Franciaország csapata szerezte meg a győzelmet a Nemzetek Krossza versenyének (MXoN) maggiorai pályáján Olaszországban.  Franciaországnak ez sorozatban a harmadik MXoN-győzelme a Hondáján Dunlop abronccsal száguldó Gautier Paulinnal.

 

Franciaország csapata szerezte meg a győzelmet a Nemzetek Krossza versenyének (MXoN) maggiorai pályáján Olaszországban.  Franciaországnak ez sorozatban a harmadik MXoN-győzelme a Hondáján Dunlop abronccsal száguldó Gautier Paulinnal.

 

Ebben az évben Benoit Paturel csatlakozott hozzá, aki a Yamaha színeiben, szintén Dunlop abroncsokon a harmadik helyen végzett az MX2 kategória bajnokságában. A Dunlop ismét egy nagyszerű MXoN-eseményt tudhat maga mögött, motorosai a legjobb hat csapat mindegyikében ott voltak. Csak a pódiumon a kilenc motoros közül hat a Dunlop „repülő D"-jével fémjelzett sapkáját viselte.

 

A kizárólag Dunlop abroncsokat használó amerikai csapat Jason Andersonja (Husqvarna) szerezte meg a győzelmet a második futamban, de bizarr balesetet szenvedett, mikor az egyik sereghajtó motorjával rázuhant az utolsó ugrás során, kiütve ezzel a harmadik futamból – így egyedül hagyta társát, Cooper Webbet (Yamaha).

 

A döntő futam hosszú évek óta az egyik legszorosabb volt, ahol négy csapat is keményen küzdött az első helyért egészen az utolsó körig. Az Egyesült Államok csapata volt esélyes a győzelemre, egészen addig, amíg Webb kisebb hibát nem vétett és el nem engedte maga mellett a francia Febvre-t. Webb tizedikként zárta a futamot, így csapata a harmadik helyen végzett, a második helyet pedig a holland csapat szerezte meg, a szintén Dunlop abroncsokon versenyző Brian Bogersszel (KTM).

Belgium csapata lett a negyedik, Brent Van Doninck (Yamaha) és Michele Cervellin (Honda) versenyzésével, ötödikként Olaszország csapata zárt, hatodik helyen pedig Svájc csapata végzett Arnaud Tonus (Kawasaki) és Valentin Guillod (Yamaha) részvételével.

 

Az összes Dunlop abroncsot használó versenyző a Dunlop Geomax MX3S mellett döntött első és hátsó keréken egyaránt.

 

„A baleset meggátolt minket abban, hogy idén is szemléltethessük erőnket a MXGP-n, de az eredmények bebizonyították, hogy abroncsaink képesek a legmagasabb szinteken is győzelmet aratni, a motorosok és a gyártók széles körében egyaránt. Az MX3S az elmúlt évhez hasonlóan idén is nagyon jól teljesített, mint ahogy az MX11 is bizonyított homokon Kegumsben 2014-ben. Hálásan köszönjük minden csapatnak és versenyzőnek, illetve saját Dunlop csapatunknak is az Egyesült Államokból, valamint Olaszországnak, amiért hozzásegítették csapatainkat ezekhez az eredményekhez." (Eddy Seel, Dunlop MX versenykoordinátor)

www.dunlop.eu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük