2022.június.27. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egy hónapos tesztüzem az M3 vonalán 2011-június 20-tól vizuális indításjelzők

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51133"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images4_0.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="83" /></a></span>2011. június 20-án a 3-as metró vonalán megkezdik a metrókocsikba az esélyegyenlőség biztosítása érdekében beépített vizuális indításjelző berendezések tesztelését. Az ajtózáródásra figyelmeztető fényjelzés révén a be- és kiszállás még biztonságosabbá válhat.

images4 0.thumbnail2011. június 20-án a 3-as metró vonalán megkezdik a metrókocsikba az esélyegyenlőség biztosítása érdekében beépített vizuális indításjelző berendezések tesztelését. Az ajtózáródásra figyelmeztető fényjelzés révén a be- és kiszállás még biztonságosabbá válhat.

images4 0.thumbnail2011. június 20-án a 3-as metró vonalán megkezdik a metrókocsikba az esélyegyenlőség biztosítása érdekében beépített vizuális indításjelző berendezések tesztelését. Az ajtózáródásra figyelmeztető fényjelzés révén a be- és kiszállás még biztonságosabbá válhat.

A közel egy hónapos tesztüzem során2011.  június 30-ig folyamatosan, a vonalon közlekedő valamennyi kocsiban beüzemelik a jelzőkészülékeket (összesen 1944 db-ot), így a járművekre történő be- és kiszállás még biztonságosabbá válhat.

A vizuális indításjelzők az M3 metróvonal járműveik utastéri ajtói fölött találhatók. Kívülről és belülről egyaránt láthatóak, működésük során borostyánsárga színű villogó fénycsíkkal előjelzik az ajtózárási szándékot. A lámpák az ajtózáródásra figyelmeztető hangjelzéssel egyidejűleg kezdenek el villogni és mindaddig fényjelzést adnak, amíg a szerelvény valamennyi ajtaja be nem záródott.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV törekszik a közlekedési esélyegyenlőség megvalósítására, ezért az elmúlt időszakban több utasbarát lépéssel találkozhattak járatainkon. Korábban például korszerű ajtózáródási rendszert vezettek be egyes villamosokon, majd a Millenniumi Földalatti Vasút járműveit látták el új típusú fény- és hangjelzéssel.

A tesztüzem 2011. július 17-ig tart, amely alatt folyamatosan értékelik a tapasztalatokat és véglegesítik a jelzőrendszer beállítását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.