2023.június.06. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Dell Software Konferencia 2015

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/92021"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image4_291.preview.jpg" border="0" width="489" height="230" /></a></span>A <em>Dell Software</em> és a <em>Ker-Soft Számítástechnikai Kft.</em> szervezésében 2015. május 14-én zajlott a Dell Software konferencia, középpontban a Dell azon megoldásaival, melyek az informatikai rendszerek menedzsmentje számára Microsoft és Oracle környezetben hozzáadott értéket jelentenek.  </p> <p> 

image4 291.previewA Dell Software és a Ker-Soft Számítástechnikai Kft. szervezésében 2015. május 14-én zajlott a Dell Software konferencia, középpontban a Dell azon megoldásaival, melyek az informatikai rendszerek menedzsmentje számára Microsoft és Oracle környezetben hozzáadott értéket jelentenek.  

 

image4 291.previewA Dell Software és a Ker-Soft Számítástechnikai Kft. szervezésében 2015. május 14-én zajlott a Dell Software konferencia, középpontban a Dell azon megoldásaival, melyek az informatikai rendszerek menedzsmentje számára Microsoft és Oracle környezetben hozzáadott értéket jelentenek.  

 

A Dell 2013-ban vásárolta fel a Quest szoftverházat, melynek termékei Dell Software néven az amerikai világcég portfoliójának nélkülözhetetlen elemévé váltak. A Dell megfogalmazott törekvése, hogy szoftverportfoliója a leggyakoribb és legnagyobb kihívást jelentő informatikai problémákra nyújtson megoldást.  

 

A rendezvényen Dr. Vinkovits Eszter, a Ker-Soft Kft. cégvezetője ismertette a Ker-Soft Számítástechnikai Kft. történetét, forgalmazott termékeit és szakemberei minősítéseit. A Ker-Soft Kft. 2010 óta képviselte az IT-menedzsment szoftvereket fejlesztő Quest cégcsoportot, ma pedig disztribútorként segíti a Dell-szoftvermegoldások bevezetését Magyarországon.

http://www.kersoft.hu/cegunkrol 

 

Varga Attila, a Dell Magyarország partner account menedzsere előadásában részletezte a Dell technológiai megoldásait. Részletesen bemutatta, hogy az egyes IT területeken milyen pozíciót foglal el a Dell. Eszerint;  

a szerver, tárolás, adatközpont, felhő technológia és a támogatás területén élenjáróak a piacon. Ezen túlmenően megállapítható, a vállalkozások 90%-a használ valamilyen Dell szoftvert.

 

Nyikes Tamás, a Ker-Soft értékesítési vezetője a Dell Software megoldási területeiről szólva elmondta, ezek öt fő területen működnek: 

Adatközpont & felhő menedzsment

Információ menedzsment

Mobil munkaerő menedzsment

Biztonság

Adatvédelem

 

Az adatközpont- és felhőmenedzsment-szoftverek segítségével automatizálható és hatékonyan menedzselhető mind a hagyományos adatközponti, mind a felhőalapú szolgáltatások kialakítása és üzemeltetése.

 

A Dell korszerű információmenedzsment-eszközei hatékony Big Data analitikai, valamint üzleti intelligencia-támogató megoldásokkal segítik hozzá a vállalatokat  

a vásárlók megértéséhez,  

az üzleti teljesítmény javításához és

az új lehetőségek időbeni felismeréséhez.

 

A mobilitásmenedzsment-eszközök lehetővé teszik a desktop-virtualizációt, valamint a mobileszközök hatékony menedzsmentjét és biztonságos integrálását a vállalat informatikai rendszereibe.

 

Az adatvédelmi és biztonsági megoldások faltól-falig védelmet biztosítanak, a mentés-helyreállítás feladatától a hálózati- és végpontvédelemig vagy a biztonságos hálózati elérésig és felhasználó-azonosításig.

 

Cristian Maties, a D software üzletfejlesztési menedzsere előadásában az Oracle környezetben alkalmazott hatékonyság növelésről és költségcsökkentésről szólt, a Dell megoldásai közül kiemelve a Foglight és a  

SharePlex for Oracle terméket. 

 

A Foglight teljeskörü betekintést biztosít az alkalmazásokba, a végfelhasználóktól az adatbázisokig, a szolgatatás- szintektől az infrastruktúráig. Segítségével könnyedén felderíthetők és kijavíthatók az üzletmenetre kiható incidensek, valamint:

Csökkenhető az alkalmazások működési költsége

Csökkenthető a leállás kockázata

Javítható az alkalmazások szolgáltatási szintje

Biztosítható az érdekeltek számára a láthatóság

 

A SharePlex for Oracle az Oracle adatbázisokhoz kifejlesztett replikációs megoldás. Segítségével könnyedén, valós időben replikálható egy Oracle szerver egy másik futó Oracle szerverre.

Kovács Gábor, a Ker-Soft Kft. rendszermérnöke előadásában a nagyvállalati azonosítás-kezelés példájaként 

a Dell One Identity Manager szoftverét ismertette.

Az azonosítás és hozzáférés menedzsment kritériumai:  

Csak az azonosított személy léphessen be

Csak ahhoz férjen hozzá, amihez kell (se több, se kevesebb),

A hozzáférés életciklusának irányítása a kezdetektől a kilépésig

A külső és belső előírásoknak megfelelően és elszámolhatóan hozzáférés ellenőrzés

 

Gersei Tamás, a Ker-Soft Kft. rendszermérnöke az Office 365 migrációt támogató Dell megoldásokról számolt be.

Az Office 365 felhő alapú megoldás, egyfajta „iroda a felhőben". Az Office 365 nem csak a levelezést, naptárt, kapcsolatokat és feladatokat foglalja magába. Megtalálható benne a csevegés- vagy videokonferencia lehetőség, üzenőfal, online tárhely, SharePoint külső és belső weboldalak, Office alkalmazások, project menedzsment és  ügyfélkezelés is.

 

A Dell migrációs megoldásai levelezésre:

Migration Manager for Exchange

Migrator for GroupWise

Coexistence Manager For GroupWise

Migrator for Notes to Exchange

Coexistence Manager for Notes

On Demand Migration for Email

Migration Manager for PSTs

 

Schiszler Krisztián, a Magyar Posta Zrt. IT infrastruktúra vezetője a SharePoint menedzsment témában tartotta előadását. A Magyar Posta Zrt. állami tulajdonú, önállóan gazdálkodó zártkörűen működő részvénytársaság.  

IT infrastruktúrája rendkívül összetett és bonyolult, a cég több ezer AD felhasználóval és szerverrel rendelkezik, ezért jelenik meg fontos tényezőként a Magyar Posta életében a SharePoint. Segítségével a folyamatok felgyorsíthatók, egyszerűsíthetők s könnyen elkerülhető a redundancia.

 

http://computerworld.hu/computerworld/infrastruktura-uzemeltetes-felsofokon-ismerje-meg-a-dell-megoldasait.html

http://www.kersoft.hu/esemenyek/letoltesek/Dell2015/KRS_DSW2015_CMN.pdf 

 

Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.