2024.április.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Dunapest Fesztivál – A parti kultúra 2018. augusztus 31. – szeptember 2. Összművészeti és urbanisztikai fesztivál a Dunán

2 perc olvasás

dunapest_nap2_luppasziget_180902_mr_nmp_005.jpgIdén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Dunapest Fesztivál. A nyárzáró hétvégén a főváros folyó menti helyszínein száznál is több művész és előadó programjait élvezve kerülhetünk közelebb a Dunához.

A Dunapest Fesztivál egyszerre inspirálja a város lakosait és az idelátogatókat, hogy újra felfedezzék Budapestet, a Dunát és a természeti és művészeti kapcsolódást a Duna-menti országok és hagyományok között. A fesztivál célja a Dunára irányítani a figyelmet, és újraértelmezni a város és a víz kapcsolatát.

“A Duna kultúrákat, nyelveket, embereket köt össze, szervezi az életünket. Nézhetjük a hídról vagy a rakodópart alsó kövén ülve, mindig másmilyen” – mondta Sápi Zsófia, a Dunapest fesztivál főszervezője. Kiemelte, hogy az idei fesztivál programja ismét színes és sokoldalú lesz. Zene, színház, képzőművészet, film, irodalom, urbanisztika, gasztronómia, gyerekprogramok és vízi-, vízparti sportok egyaránt helyet kapnak a három nap alatt.

A fesztivál területét a Duna alakítja. A Népszigeten két napon át olyan koncerteket élvezhet a közönség, mint a Szabó Benedek és a Galaxisok, Antonia Vai, a Middlemist Red, Apey vagy a Dope Calypso.

A Margitszigeten szombaton petanque- és frizbiversenyt rendezünk a városi sportok kedvelőinek, a Wesselényi Csónakháznál pedig evezős családi napot tartunk a Magyar Evezős Szövetséggel közös szervezésben. 

Egyedi fejlesztésű színházi produkciókat valósítunk meg, a 2-es vonalán villamosszínházat indítunk a Budapesti Közlekedési Központtal együttműködve, a Ludwig Múzeumban pedig egyperces szobrokat hozunk létre egy improvizációs előadás keretében.

A város és a folyó kapcsolatának urbanisztikai nézőpontjait szakmai workshopokon és a Duna tematikájú DANUrB konferencián tárgyaljuk meg. A Pecha Kuchán a legfrissebb építészeti és designtrendekről beszélnek az előadók, és 12 tematikus sétát kínálunk a látogatóknak, a Vízivárosban, a Lupa-szigeten, a Népszigeten, de bemutatjuk a Duna-parton a 20. század elején működő gőzmalmokat is, ahogy Ybl Miklós építészetét is. Az összművészet jegyében lesz még slam showcase, kisfilmfesztivál, breaktáncverseny, fotókiállítás. Az egész napos családi programok keretében pedig gyerekfoglalkozás, közösségi grillezés és pisztrángfüstölés, evezés és pecaverseny.

www.dunapest.hu, facebook.com/dunapest

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.