A Heineken globálisan is élen jár egyedi, innovatív kampányok és aktivitások megvalósításában annak érdekében, hogy a világ legnépszerűbb prémium sörét a fogyasztókkal közösen alakítsák.

 

A Heineken globálisan is élen jár egyedi, innovatív kampányok és aktivitások megvalósításában annak érdekében, hogy a világ legnépszerűbb prémium sörét a fogyasztókkal közösen alakítsák.

 

Idén pedig a 140 éves márka ennél is tovább ment. Tehetséges, feltörekvő dizájnerekre bízta a születésnapi „Limited Edition" palackjainak megálmodását.

A Heineken arra kérte rajongóit, hogy inspirációt merítve a múltból, a Facebookon remixeljék a cég 140 éves történelmének grafikai elemeit, és azokból tervezzék meg a márka jövőjét.

A „RemixOurFuture"néven futó akció is fémjelzi a holland sörmárka elkötelezettségét az innováció és kortárs vizuális művészet integrálásában.

 

 „Miközben folyamatosan fejlődünk, haladunk előre, nem felejtjük alapértékeinket – innováció, találékonyság és kreativitás. Ezek járultak hozzá, hogy a Heineken ikonikussá váljon az elmúlt 140 év leforgása alatt. A Remix remek alkalom, hogy ennek szellemiségében a múltunkra építve valami újat teremtsünk. Büszkék vagyunk, hogy idén is világszerte több millió feltörekvő tehetséget mozgatunk meg, akik teljes alkotói szabadsággal a történelmünk emlékei és saját egyéniségük ötvözésével létrehozhatják a Heineken jövőjét". – mondta Bram Westenbrink, a HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. marketing igazgatója.

 

Ez az első alkalom, hogy cég elérhetővé teszi összes féltve őrzött képét, logóját, csomagolását, hogy ezzel is elősegítse a legkreatívabb tervek megszületését. A versenyzők teljes alkotói szabadságot kapnak, és korlátozás nélkül használhatják a fellelhető képeket, grafikai elemeket a jövő üvegének tervezésénél. A nyertes pedig örökre beírja magát a Heineken gazdag történelmébe, hiszen egy éven át világszerte milliók fogyasztják majd kedvenc sörüket az általa megálmodott palackból.

 

Az elmúlt hónapokban világszerte formatervezők és grafikusok ezrei munkálkodtak a legtökéletesebb palack megtervezésén, hazánkat pedig a Heineken felkérésére 8 fiatal tervező is képviseli; az ő munkáikból március 21-én az Erzsébet téri Le Méridien Budapest White Lounge bárjában kiállítás is nyílik. A nemzetközi mezőny legjobb 30 alkotását pedig áprilisban a milánói Divathéten is bemutatják.

 

Ács Zoltán, a kiállítás szervezésében szakmai partnerként közreműködő Design Terminál kreatív igazgatója elmondta: rendkívül jó kezdeményezésnek tartják a Heineken pályázatát, amely ismét hozzájárul ahhoz, hogy a fiatal magyar tervezők nemzetközi környezetben is bizonyíthassák tehetségüket, kreativitásukat.

 

A nemzetközi színtéren való bemutatkozás, és a kötöttségek nélküli alkotás lehetősége mellett az alkotói identitástudat szerepére hívta fel a figyelmet a pályázat kapcsán Käesz Judit, a Sign tervezőiroda részéről.

„Érdemes megfigyelni, hogy nem csak a globális nemzetközi trendek, vagy a felkéréshez adott iránymutatás formálják egy-egy év alkotásait, hanem sokszor tetten érhető az alkotók hangulata, vagy akár nemzeti karaktere is. Ebből a szempontból is érdemes lesz megfigyelni az idei kínálatot!"

 

http://www.heineken.com/hu/home.aspx

http://www.facebook.com/heineken

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük