2024.április.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Cavalero – a spanyol lovasiskola

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64609"><img class="image image-preview" src="/files/images/C%20(1).preview.jpg" border="0" width="272" height="182" /></a></span>2012. szeptember 29-én és 30-án, Budapesten, a Papp László Sportarénában vendégszerepel a zenés, akrobatikus lovas műsorok egyik legkülönlegesebb szenzációja, a Dél-Franciaorszából származó, spanyol lovasikola hagyományain alapuló Cavalero produkció. <strong>Közreműködik: Janicsák Veca.</strong></p> <p> 

c%20(1).preview2012. szeptember 29-én és 30-án, Budapesten, a Papp László Sportarénában vendégszerepel a zenés, akrobatikus lovas műsorok egyik legkülönlegesebb szenzációja, a Dél-Franciaorszából származó, spanyol lovasikola hagyományain alapuló Cavalero produkció. Közreműködik: Janicsák Veca.

 

c%20(1).preview2012. szeptember 29-én és 30-án, Budapesten, a Papp László Sportarénában vendégszerepel a zenés, akrobatikus lovas műsorok egyik legkülönlegesebb szenzációja, a Dél-Franciaorszából származó, spanyol lovasikola hagyományain alapuló Cavalero produkció. Közreműködik: Janicsák Veca.

 

A lovas szenvedély és szeretet, ember és ló páratlan egysége elevenedik meg a 90 perces műsor során 60 lenyűgöző ló és 30 lovasának kreatív művészi előadásában.

A Cavalero egy szenvedéllyel és szeretettel teli álomutazás, ami a ló gyönyörű történetét mutatja be a lovasművészet, az akrobatika, a tánc és a zene legjobbjaival kiteljesedve. A alkotóknak a lovak iránti rajongása vezetett a merőben új szemlélethez, amely meghatározza a Cavalero üzenetét: az elképzelés szerint a lovas helyett maga a ló, ez az önmagában is csodálatra méltó élőlény kerül a produkció rivaldafényébe, és az emberi közreműködők is ennek a nemes célnak rendelik alá saját szerepüket. Ezek a különleges teremtmények nem az emberi hatalom eszközei többé, hanem a természet csodái és az ember barátai. A Cavalero nem pusztán cirkuszi mutatvány, hanem himnusz, amely ezeknek a lényeknek az erejét, nemességét, szépségét és az emberrel kötött örök szövetségét dicséri; a Cavalero utazás a művészetekben, történelemben, évezredeken, kultúrákon és civilizációkon át.

 

Az előadás során döbbenetes önuralommal és nemes tartással táncoló lovak, lovas akrobaták, táncosok és lélegzet-elállító attrakciók, mutatványok elevenítik fel ezt a különleges kapcsolatot. A szépség, elegancia és erő tökéletes harmóniája varázsolja el a nézőket a legifjabbaktól az idősebbekik, így a Cavalero felejthetetlen és kihagyhatatlan élményt nyújt valamennyi korosztály számára.

 

Kiemelendő, hogy a produkció koreográfiájának kidolgozásában Caterina Archambault, a Cirque du Soleil volt koreográfusa is közreműködött.

 

A Cavalero társulat lovas művészei és lovainak jórésze a dél-franciaországi Nimes városkából származik, amelynek lovas hagyományai az ókori római időkig nyúlnak vissza. A várost a térségben őshonos Camergue lovak és a hozzájuk kapcsolódó leginkább spanyol tenyésztési – és lovaglási hagyományok tették világszerte ismertté. A vízen vágtázó lovak képe a régió gazdag lovas történelmének védjegyévé vált.

 

Az első előadások szabadtéren, egy történelmi várrom előtt zajlottak, és ez a patinás kulissza alapvetően meghatározta és egyedivé tette a produkció hangulatát. Az alkotók később olyan utaztatható produkciót hoztak létre, amely a technika segítségével a világ bármely nagy befogadó képességű szórakoztató központjában élethűen eleveníti meg az első nimes-i előadás hangulatát.

 

A show szervezői minden országban kiválasztanak egy-egy ismert fiatal tehetséget – akik ugyan más területen tettek szert nagy népszerűségre, de kötődnek a lovakhoz -, s felkérik, lépjen fel a műsorukban. Magyarországon az X-Faktorban feltűnt Janicsák Vecára esett a választás, aki az elmúlt hétvégén a Nemzeti Vágtán is kiválóan teljesített lóháton.

Veca az első napon, tehát 29-én szerepel a show-ban.

 

Jegyárak:

VIP1: 18.000

VIP2: 14.000

Ülő I. kat.: 9.700

Ülő II. kat.: 7.600

Ülő III. kat.: 4.800

 

Cavalero – a spanyol lovasiskola mágikus ereje és fegyelme

2012. szeptember 29. (szombat), 20.00 és 30. (vasárnap), 15.00

Papp László Budapest Sportaréna

 

http://www.budapestarena.hu/html/index.php

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.