A könyvfesztiválon idén nem csupán a hagyományos kiadványok képviseltetik magukat, hanem a digitális könyvkiadók és az e-könyv olvasók gyártói is.

 

A könyvfesztiválon idén nem csupán a hagyományos kiadványok képviseltetik magukat, hanem a digitális könyvkiadók és az e-könyv olvasók gyártói is.

 

A 23. alkalommal megrendezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jelentős eseménye, a térség szakmai és kulturális fóruma. Az eseményen megjelennek a világ legrangosabb írói és költői, akik közül a díszvendég átveheti Budapest Főpolgármesterétől a Budapest Nagydíjat. Idén ő Jostein Gaarder norvég regényíró, novellista és gyermekkönyv-szerző lesz, többek között a Sofie világa (1995), a Tükör által homályosan (2006) és a Karácsonyi rejtély (2012) írója.

 

A Millenárison megrendezett eseményen idén a hagyományos kiadók mellett már részt vesznek a digitális könyvkiadás képviselői is, a DigiBook e-könyv kiadó és a PocketBook e-könyv olvasó gyártó. A látogatók így megismerkedhetnek a legmodernebb e-könyv olvasókkal, és személyre szabott segítséget kaphatnak a számukra leginkább megfelelő készülék kiválasztásában.

 

A kiállítás utolsó napján a PocketBook egy kerekasztal beszélgetést is tart, amelyen az e-könyv olvasó gyártó és partnere, a DigiBook e-könyv kiadó Falussy Lilla írónővel és Z. Karvalics László információs társadalomkutatóval beszélgetnek a digitális olvasás jövőjéről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük