2024.május.20. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Édes Napok 2012

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64607"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image10_64.jpg" border="0" width="470" height="140" /></a></span>„ ... a maya feljegyzésekben a 2012-es év az utolsó, amiről említést tesznek. Ebből sokan azt a következtetést vonják le, hogy ebben az évben jön el a világvége. Tiszteletben tartva sokak véleményét, mi inkább annak örülünk, hogy ugyan ezek a mayák már közel 3000 éve felfedezték a kakaót, valamint a csokoládét. Az „Istenek ajándékát" először csak a magas rangú papok, uralkodók és hadvezérek fogyaszthatták, majd később már a nép is hozzájutott e mennyei ízekhez."</p> <p> 

image10 64„ … a maya feljegyzésekben a 2012-es év az utolsó, amiről említést tesznek. Ebből sokan azt a következtetést vonják le, hogy ebben az évben jön el a világvége. Tiszteletben tartva sokak véleményét, mi inkább annak örülünk, hogy ugyan ezek a mayák már közel 3000 éve felfedezték a kakaót, valamint a csokoládét. Az „Istenek ajándékát" először csak a magas rangú papok, uralkodók és hadvezérek fogyaszthatták, majd később már a nép is hozzájutott e mennyei ízekhez."

 

image10 64„ … a maya feljegyzésekben a 2012-es év az utolsó, amiről említést tesznek. Ebből sokan azt a következtetést vonják le, hogy ebben az évben jön el a világvége. Tiszteletben tartva sokak véleményét, mi inkább annak örülünk, hogy ugyan ezek a mayák már közel 3000 éve felfedezték a kakaót, valamint a csokoládét. Az „Istenek ajándékát" először csak a magas rangú papok, uralkodók és hadvezérek fogyaszthatták, majd később már a nép is hozzájutott e mennyei ízekhez."

 

Az Édes Napok Budapest 2012. szeptember 20-án, csütörtökön 12 órakor nyit. Az idei  fesztivál 4 napos. Az első, csütörtöki nap nyílt szakmai nap, melyen a Magyar Édességgyártók Szövetsége a 20. születésnapját ünnepli. A látogatók ezen a napon olcsóbb belépővel jöhetnek be! A tavalyi fesztivál hatalmas szakmai és közönségsikert aratott. Az előzetes jelentkezések és igények alapján, valamint a látogatók jobb, komfortosabb kiszolgálása érdekében idén lényegesen nagyobb területet foglalunk el a Budai Vár területén.

Édes Napok autóbuszjárat közlekedik a Clark Ádám tér – Budai Vár – Dózsa György tér – Alagút útvonalon.

 

A fesztivál vendégországa Németország. A Német Turisztikai Hivatal Németországot, mint turisztikai desztinációt mutatja be saját standján a fesztivál minden napján. A fesztivál fővédnöke Sánta Sándor Úr, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke. A tavalyi évben Sarah J. Evans fogadta el meghívásunkat. Díszvendégünk az idén is egy nemzetközileg elismert és népszerű szaktekintély, Chloé Doutre-Roussel. Chloé tanít, kurzusokat tart, konferenciákat szervez, újságokban publikál, saját csokoládé márkát hozott létre. A Fortnum & Mason Háznak, az egyik legkomolyabb londoni kereskedőháznak a szakértője.

 

Az Édes Napok a szakma rangos hazai seregszemléje, amin jelen van az összes jelentős  magyar csokoládé- és édességmanufaktúra, a legjobb kereskedők, valamint az ismert hazai és világmárkák. Színvonalas szakmai és családi programjaink mellett olyan szolgáltatásokat is nyújtanak, mely a látogatók tudatos és egészséges édességfogyasztását is szolgálják. Hallgathatunk toxikológiai előadást, konzultálhatunk a jelen lévő fogászati, dietetikai és diabétesz tanácsadókkal. Elegáns koktél-, pezsgő- és borbárok lesznek a fesztivál több területén. Az esték a tavalyihoz hasonlóan a funky, soul, jazzkoncertek, a finom ételek és italok társaságában telnek.

 

Napközben a szakmai workshopok mellett rendszeresen lesznek kézműves csokoládé- és trüffel készítés alapjait bemutató kurzusok. Szakmai guruk előadásai, neves gyártók, szaktekintélyek részvételével. Csokoládészobor készítés – a Nemzeti Galériában csokoládészobrot épít a Callebaut szakmai csapata, mely munkát nyomon lehet követni a helyszínen, valamint kivetítőn. Látogatóik vasárnap este a komplett szobrot fel is falhatják.

 

 Cherry Queen Csokoládé Királynő 2012 döntője.A Nemzeti Galériában gyermekfoglalkoztató várja a családosokat. Az Édes Napok belépőjegyei a Galéria állandó kiállításaira is érvényesek. Délutántól kisebb zenei formációk, kellemes utcai jazz-zenével szórakoztatják a közönséget az Édes Napok több pontján

 

–       Night Chocolate Shopping

A tavalyi Édes Napok bizonyította, hogy jó társaságban lesz az, aki ellátogat a budapesti Édes Napok fesztiválra, miközben Európa egyik legszebb panorámáját csodálhatja, a legkiválóbb édességek és italok mellett.

http://www.edesnapok.hu/fesztival/

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.