2022.05.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egy cipősdoboznyi szeretet a rászoruló gyerekeknek

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/96985"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image14_71.preview.jpg" border="0" width="472" height="193" /></a></span>Idén is elindul a nagysikerű karácsonyi jótékonysági Cipősdoboz Akció, mely során a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei rászoruló gyermekeknek gyűjtenek karácsonyi ajándékokat. A cipősdobozokat november 30-tól december 18-ig várják a gyűjtőpontokon. A kezdeményezéshez idén öt város hat Europcar irodája is csatlakozott, ahol az adventi időszakban bárki leadhatja az adományait.

Idén is elindul a nagysikerű karácsonyi jótékonysági Cipősdoboz Akció, mely során a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei rászoruló gyermekeknek gyűjtenek karácsonyi ajándékokat. A cipősdobozokat november 30-tól december 18-ig várják a gyűjtőpontokon. A kezdeményezéshez idén öt város hat Europcar irodája is csatlakozott, ahol az adventi időszakban bárki leadhatja az adományait.

Idén is elindul a nagysikerű karácsonyi jótékonysági Cipősdoboz Akció, mely során a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei rászoruló gyermekeknek gyűjtenek karácsonyi ajándékokat. A cipősdobozokat november 30-tól december 18-ig várják a gyűjtőpontokon. A kezdeményezéshez idén öt város hat Europcar irodája is csatlakozott, ahol az adventi időszakban bárki leadhatja az adományait.

Az idei Cipősdoboz Akcióhoz a Europcar két budapesti és négy vidéki – Győr, Kecskemét, Nyíregyháza, Szeged – irodája is csatlakozott. Az adományozók minden hétköznap az ügyfélirodák nyitvatartási idejében adhatják le a felajánlott ajándékokat. Az összegyűjtött adományokat a Europcar elviszi a Baptista Szeretetszolgálat segélyszervezeteihez, akik szétosztják a rászoruló gyermekek között.

A cipősdobozba bármi belekerülhet, amiről úgy gondoljuk, hogy egy kis örömet szerezhet karácsonykor: édesség, játék, könyv, utalvány vagy akár közös élménnyel is meg lehet ajándékozni a rászoruló gyermekeket. Az ajándékok kiválasztásnál viszont ügyelni kell arra, hogy ne legyenek romlandóak, törékenyek és megfeleljen az etikai követelményeknek. A doboz alját és a tetejét külön-külön kell becsomagolni, és fel kell tüntetni rajta, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szeretnénk ajándékozni. Személyes üzenetekkel, jókívánságokkal is lehet a csomagot gazdagítani.

 „Karácsonykor gyermekeknek ajándékot adni a legörömtelibb dolog. Annak érdekében, hogy idén minél több rászoruló gyerek kapjon meglepetést a fa alá, hat irodánkkal idén első alkalommal csatlakozunk a Cipősdoboz Akcióhoz. Bízunk abban, hogy az összefogásnak köszönhetően minél több gyermeknek tudjuk boldogabbá tenni a karácsonyát. Az adventi időszakban arra kérek mindenkit, aki teheti, állítson össze egy kis csomagot és hozza be az irodáinkba" – nyilatkozta a kezdeményezés kapcsán Mag. Szabó Atilla a Europcar ügyvezető igazgatója.

„Az ünnepek közeledtével azt vettük észre, hogy ebben az időszakban megnő az emberek adakozási kedve. Ezért is örülünk annak, ha új gyűjtőpontok csatlakoznak a Cipősdoboz Akciónkhoz, hiszen ezzel még több ajándékdobozt tudunk fogadni. Az összegyűjtött adományokat a környéken élő rászorulók között fogják kiosztani a helyi partner segélyszervezeteink, így mindenki a saját régiójában élő gyermekek karácsonyát aranyozhatja be ezzel" – tette hozzá Révész Szilvia Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója.

Az adományokat december 18-ig várják a kijelölt gyűjtőpontokon. A gyűjtőpontok országos listáját és a kezdeményezésről további információ a www.ciposdoboz.hu honlapon találhatóak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.