Mostantól Magyarországon is elérhetőek a Xerox új, színes nyomdagépei. A vállalat a Xerox® Versant® 80 Press és a Xerox® Colour 800i/1000i digitális berendezésekkel olyan nagy teljesítményű, a speciális nyomtatási igényeknek is megfelelő, egyszerűen használható és ofszet minőséget garantáló gépeket biztosít a kis- és közepes vállalkozásoknak, amelyekkel azok hosszú távon bővíthetik kapacitásaikat és fejleszthetik szolgáltatásaikat.

 

Mostantól Magyarországon is elérhetőek a Xerox új, színes nyomdagépei. A vállalat a Xerox® Versant® 80 Press és a Xerox® Colour 800i/1000i digitális berendezésekkel olyan nagy teljesítményű, a speciális nyomtatási igényeknek is megfelelő, egyszerűen használható és ofszet minőséget garantáló gépeket biztosít a kis- és közepes vállalkozásoknak, amelyekkel azok hosszú távon bővíthetik kapacitásaikat és fejleszthetik szolgáltatásaikat.

 

Kitekintés a digitális nyomdagépek piacára

A 2012-ben elért mélypont után a nyomdaipari gépek hazai piaca az elmúlt két évben elkezdett éledezni és az eladások emelkedtek. A 2013-as év fontos mérföldkőnek számított. Akkor a kereslet ismét elérte a kifejezetten jónak számító 2011-es szintet. Tavaly tovább stabilizálódott a piac és az értékesített darabszámok is nőttek a legtöbb kategóriában. Ennek eredményeképpen a Xerox eladásai is gyarapodtak 2014-ben. A vállalat jelentősen megerősítette pozícióit idehaza a legnagyobb forgalmat generáló 45-69/ perc és a 70- 90 oldal/ perc sebességgel működő színes nyomdagépek piacán. Az első kategória esetében a tavaly megvásárolt berendezések több mint a fele Xerox-os volt. Utóbbinál pedig a vállalat abszolút piacvezetővé vált, miután ebben a szegmensben minden második újonnan beszerzett berendezés Xerox márkájú volt.

 

Napjainkban az a vállalkozás képes folyamatosan bővülni, amely gyorsan reagál a változó piaci igényekre, költséghatékony megoldásokat és magas minőségű szolgáltatásokat biztosít a felhasználóknak. A nyomdaiparban sincs ez másképpen, ahol a technológiai modernizáció még élesebbé teszi a versenyt mindenki számára. Ebben a szegmensben a digitalizáció határozza az innovációk irányát. Ennek megfelelően a Xerox a Xerox® Versant® 80 Press és a Xerox® Colour 800i/1000i digitális berendezéseket már azzal a szándékkal vezeti be a hazai piacra is, hogy a kis – és közepes nyomdaipari szolgáltatók még hatékonyabban használhassák ki a digitális eljárásokban rejlő üzleti lehetőségeket. Közülük a Xerox® Versant® 80 Press teherbírása, széles körű funkcionalitása főleg azoknak lesz hasznos, akik fejleszteni szeretnék a digitális nyomtatási kínálatukat, vagy meglévő kapacitásaikat akarják korszerűsíteni. A Xerox® Colour 800i/1000i pedig többek közt azzal kínál egyedi előnyöket, hogy a Pantone színskála szerinti arany és ezüstmetál színeket is képes normál sebesség mellett nyomtatni.

 

Xerox® Versant® 80 Press – egy gépben egy egész nyomda

Egyszerű kezelhetőség, ofszetnyomdai minőség és teljesen automatizált folyamatok. Nincs több üresjárat, manuális finomhangolás, a berendezés önállóan elvégzi az előkészületeket és már indítja is a nyomtatást. Percenként nyolcvan oldal előállítására képes. A nyomtatványokat ultra HD, 1200×1200 dpi raszterizálással, 10 bites színmélységgel állítja elő a legváltozatosabb médiákra, aminek köszönhetően fotórealisztikus nyomatok készíthetőek el pillanatok alatt. Ez jelentős technológiai előrelépést jelent, mert eddig csak 8bit színmélységben lehetett ezt a munkafolyamatot elvégezni. Másrészt ez a nyomtató arra is alkalmas, hogy az adott dokumentumot 2400×2400 1bit színmélységbe átkonvertálja és kinyomtassa. Erre jelenleg még kevés berendezés képes.

A Xerox® Versant® 80 nyomdagép 52-350 g/m2 súlyú anyagokra nyomtat, ami az eddigiekhez viszonyítva szintén óriási előrelépést jelent. Mostanáig a 350 grammos anyagok elő-, illetve hátoldali nyomtatására nem volt lehetőség a belépő kategóriás nyomtatóknál. A sokrétűség a médiákra is kiterjed. Ez a berendezés többek közt a natúr és műnyomó papírokat, kartonokat, az öntapadó anyagokat és a vinyl fóliákat is kezeli, amelyeknél a kiváló nyomatminőséget a Xerox EA toner szavatolja.

