1.1.Korábban a templomokban az énekszöveg vetítést diavetítővel és ministránssal, majd később csak diavetivővel oldották meg, ahol a készüléket valamilyen módon távvezérelték a karzatról. A technika ma továbblépett ezen a lehetőségen.

1.1.Korábban a templomokban az énekszöveg vetítést diavetítővel és ministránssal, majd később csak diavetivővel oldották meg, ahol a készüléket valamilyen módon távvezérelték a karzatról. A technika ma továbblépett ezen a lehetőségen.

Kézenfekvő volt, hogy ezt valamilyen prezentáció készítővel például PowerPointtal oldják meg. Ezt jóegynéhány helyen már meg is tették. De: a Microsoft és a más prezentációs program készítők nem vették figyelembe, mert nem erre terveztek, hogy ilyen feldatokat is el lehessen végezni a segítségével.

Igy született meg a Diatár énekvetitő program, melyet szerzője a szükséges anyagokkal feltőtve bocsát INGYEN az egyházi szervezetek és a templomok rendelkezésére. De cserkécsoportok és más (katolikus) vallási szervezetk is használhatják, hiszen az énekrenden kívül a más gyakran használt anyagok, például cserkész daloskönyv is szerepel a rendszerben.

Hogy miért forradalmi ez a program:

– Nem kell installálni: gy könyvtárba kipalova és elinditva onnan használható. (Az illető ugyanis programozni akart, és nem büntetni a felhasználót…)

– Alkalmazkodik a sajátos igényekhez:

-elforditott vetités

– maszkolt vetítés – hatulról vetítős rendszereknek

– automatikus betű és szövegméretezés a maszhoz

-elmenthető énekrendek

– kétgépes (WiFi vagy LAN) használato legetőség, ahol az egyik gép a vezérlő, másik a vetítő

– természetesen egygépes lehetőség, amikor a kezelőfelölet eltüntethető

-énektárak felvíve

 

2.2. 3.3.
3.4. 5.5.
6.6. 7.7.
8.8. 9.9.
10.10. 11.11.
12.12. 13.13.
14.14. 15.15.
16.16. 17.17.
18.18. 19.19.
20.20. 21.21.
22.22. 23.23.

És mindehhez természetesen rendszeres ingyenes szoftverkövetés, és tovább bővülő ének adatbázisok.

Tisztelet a kezdeményezésnek. Olyan egyházi csoportoknak, vagy akár cégeknek, akik egy egy templom-plébánia informatikai rendszerét készítik, tervezik, vagy korszerűsítik érdemes felvenni a kapcsolatot a szerzővel, adati megtalálhatóak a fenti prezentáció 23-as diáján. (A spamvadászok elkerülésére kép formában tettük ezt is fel…) 

                    

A szerző és a program elérhetősége:

http://web.tvnetwork.hu/hoze/diatar.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük