SP Winter ResponseSP Winter ResponseA Dunlop bemutatta új, még tökéletesebb tapadást biztosító gumiabroncsát, az SP Winter Response-t. A közelmúltban bevezetett Dunlop Touch Technológiának köszönhetően az SP Winter Response pontosabb visszajelzést nyújt az útfelületről, így a téli extrém útviszonyok között is gondoskodik a jármű kezelhetőségéről.

 SP Winter ResponseSP Winter ResponseA Dunlop bemutatta új, még tökéletesebb tapadást biztosító gumiabroncsát, az SP Winter Response-t. A közelmúltban bevezetett Dunlop Touch Technológiának köszönhetően az SP Winter Response pontosabb visszajelzést nyújt az útfelületről, így a téli extrém útviszonyok között is gondoskodik a jármű kezelhetőségéről.

„Télen az a legfontosabb, hogy a sofőr mindig ura maradjon az autójának, függetlenül a feltételek változásától. A járműnek nem csak pontosan kell reagálnia a vezető mozdulataira, hanem azonnali és pontos visszajelzést is kell nyújtania a manőverek eredményéről" – mondta el Frédéric Schilling, a Dunlop európai márkaigazgatója.

SP Winter Response oldalnézetSP Winter Response oldalnézetA Dunlop Touch Technológia számos új fejlesztést egyesít a téli útviszonyok között is kiváló tapadás, a kifinomult kezelhetőség és a rövidebb fékút érdekében.

Az új SP Winter Response jobb tapadást nyújt, és jobban közvetíti a jármű reakcióit. „A Touch Technológia segítségével a sofőr egyszerűen jobban érzi az utat – magyarázta Schilling. – A Dunlop gumiabroncsai visszacsatolást nyújtanak az úttest felületéről, hőmérsékletéről és tapadásáról."

Az egyedi Multi Blade System: A húzó lamellák és a különlegesen mély lamellák együtt gondoskodnak a kitűnő tapadásról, a rövid fékútról és a stabil kanyarodásról havas úton is

SP Winter Response a futófelületSP Winter Response a futófelületA téli útviszonyok nagyon változatosak lehetnek, akár egy utazáson belül is. A hideg és száraz utak, havas vagy latyakos szakaszok váltakozása nagy terheket ró a gumiabroncsokra. Száraz úton minél nagyobb érintkezési felületre van szükség, esőben sok mintaárok kell a víz gyorsabb elvezetéséhez, havon pedig minél nagyobb tapadás szükséges. Az új Dunlop SP Winter Response mindegyik követelménynek eleget tesz. A Multi Blade System két különböző típusú lamellája együttesen gondoskodik a stabilitásról, melyre különösen havon van szükség. A gumiabroncs vállrészében található lamellák a tapadást és a fékezést segítik, a különlegesen mély középvonali lamellák pedig növelik a tapadást és meggátolják az oldalirányú csúszást.

A Multi Radius Tread (MRT) szélesebb tapadási felületet biztosít

Az MRT segítségével a gumiabroncs rendkívül pontosan követi az útfelületét, így egyenletesebb a nyomás eloszlása. A nagyobb érintkezési felületnek köszönhetően az abroncs kezelhetőbbé válik száraz és nedves úton egyaránt. Az MRT előnyei különösen kanyarodás közben érezhetők.

Egyenletes teljesítmény az optimalizált aszimmetrikus mintázatnak köszönhetően

„A számítógépekkel optimalizált aszimmetrikus mintázat egyes területei különböző, egyedi feladatokat látnak el. – mondta el Schilling. – Az eredmény egy rendkívül kiegyensúlyozott gumiabroncs, kitűnő téli összteljesítménnyel."

A felnire szorosan illeszkedő abroncs jobb kormányozhatóságot biztosít

A Dunlop speciális perem-huzalkarika megoldásával a gumiabroncs szorosabban illeszkedik a felnire. A megoldás segít, hogy a gumiabroncs pontosabban közvetíthesse az út jelzéseit a sofőr felé, így az autó pontosabban kormányozható.

Az új szilika mintakeverék jobb tapadást és nagyobb futásteljesítményt tesz lehetővé

Az új, reaktív keverési folyamatnak és az optimalizált szilika kötőanyagnak köszönhetően a Dunlop SP Winter Response mintázata alacsony hőmérsékleten is rugalmas marad. A gumiabroncs így még nagy hidegben is biztosan tapad, futásteljesítménye megnő, az alacsonyabb gördülési ellenállás pedig csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. A keverék a szokásosnál kevesebb aromás olajszármazékot tartalmaz, így kíméli a környezetet.

7°C alatt cserélje le gumiabroncsát SP Winter Response-ra!

Téli abroncsokra nem csak a havas, jeges utakon van szükség. „Fontos észben tartani, hogy alacsony hőmérsékleten a nyári gumiabroncsok a melegre kifejlesztett keverékük miatt nagyon gyengén tapadnak. A téli abroncsok a speciális téli keveréken túl különleges lamellákkal is rendelkeznek, melyek minden felületen biztosítják a tapadást." – mondta el Schilling. A téli gumi felszerelésével tehát nem érdemes megvárni az első fagyokat. Ha a hőmérséklet tartósan 7°C alá csökken, mindenképp érdemes váltani!

A Dunlop SP Winter Response az alábbi méretekben kapható:

155/70 R 13 75 T

175/70 R 13 82  T

155/65 R 14 75 T

165/70 R 14 81 T

165/70 R 14 85 T XL

165/65 R 14 79 T

175/70 R 14 84 T

175/70 R 14 88 T XL

175/65 R 14 82 T

185/70 R 14 88 T

185/65 R 14 86 T

185/60 R 14 82 T

165/65 R 15 81 T

175/65 R 15 88 T XL

185/60 R 15 84 T

185/60 R 15 88 T XL

185/55 R 15 82 T

195/65 R 15 91 T

195/65 R 15 95 T XL

205/60 R 16 92 T

http://www.dunlop.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük