2022.augusztus.11. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Dell-bemutató: közvetetten jelen lenni, egyszerűen kereskedni….

9 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/7184"><img class="image thumbnail" src="/files/images/dell.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.dell.hu" title="www.dell.hu" width="100" height="63" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.dell.hu/">www.dell.hu</a> </strong></span></span><p>2007. november 12-én a szaksajtó volt a vendége a  DELL Tech Tour bemutatójának, a bemutatókörúton a legújabb DELL termékek és a DELL „Simplifies IT" stratégiája volt a téma, kivételes termék-kiállítás körítésével. </p><p>

 www.dell.huwww.dell.hu

2007. november 12-én a szaksajtó volt a vendége a  DELL Tech Tour bemutatójának, a bemutatókörúton a legújabb DELL termékek és a DELL „Simplifies IT" stratégiája volt a téma, kivételes termék-kiállítás körítésével.

 www.dell.huwww.dell.hu

2007. november 12-én a szaksajtó volt a vendége a  DELL Tech Tour bemutatójának, a bemutatókörúton a legújabb DELL termékek és a DELL „Simplifies IT" stratégiája volt a téma, kivételes termék-kiállítás körítésével.

A Dell és a Kisvállalkozások Nemzetközi Szövetsége 12 országban végzett kutatást a kisvállalatok tulajdonosainak és döntéshozóinak bevonásával.  A brit, francia és német cégek 94 százaléka úgy látja, hogy a legfejlettebb IT felszerelésük minden fillért megért mind a megvásárlásnál, mind a fenntartásnál, most azonban éppen a költségvetésük korlátozza leginkább az infrastruktúrájuk bővítését.

A kisvállalkozások technológia-használatának elsődleges célja az ügyfelek jobb kiszolgálása, ill. üzletük növelése,  65 százalékuk állítja, hogy az IT rendkívül fontos az üzletmenetükben.

A kipróbálási időszak és az új rendszerek beállítása a leginkább frusztráló tényező IT vásárlásnál, a vállalkozások majdnem kétharmada saját maga telepítette a legfejlettebb technológiai felszerelését

A vállalkozás adatbiztonsága, a megfelelő technológiai támogatás és szerviz az IT fontossági lista sorrendje.

A kisvállalkozás-tulajdonosok világszerte hangoztatják:  az üzleti-osztály ajánlatok legyenek egyszerűek, kis költségűek, nyújtsanak megbízható szolgáltatást. 

Aongus Hegarty, a Dell EMEA régió otthoni és kisvállalati üzletágért felelős alelnöke és ügyvezető igazgatója szerint;  a kisvállalkozások előtt Európa-szerte az a kihívás áll, hogy azt a megfelelő IT megoldást válasszák, amely találkozik saját speciális igényeikkel.  Ezt a folyamatot kell egyszerűsíteni és olyan útmutatást nyújtani az ügyfeleknek, amely alapján meghozhatják üzleti előnyt nyújtó döntéseiket.  Szükség van emellett a folyamatos IT támogatásra a termék élettartama alatt és azon túl is.

Fenti megfontolások figyelembe vételével, az új Dell notebookok és asztali számítógépek személyre szabott termékekkel, szolgáltatásokkal, támogatással,  új mikro-portállal  és online kutatással kínálnak egyszerű IT megoldást a régió több millió KKV-jének. Automatikus támogatási eszközeik tartalmazzák azt a Dell DataSafe Online rendszert, amely a felhasználó 30 Gbájt méretű adatainak online biztonsági másolatát képezi, ez védi meg őt az adatvesztéstől, lopástól vagy egyéb káreseménytől. 

Ezen támogató eszközök:

-Dell Támogató Központ:  ezen keresztül online érhetők el a támogató információk,

-Dell Hálózati Aszisztens:   egyszerűsíti a felépítést, a monitorozást, a probléma megoldást és az ügyfelek hálózatának helyreállítását,

-Dell Automatizált PC Tune-Up:   több mint 30 hangoló, biztonsági és karbantartási program, csúcsteljesítményt lehet velük kihozni a gépből. 

Damján Tamás  DELL country-manager felhívta a figyelmet az új Vostro (latin: tietek) noteszgépekre, melyekkel a kis- és középvállalatok egyedi igényeinek kíván megfelelni a DELL az EMEA régióban.