 

Jelentős fejlesztés Xerox® Versant® 80 nyomdagépnél a termelést támogató SIQA program, amellyel könnyen és gyorsan beállítható az illeszkedés, illetve az elő-és hátoldal regisztráció. Utóbbiak nem érik el a 0,5 mm-es eltéréseket, ami az ívillesztő és az ívtovábbító rendszer teljes körű átalakításának az eredménye. Ez a beépített szolgáltatás újdonságot jelent ebben a termékkategóriában. Eddig ezt a megoldást csak a nagyobb teljesítményű digitális nyomdagépekhez kínálta a Xerox.

 

A Xerox® Versant® 80 nyomdagéphez két szerver közül is lehet választani. A Xerox® EX 80 nyomtatószerver Fiery® technológiával és a Xerox® EX-i 80 nyomtatószerver Fiery® technológiával is elérhető hozzá. A nyomtatási folyamat termelékenységét biztosító vezérlőszerver a gép integrált részévé tehető, de különállóan is csatlakoztatható. Ugyanakkor az XMPie® uDirect® Classic Pro szoftver segítségével a berendezés tökéletesen alkalmas változó adattartalmú, személyre szabott kommunikációs anyagok, nyomtatványok előállítására is.

A Xerox® Versant® 80 Press műszaki paraméterei

Névleges sebesség: 80 lap/perc

Média tömeg : 52-350 g/m2 között

Média méretek – Minimum: 139 x 182 mm

Média méretek – Maximum: 330 x 488 mm

Felbontás 2400 x 2400 dpi VCSEL ROS / 1200 x 1200 x 10 RIP

Alap papírkapacitás: 1900 lap

Maximális papírkapacitás opciókkal: 5900 lap

Méretek: 1212 mm (magasság), 831 mm (szélesség), 840 mm (mélység)

Súly: 295 kg

 

Xerox® Colour 800i/1000i– arany, ezüstmetál színekkel „festi" szebbre a nyomatokat

Immár öt éve, hogy bemutatkoztak a Xerox® Colour 800/1000nyomdagépek. Mindkét digitális berendezés óriási lendületet adott akkor a nyomdaipari szolgáltatóknak széleskörű nyomtatási megoldásaival és a folyamatos termelékenységet biztosító, nagyméretű papírkapacitásával.

A Xerox szakemberei, a piaci elvárások átalakulásával továbbfejlesztették a gépeket. Felszerelték őket többek közt egy speciális száraztinta tárolóval, amely aranymetál és ezüstmetál száraz tintát tartalmaz kisebb, vagy nagyobb felületek megnyomásához. Fontos megjegyezni, hogy az iparágban a Xerox az első, amely ezüstszínű száraz tintát kínál normál fordulatszám melletti nyomtatáshoz.

A nyomdagépeket alkalmassá tették fólia-alapú nyomatok készítésére, így többek között meghívók, bizonyítványok, vagy akár névjegyek rövid átfutással való előállítására is. A tiszta színek hozzáadásával, rétegzett nyomtatással az arany és ezüst tinta extra „kiemelést" ad, amelynek révén a kész nyomtatvány még inkább felhívja magára a figyelmet.

A termelékenységük maximalizálása érdekében a Xerox® Colour 800i/1000igépeket teljes körűen automatizálták. Továbbá ellátták őket a Xerox® EX 80 nyomtatószerver Fiery® technológiával

A Xerox® Colour 800i/1000iműszaki paraméterei

Névleges sebesség: :

Xerox® Colour 800i: 80 lap/perc (minden grammsúly esetén)

Xerox® Colour 1000i: 100 lap/perc (minden grammsúly esetén)

Média tömeg: 55-350 g/m2 között

Média méretek – Minimum: 182 mm x 182 mm

Média méretek – Maximum: 330×488 mm

Felbontás: 2400 x 2400 dpi VCSEL ROS

Alap papírkapacitás: Szabványos papírtálcák: Két (2) papírtálca, egyenként 2000 lapos kapacitással, összesen 4000 lap

Maximális papírkapacitás opcionális egységgel: 8000 lap négy (4) papírtálcán

Méretek: 2 540 mm (szélesség) 1105 mm(hosszúság) 1413 mm (magasság)

Súly: 1000 kg

 

A Xerox® Versant® 80 Press és a Xerox® Colour 800i/1000i digitális nyomdagépek idén áprilistól kaphatóak Magyarországon. A Xerox® Versant® 80 Press opcionális csomagoló megoldása és meglévő Xerox® Colour 800/1000nyomdagépek frissítései 2015 második negyedévétől lesznek elérhetőek.

A Xerox® Versant® 80 Press berendezést a magyar érdeklődők a 2015. április 14 – 16. között nyitva tartó PPD Expon, a Xerox standján is megtekinthetik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük