2023.október.04. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

EDDA Művek: új dupla lemez + Aréna koncert

2 perc olvasás

edda.jpgHazánk egyik legkedveltebb rockzenekara, az EDDA Művek dupla lemezzel jelentkezik. A zenekar 33. albuma 22 vadonatúj dalt tartalmaz, a „Dalok a testnek” és „Dalok a léleknek” című korongok 2018. február 8-tól vásárolhatók meg a MOL benzinkutakon.

 

Az Edda Művek három év után jelentkezik új albummal, amely a csapat történetének második dupla lemeze. A 33. nagylemez dalai között lírai és lendületes rock számok is helyet kaptak. A két korong ugyan tartalmilag különbözik, ám mégis kiegészítik egymást: a mély mondanivalók a lélekre hatnak, a gyors ritmusok pedig a testet forrósítják fel.

 

A „Dalok a testnek” című korong 12 dala egyfajta kronológiát (sorrendet) tartalmaz: a „33.” című dal a kezdetekről szól, a „Nem adom” című pedig a mostani időkre jellemző és elvárt hovatartozásunkról ad mértéket. A többi dal az életünkről, életetekről szól, a zenekartól megszokott „Edda módon”.

 1. A 33.
 2. Ki Mondja Meg
 3. Pont Neked
 4. Lazíts Haver
 5. A Szív Kínjai
 6. Elengedett Kézzel
 7. A Hegyen Túl
 8. Tetőtől-Talpig
 9. Jó Vagy, Nagyon Jó Vagy
 10. Nem Adom
 11. Csak Játszunk
 12. Piros-Fehér-Zöld

 

A „Dalok a léleknek” című lemez 10 lírai dala között két dinamikusabb hangvételű is szerepel – „Még a szél is”, „Mit kezdenél velem” –, melyet a zenekar csak „dühös lírának” nevez. Olyan szövegvilágot hordoznak magukban, a fájdalomnak olyan vetületét, amit Göme szerint csak ilyen formában lehetett megzenésíteni.

 1. Ima
 2. Isten Tenyerében
 3. A Kék Madár
 4. Még A Szél Is
 5. Mit Kezdenél Velem
 6. Karácsony
 7. Közös Álmunk
 8. Addig Szeretlek…
 9. A Fájdalom
 10. A Várakozás

 

A kiadvány borítója is igazán különleges lett, képi- és színvilága azt a fajta szenvedélyt tükrözi, ami ma is jellemző a csapatra. Látványa magáért beszél, azt a fajta színes vibrálást mutatja, amit az Edda dalok is tartalmaznak.

 

Eddásnak lenni életforma, egyfajta „összetartozás”. Ezt az érzést élheti át mindenki, aki részt vesz a 2018. március 10-i nagykoncerten, a Papp László Budapest Sportarénában. A meglepetésekkel tarkított két és fél órás koncerten elhangzik majd néhány új dal a dupla lemezről, de természetesen nem maradnak el a legnagyobb slágerek sem. A próbák gőzerővel zajlanak! Öveket becsatolni, igazi hazai rock-ünnepre fel, hisz az Edda Művek nyitja a tavaszt az Arénában!

Jegyek: www.broadway.hu

 

http://edda.hu

https://hu-hu.facebook.com/eddamuvek

https://www.facebook.com/eddarajongo

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.