Michael Dell,  a Dell elnök-vezérigazgatója szerint,  a Vostro alkalmazásával a kisvállalkozások tulajdonosai pontosan olyan IT megoldást választhatnak, amely sikereiket szolgálja.  A vállalkozások nagyon sokáig arra voltak kényszerítve, hogy a lakossági vagy a nagyvállalati megoldásokat próbálják beilleszteni saját, egyedi környezetükbe,  a Dell stratégiája segít csökkenteni ezen ügyfeleknél az IT folyamatok kezelési költségét, idejét és bonyolultsági szintjét.  Az új Vostro termékeken ugyanis egyszerű az adatmentés,  kiváló a PC-teljesítmény és élettartam, mellőzhetők a nemkívánatos próbaverziók,  s a gépet megvásárló, saját IT részleggel nem rendelkező ügyfelek szakosodott technikai támogatást kapnak.

Eric Greiffer, a DELL EMEA Felhasználói Termékek igazgatója nyilatkozta;  az OptiPlex asztali számítógép-család új tagjának, az OptiPlex 755-nek tervezésekor a legrugalmasabb és legsokoldalúbb asztali számítógép kialakítása volt az ambíciójuk.  Olyan gépnek szánták, amely fejlett a rendszer irányításban, környezetbarát kialakítású, szolgáltatásai pedig segítenek egyszerűsíteni a műveleteket és csökkentik az üzemeltetési költséget.

A Dell új OptiPlex 755 asztali számítógép modelljének ismertetett előnyei;

-rugalmas rendszerirányítás,

-messzemenően környezet-barát kivitel, megfelelve az Energy Star 4.0 szabványnak;  az Energy Star 4.0 termék telepítésével 78%-al csökkenthetők az energiaköltségek.

-jobban felügyelhető az Intel vPro processzortechnológia révén;  az informatikai szakemberek rugalmasan, hatékonyan és kevesebb kiszállással dolgozhatnak,

-távfelügyeleti eszközökkel egyszerű a frissítés, biztonságkezelés, a teljesítményfelvétel kezelése, sőt a leállási problémák is,

Az ügyfelek a vPro technológiát használat közben tudják telepíteni egy frissítés révén rendszerükre.

A Dell Client Manager (DCM) felügyeleti konzollal felügyelhető a távoli tápellátás-szabályozás,  egyszerűbb a rendszertervezés és szoftverjavítás, a hardvernél előre meghatározhatunk riasztásokat, távolról háríthatunk el hibákat.  A DCM az Altiris eszköztárral támogatja a vPro technológiát, ill. csatlakozik a Microsoft Systems Management Server-hez (SMS).

A Dell legújabb munkaállomása, a Dell Precision T3400 modell,  termelékenyebbé tehetők vele a létfontosságú

üzleti alkalmazások, olyan csúcsalkalmazásokat építettek a gépbe,  (pl. két grafikus kártyát, a legnagyobb átvételi sávú processzorokat, ill. memóriát)  amely rendszerekkel a felhasználók korábban nem találkozhattak.

A professzionális munkaállomások piacán az elmúlt nyolc évben a Dell Precision termékcsalád korábbi tagjaiból adtak el a legtöbbet.  A létfontosságú alkalmazásoknak a Dell Precision-on való zökkenőmentes futása érdekében a Dell együttműködik a vezető független szoftvergyártókkal, ők tanúsítják a rendszerek és az alkalmazások kompatibilitását.  Ezt a kompatibilitást és az optimális teljesítményt a Dell szigorú teszteken ellenőrzi kiemelten igényes környezetekben, mint pl. a számítógéppel segített tervezés, a digitális tartalomkészítés, szoftverfejlesztés, pénzügyi tranzakciók.

A Dell Precision T3400 főbb jellemzői:

-64 bites, két- és négymagos Intel Core 2 Duo és Core 2 Extreme processzorok,

-Intel X38 chipkészlet, amely a Dell Precision T3400  "lelke",  lehetővé teszi az elsődleges alrendszerekben felmerülő, a teljesítményt érintő szűk keresztmetszetek megszüntetését,

-a nagyigényű felhasználók, alkalmazásfejlesztők számára a korábbi egyprocesszoros munkaállomásokhoz képest  nagyobb számítási teljesítmény áll rendelkezésre alkotásra,  elemzésre és a tervezésre,

-a gép memóriája 8 Gbájtig bővíthető, 800 MHz-es memória kiváló adatfeldolgozási sebességet biztosít,

-a munkaállomásba négy merevlemez-meghajtó szerelhető torony elrendezésben, három pedig asztali elrendezésben,  2 Terabájtos, illetve 1,5 Tbájtos tárolási kapacitással,

-RAID 0, 1 vagy 5 konfigurációt választva a tárolókapacitás az egyedi igényeknek megfelelően alakítható ki, legyen szó különösen nagyméretű fájlok tárolásáról, adatok biztonsági mentéséről vagy a teljesítmény adatcsíkozással történő növeléséről,

-az iparág vezető grafikai lehetőségei ;  a belépőszintű 2D technológiától a csúcskategóriás 3D megoldásokig biztosítva vannak.  A 3D alkalmazásoknak megfelelően, a Dell Precision T3400 elérhető a legújabb NVIDIA Quadro FX 4600 grafikai kártyával is.  A munkaállomás működtethető két grafikai-kártyás konfigurációban, s akár négy monitor is csatlakoztatható hozzá.

Partner-stratégia :

Eddigi irányvonalán váltva, stratégiai partnereket gyűjt a vállalat, amit a szakmai világ (a vezetés maga is) nagy változásként értékel, várakozással szemlél.Alapelv ;  mindenkinek helye van a partneri viszonylatokban.  A közvetlenebb hazai kapcsolatra példa az Enternet kezelésében nyílt Dell üzlet.  Továbbra is tartják emellett a kiépített HRP, CHS, Humánsoft kapcsolatok szintjét.  A dell.hu weboldalon a lefordított szakmai információk serege vár tanulmányozásra, továbbfejlesztése is várható. Ugyanott elérhető az az online interaktív szolgáltatás, amellyel vállalata informatikai rendszerének állapotáról összesített értékelést kaphat az ügyfél/érdeklődő.

A Dell új szervíz stratégiája 

:

A korábbi gyakorlatban a garanciális javítás a viszonteladó feladata volt, a Dell maga a cserealkatrészt biztosította.

A Dell üzletpolitikájának új vonása, hogy a cég minden egyes viszonteladónak lehetőséget kíván adni a kínált szolgáltatások kihasználására, ezért :  létrehozzák a Dell branded szervizt,  az ügyfelek egy központi telefonszámot hívnak, a Dell pedig távolról behatárolja a hibát és értesíti a feljogosított Dell szolgáltató-partnert (Dell Authorized Service Provider, DASP).  Az alkatrészt az UPS csomagküldő leszállítja, minden szervizmérnök helybe kapja, (jelentős többletelőnyt jelent ez a megoldás szervereknél, háttértárolóknál), a DASP felveszi és megjavítja az eszközt.  Az új szerviz-stratégia 2008. januárjától indul hivatalosan. 

A közeli napokban a lengyelországi Lodz városában megnyílik az új Dell gyár, így várható, hogy a megrendelt Dell eszközök egy héten belül eljutnak a felhasználóhoz. További terv, hogy a Budapesten megnyilt Dell boltban a helyszínen, a vevővel együtt konfigurálják a munkatársak a megvásárolandó Dell berendezéseket.  

A Dell Inc. (NASDAQ: DELL) nemzetközi cég, amely saját informatikai termékek és szolgáltatások átfogó választékát kínálja.  A Dell naponta több számítógépes rendszert ad el világszerte, mint bármely más konkurens vállalat,  ezzel a teljesítménnyel a Fortune 500-as listán az előkelő 25. helyen áll.  A cég elmúlt négy negyedévben elért árbevétele 57.4 milliárd dollár volt.

A Dell bejelentette, felvásárlási ajánlatot tett az EqualLogic vállalatra, amely az iSCSI SAN piac egyik vezető szereplője. Az iSCSI SAN technológia az adattároló ágazat leggyorsabban fejlődő része.

Michael Dell, a Dell elnök-vezérigazgatója mondja;  a következő években az ügyfeleknél az adatmennyiség minden eddiginél nagyobb növekedésével kell szembenézni.  Az iSCSI  fellendülés élére állva, a Dell felgyorsítja az informatika egyszerűsítését és virtualizációját.

A megállapodás szerint a Dell megközelítőleg 1,4 milliárd dollárért veszi meg az EqualLogic-ot.  Az akvizíció a remények szerint a 2008-as pénzügyi év végén, vagy a 2009-es pénzügyi év első negyedévében zárul. A műveletet mindkét vállalat igazgatósága jóváhagyta, jelenleg a hatóság engedélyére vár.   A tranzakció után a Dell azt tervezi, hogy az így megvett technológia egy részét saját PowerVault termékcsaládjába integrálja, míg egyes termékeknél megtartja az EqualLogic márkanevet.


20 európai ország 24 városában fordul meg a Dell Technology Solutions Tour elnevezésű roadshow, s amint Damján Tamás hangsúlyozta, ez az első olyan alkalom, amikor a bemutató kifejezetten a viszonteladó partnereknek szól.

http://www.dell.hu/

http://www.dell.com/

www.dell.com/RSS

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.