2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

DubFX

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44665"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/dubfx1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> <p>Az ausztráliai fiatalember, DubFX, aki nem rég tűnt fel a nemzetközi zenei palettán, és aki Ben Stanfordként látta meg a napvilágot az Melbourne-ben, gondolt egyet 2003-ban, összecsomagolta motyóját, zenei eszközeit és elindult az öreg kontinens felé.

 

Az ausztráliai fiatalember, DubFX, aki nem rég tűnt fel a nemzetközi zenei palettán, és aki Ben Stanfordként látta meg a napvilágot az Melbourne-ben, gondolt egyet 2003-ban, összecsomagolta motyóját, zenei eszközeit és elindult az öreg kontinens felé.

 

Az ausztráliai fiatalember, DubFX, aki nem rég tűnt fel a nemzetközi zenei palettán, és aki Ben Stanfordként látta meg a napvilágot az Melbourne-ben, gondolt egyet 2003-ban, összecsomagolta motyóját, zenei eszközeit és elindult az öreg kontinens felé.

Ismertségét a youtube nézőinek köszönheti, mert kiállt egymaga zenélni Európa nagyvárosainak tereire; többek között Amsterdamban, Londonban, Manchesterben; egy úgynevezett effekt és loop géppel, és ez annyira megtetszett a járókelőknek, hogy feltették a youtube-ra, és ott futótűzként terjedt el. DubFX mögött nem áll semmilyen nagy lemezkiadó vagy menedzsmentgépezet, hogy hatalmas hiperszuper sztárrá tegyék.

A zenéje sokszínű, kreatív, energikus, mozgalmas, amit nagyrészt a loop és effekt pedáloknak köszönhetünk, mivel ez egy zenei alapot, réteget képeznek, és ehhez jön még a srác improvizatívan ható rappelése és beatboxolása. Zenéjében többféle stílus keveredik, mint például a drum and bass, raggae, hiphop és dub. Nagyon egyedi az egész performance, ilyennel ritkán találkozhat a hallgató, de mindenképp öröm belehallgatni az albumba, amiből van egy live verzió és egy „stúdió" album is. Egy kis ízelítőt a zenéből itt találhatunk.

Bolyongása során megismerkedett jelenlegi kedvesével, Flower Fairy-val, aki már a produkcióiban is fontos szerepet tölt be énekhangjával. További utazásai során ismeretséget kötött CAde-del és Mr. Woodenote-tal, akikkel együtt lép színpadra. Mr. Woodenote kíséri az ausztrál fiatalember előadását szaxofonon.

DubFX már járt kis hazánkban az idei Volt fesztiválon. Amikor ezt megtudtuk, vicceltünk is vele, hogy a kuka mellett fog játszani, hiszen ott van igazán elemében, nem pedig a színpadon. De annyira jól sikerült az előadása, hogy az akkor zajló párhuzamos koncertről valósággal özönlöttek az emberek, a koncert végén a meglepődött DubFX meg is hatódott a többezres tömeg láttára, hiszen ezelőtt még nem találkozott ekkora publikummal.

Aki sajnálja, hogy lemaradt a koncertről, annak jó hír, hogy ismét ellátogat hozzánk az ausztrál virtuóz a Fridge fesztivál keretében november 13.-án Cade társaságában, mert egy nemzetközi energiaital gyártó cég rendez egy extrémsport és zenei fesztivált az 56-osok terén, november 11-14 között. A fellépők között ott lesz Adam Freeland, Grandmaster Flash, Parov Stelar Band, James Zambiela. A hazai zenei szféra is képviselteti magát a fesztiválon olyan nevekkel, mint a Tankcsapda, Anima Sound System, Kezdet Phiai, Neo és nem utolsó sorban Dj Palotai. Jó szórakozást hozzá!

http://www.dubfx.net/

dubbesa

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.