2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Duális szakképzésben versenyelőnyre tehetnek szert a Siemens képzésében résztvevők

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64471"><img class="image image-preview" src="/files/images/Dulis-szakkpzs-tanvnyit-2.preview.JPG" border="0" width="433" height="288" /></a></span>Megkezdte a tanévet az a 15 diák, aki elsőként szerezhet versenyképes szaktudást a Siemens és a gödöllői Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium duális rendszerű szakképzésében. A minőségi képzést a legmodernebb technológiai ismeretek és a nyelvoktatás mellett a németországi duális képzésben évszázados tapasztalattal rendelkező Siemens anyavállalat szakmai támogatása és csereprogramja biztosítja. A Siemens Professional Education Hungary első évfolyama a nemzetközi nagyvállalat szakképzésének első Németországon kívüli projektje.</p> <p><strong> </strong>

dulis szakkpzs tanvnyit 2.previewMegkezdte a tanévet az a 15 diák, aki elsőként szerezhet versenyképes szaktudást a Siemens és a gödöllői Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium duális rendszerű szakképzésében. A minőségi képzést a legmodernebb technológiai ismeretek és a nyelvoktatás mellett a németországi duális képzésben évszázados tapasztalattal rendelkező Siemens anyavállalat szakmai támogatása és csereprogramja biztosítja. A Siemens Professional Education Hungary első évfolyama a nemzetközi nagyvállalat szakképzésének első Németországon kívüli projektje.

 

dulis szakkpzs tanvnyit 2.previewMegkezdte a tanévet az a 15 diák, aki elsőként szerezhet versenyképes szaktudást a Siemens és a gödöllői Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium duális rendszerű szakképzésében. A minőségi képzést a legmodernebb technológiai ismeretek és a nyelvoktatás mellett a németországi duális képzésben évszázados tapasztalattal rendelkező Siemens anyavállalat szakmai támogatása és csereprogramja biztosítja. A Siemens Professional Education Hungary első évfolyama a nemzetközi nagyvállalat szakképzésének első Németországon kívüli projektje.

 

Magyarországon az idei tanévvel bevezetett duális szakképzésben a tanulók az elméleti ismereteket a szakképzésért felelős oktatási intézményben, a gyakorlati tudást viszont már a valódi gyártási körülményeket szimuláló céges tanműhelyben sajátíthatják el.

 

Günter Hohlweg, az anyavállalat szakképzésért felelős szervezete, a Siemens Professional Education vezetője a tanévnyitón elmondta: „Németországban hosszú múltra visszatekintő képzési rendszerben a Siemens már közel száz éves tapasztalatot halmozott fel a szak-, illetve az egyetemi képzésben. Képzésünk népszerűséget és magas színvonalát jól mutatja a Németországban tapasztalható túljelentkezés is. Az idén meghirdetett 2200 helyre az idei évben mintegy 40 ezer jelentkező akadt." A Siemens jelenleg Németországban 42 telephelyen biztosít duális képzést, egyszerre közel 10 ezer diák számára.

 

A hazai képzés kiváló minőségéhez a Siemens Professional Education többek közt a szakmai módszerek és tapasztalatok, illetve a tanműhelyek felszerelésével kapcsolatos előírások átadásával járult hozzá. Emellett németországi csereprogramot is biztosít, hogy a magyar diákok külföldön is megismerkedhessenek a Siemens magas minőségi követelményeket támasztó munkakultúrájával.

 

A 15 diák, aki a Siemens Zrt.-vel kötött tanulószerződés keretében kezdhette meg a képzést, hegesztő szakmát fog tanulni. A most induló 2 éves oktatás résztvevői olyan fiatalok, akik korábban szakmunkásképzőben, szakközépiskolában vagy gimnáziumban végeztek. A szakképzés a legmodernebb technológia ismertek átadása mellett komoly hangsúlyt fektet a nyelvi oktatásra is. A tanulók az angol vagy német nyelvet sajátíthatják el a szükséges szakmai szókinccsel.

 

Dale A. Martin a Siemens Zrt. elnök vezérigazgatója a képzést elvégző hallgatók munkaerő-piaci lehetőségeiről elmondta: „Az itt átadott technológiai ismereteknek, minőségi munkakultúrának, nyelvi oktatásnak és a minősített képzésnek köszönhetően a tanulók jelentős versenyelőnyre tesznek majd szert szakmájukban. A diákok felét a Siemens Zrt. továbbfoglalkoztatja, de helyi partnerünkkel kötött megállapodás keretében a többiek elhelyezkedése is biztosított." A Siemens a jövőben a duális szakképzésben betöltött szerepének bővülésével számol: a jövő évtől hasonlóan magas színvonalú ipari gépész képzés indítását tervezi.

 
 A Siemens magyarországi jelenléte az első budapesti villamosvonal megépítésével, 1887-ben kezdődött. Az első hazai Siemens vállalat (Siemens & Halske Budapest) 1890-ben történt megalapítása óta – a II. világháborút követő kényszerszünettől eltekintve – a Siemens vezető szerepet játszik az ország modernizációjában, az infrastruktúra fejlesztésében.

 A Siemens AG általános magyarországi képviseletét a budapesti székhelyű Siemens Zrt. látja el a következő négy szektorban: Ipar, Infrastruktúra és városok, Energia és Egészségügy. Kereskedelmi és szolgáltató profilja magában foglalja a Siemens termékek, rendszerek és technológiai megoldások hazai értékesítését, valamint a kapcsolódó szolgáltatásokat, mint a tanácsadás, tervezés, engineering, telepítés, üzembe állítás, műszaki üzemeltetés, szerviz.

 A Siemens Zrt., valamint a csoporthoz tartozó termelő, szolgáltató és kereskedelmi tevékenységet végző további Siemens leányvállalatok a 2011. szeptember 30-ával zárult üzleti évben együttesen több mint 2000 munkatársat foglalkoztattak, és 93,6 milliárd forintos összforgalommal járultak hozzá az ország gazdaságához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.