2015. január 20-án rendezik meg a Django Swing Fesztivált a Művészetek Palotájában.

2015. január 20-án rendezik meg a Django Swing Fesztivált a Művészetek Palotájában.

A Swing à la Django zenekar koncertezik sztárvendégekkel. Közreműködik a Budafoki Dohnányi Zenekar, vezényel Werner Gábor, és vendégek a Pankastic!, Hajós András, Micheller Myrtill, Szirtes Edina Mókus és Tcha Badjo (FR&CAN).

 

A Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló Swing à la Django zenekar Django Fesztivál címen vendégül látja a magyar zenei élet kiemelkedő színfoltjait, valamint a francia manouche swing autentikus képviselőit, a Tcha Badjo zenekart egyenesen Franciaországból.

 

A Swing à la Django egy innovatív hattagú zenekar (Lombos Pál – bőgő, Kardos Dániel – gitár, Csurkulya József – cimbalom, Seres Vilmos – klarinét, harmonika, Horváth Márk – gitár, Gazda Bence – hegedű), különleges stílusötvözettel. Ebben a nem mindennapi formáció által kreált hangzásban harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye ez az egyedi stílus.

 

Sok éves tapasztalatukkal, valamint rengeteg hazai és külföldi koncert által produkciójuk megérett és szinte már követeli a nagy koncerttermeket és a szűnni nem akaró tapsot. Ezen az egyéjszakás fesztiválon a gyökerekhez mennek vissza, hiszen legnagyobb ihletőjük Django Reinhardt – a belga származású műfajteremtő gipsy-jazz gitáros – nyomdokaiba lépve idézik fel a '20-as '30-as évek hangulatát, nem is akárhogy!

 

Meghívásukat elfogadta a francia Tcha Badjo zenekar, akik a django swing hagyományőrzői, Hajós András, akinek sokoldalúsága most a django swing világában is megmutatkozik, Micheller Myrtill, a magyar jazz kiemelkedő énekesnője, Szirtes Edina Mókus, a magyar világzenei színtér legrendhagyóbb figurája és a Pankastic!, az ország első django-pop zenekara. Az est unicuma, hogy a produkciók szimfonikus zenekari kísérettel szólalnak meg, melyet a Budafoki Dohnányi Zenekar biztosít.

 

2015. január 20. (kedd), 19:30

Django Swing Fesztivál

Művészetek Palotája

 

http://www.swingaladjango.com/

http://www.tchabadjo.com/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük