, mint eddig minden évben, most is a Karácsonyi Harangjáték Hangverseny záróaktusaként kerül sor december 9-én.

 Jegyek kaphatók az Interticket hálózatában, a nagyobb jegyirodákban és a koncert előtt egy órával a helyszínen.

http://portal.interticket.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük