2022.december.08. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

DIGITÁLIS HÍD KISTELEPÜLÉSEKEN

4 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/35136"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/digitalis_hid_logo.thumbnail.gif" border="0" width="100" height="31" /></a></span>Digitális Híd Fest néven rendezvényt szervez 2009. december 12-én a Magyar Telekom Szabolcs-Szatmár - Bereg megye négy kistelepülésén. A Magyar Telekom önkéntesei a rendezvény keretében az internet használatára tanítják a települések lakosait, és közben Novák Péterrel és a Kultúrparttal közösen folytatják a tehetségkutató versenyt. </p><p>

digitalis hid logo.thumbnailDigitális Híd Fest néven rendezvényt szervez 2009. december 12-én a Magyar Telekom Szabolcs-Szatmár – Bereg megye négy kistelepülésén. A Magyar Telekom önkéntesei a rendezvény keretében az internet használatára tanítják a települések lakosait, és közben Novák Péterrel és a Kultúrparttal közösen folytatják a tehetségkutató versenyt.

digitalis hid logo.thumbnailDigitális Híd Fest néven rendezvényt szervez 2009. december 12-én a Magyar Telekom Szabolcs-Szatmár – Bereg megye négy kistelepülésén. A Magyar Telekom önkéntesei a rendezvény keretében az internet használatára tanítják a települések lakosait, és közben Novák Péterrel és a Kultúrparttal közösen folytatják a tehetségkutató versenyt.


Az idén másodszor kerül megrendezésre a Digitális Híd Fest, melynek első állomása májusban volt hat baranyai kistelepülésen. Az ottani nagy sikernek köszönhetően 2009. december 12-én Nyírgelse, Bököny, Geszteréd, Érpatak ad otthont a Digitális Híd Fest rendezvényeinek. Mindegyik helyszínen személyre szabott internetoktatásra kerül sor, melyeket vetélkedők is kísérnek, továbbá Novák Péter vezetésével megrendezik a tehetségkutató program versenyeit kicsiknek és nagyoknak.

A Magyar Telekom fenntarthatósági stratégiájának kiemelt feladata az információs társadalom erősítése, a digitális felzárkóztatás, és az internethasználat terjedésének elősegítése. A 2004-ben indított Digitális Híd kezdeményezés keretében külön kistelepülési önkéntes program működik azzal a céllal, hogy a digitális felzárkózás érdekében megmutassa a helyi lakosok számára, mi is a világháló, mire használható, hogyan tudja közelebb hozni az internet a földrajzilag egymástól távol élő embereket, és mennyire tud segíteni a hétköznapok problémáinak megoldásában.

A Digitális Híd Kistelepüléseken program állomásai jellemzően a 3000 főnél kisebb lakosságú településeket ölel fel, ahol a Magyar Telekom önkéntes munkatársai tartanak hatékony, egyénre szabott oktatást, amit vetélkedőkkel tesznek érdekesebbé. A résztvevők személyes érdeklődésüknek megfelelően kérdéseikre szakszerű választ kapnak, illetve együtt kereshetik a válaszokat a világhálón.

"A program már öt éve bebizonyította, hogy az emberek szeretnek segíteni a másikon, ha tényleges segítségről van szó. Amikor személyesen beszélgetünk valakivel, és kombájn alkatrészt, eperpalántát, munkalehetőséget keresünk, vagy éppen a búza árfolyamát, az előző heti csapadék mennyiségét ellenőrizzük az interneten, mi is rájövünk, hogy milyen más sorsok vannak, és mi mindenben hasznos az információhoz való hozzáférés. Segítünk egyszerűsíteni a hétköznapokat, és rengeteget kapunk vissza mosoly formájában. Ezt most Novák Péterrel és a tehetségkutatóval egy kicsit még érdekesebbé szeretnénk tenni, még több odafigyeléssel" – mondta Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom Vállalati fenntarthatósági osztályának vezetője.

A Digitális Híd Kistelepüléseken program keretében a mostani rendezvény eléri a 132. helyszínt. Az elmúlt öt évben a Magyar Telekom több mint 250 önkéntes munkatársa vett részt a digitális ismeretterjesztésben. A jubileumi 100. rendezvényre 2008 júliusában került sor, amikor a Digitális Híd visszatért a program legelső helyszínére, a hajdú-bihari Bakonszegre.

A program helyszínei és időpontjai a következők:
* Nyírgelse, Művelődési ház: tehetségkutató verseny: 9-1030 Internet oktatás: 9-16h
* Bököny, Művelődési ház: tehetségkutató verseny:11-1230 Internet oktatás: 9-17h
* Geszteréd, Gajdos János Művelődési ház: tehetségkutató verseny: 13-1430 Internet oktatás: 9-17h
* Érpatak, Általános Iskola: tehetségkutató verseny:15-17h, Internet oktatás: 9-17h

 http://www.telekom.hu/tarsadalom_es_kornyezet/tarsadalom/digitalis_hid/digitalis_hid_kistelepuleseken  a http://www.telekom.hu/tarsadalom_es_kornyezet/esemenyek/digitalis_hid_fest_nyirseg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.