2022.június.27. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Keréknyomok a háton — Meghökkentő divattervek, futurisztikus grafikák és ötletes videók a 2011-es YCC pályázat győzteseitől

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51135"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/chevi100_dijazottak_sajto.thumbnail.jpg" border="0" width="71" height="100" /></a></span>A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói taroltak a YCC 2011-es művészeti pályázatán, melynek témáját idén a 100. születésnapját ünneplő autógyártó cég történelme adta. A kreatív pályázat idei nyertesei között a tavalyi év pályázói is felbukkantak, akik ismételten szép eredményekkel zárták a nívós művészeti versenyt. </p> <p> 

chevi100 dijazottak sajto.thumbnailA Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói taroltak a YCC 2011-es művészeti pályázatán, melynek témáját idén a 100. születésnapját ünneplő autógyártó cég történelme adta. A kreatív pályázat idei nyertesei között a tavalyi év pályázói is felbukkantak, akik ismételten szép eredményekkel zárták a nívós művészeti versenyt.

 

chevi100 dijazottak sajto.thumbnailA Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói taroltak a YCC 2011-es művészeti pályázatán, melynek témáját idén a 100. születésnapját ünneplő autógyártó cég történelme adta. A kreatív pályázat idei nyertesei között a tavalyi év pályázói is felbukkantak, akik ismételten szép eredményekkel zárták a nívós művészeti versenyt.

 

chevi100 dijazottak sajto0002.thumbnailEgy nagyszabású díjátadó gálával zárult az áprilisban meghirdetett Young Creative Chevrolet művészeti pályázata, amelyre idén 5 kategóriában – divat, grafika, video, fotó és zene – 15 felsőoktatási intézmény hallgatói nevezhettek kreatív alkotásaikkal. A dicső múlt és a progresszív jelen találkozásából született pályaműveket egy szakmai zsűri bírálta, Zságer Balázs, Veiszer Alinda és Szénássy Alex vezetésével. A győztes pályaművek kiválasztása szigorúan meghatározott keretek között, név nélkül zajlott, minden műalkotást számmal láttak el, mely módszer segítségével a zsűri egyenlő esélyek alapján tudta meghozni döntését.

chevi100 dijazottak sajto0003.thumbnailDivat kategóriában a dobogó első és második fokát a MOME diákjai bérelték ki maguknak. Az első helyet Orbán Orsolya és Németh Ninetta keréknyomokkal díszített klasszikus vonalvezetésű kosztümje nyerte el, mely egyszerűségével, letisztultságával és ötletességével hamar belopta magát a zsűri szívébe. A második helyen a tavalyi győztes csapat Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófia, Baranyi Ádám és Miovác Márton Zsolt FUEL című munkája végzett. Őket követte a Pécsi Tudományegyetem két diákjának – Tóth Dávid és Radulescu Andrei – Electrosikk elnevezésű alkotása, ami egyetlen ruhadarabban integrálta a márka indulásakor a divatot jellemző sikket és a Chevrolet Volt jövőbe mutató technológiáját. Ők ketten a PTE építész karán tanulnak, mégis divat, grafika és fotó kategóriában is leadtak pályamunkákat, ami példaként szolgál az egyéni kreativitás kibontakoztatásának végtelen lehetőségeire.

chevi100 dijazottak sajto0004.thumbnailA tavalyi győztes Radulescu idén is elindult grafika kategóriában, ahol ebben az évben a második helyet sikerült megszereznie a Google arculatra rímelő alkotásával. Az első helyen a MOME falai között tanuló Mantus Hella műve végzett, akit a ma és a holnap környezeti problémáira megoldást kínáló innovatív VOLT típus ihletett meg. A harmadik helyen ismételten Tóth Dávid egyik művével találkozhattunk, aki a dobogó harmadik fokát a Képzőművészeti Egyetemen tanuló Vörös Botonddal megosztva foglalhatta el. Tóth Dávid neve a grafika mellet a fotó kategóriában is visszaköszönt, ahol tehetségét és kreativitását egy harmadik hellyel jutalmazta a zsűri. Hasonló volt a helyzet a zene kategóriával is; a Széchenyi István Egyetemen tanuló Gyöngyösi Ábrahám kompozícióját szintén harmadik hellyel díjazták.

chevi100 dijazottak sajto0005.thumbnailVideo kategóriában a régi videojátékok hangulatát idéző alkotásával Bessenyei Katalin, a Magyar Képzőművészeti Egyetem egyik hallgatója végzett az élen. Őt követte a MOME két diákja, Balló Dávid és Terjék Zsófia által készített animációs kisfilm, valamint a harmadik helyet megszerző, szintén képzőművészeti szakon tanuló Aranyi Flóra és Kupeczik Ágnes klipje is.

A nagyszabású díjátadó mellett különböző színes programok szórakoztatták az Erzsébet téri Design Terminálba látogatókat, akik a délután folyamán egy kiállítás keretein belül az összes pályaművet megtekinthették, továbbá közönségszavazással dönthettek az általuk legjobbnak vélt alkotásokról. Az este folyamán érkezőket a délben kiállított impozáns Chevrolet Oldtimerek fogadták; egy az ötvenes évek Amerikájában négykerekű szimbólumnak számító Chevrolet Bel Air Sports Coupe, egy türkizkék 1958-as Imapala és egy C2 típusú Corvett 1966-ból. A veterán autók mellet két vadonatúj Aveo is kiállításra került összekapcsolva a Chevy múltját a jelennel. Az érdeklődőket 21 órától Zságer Balázs DJ szettje várta, mialatt az épület homlokzatát a Kiégő Izzók értelmezték újra különleges fényfestéssel.

Az este egyik legérdekesebb eseménye minden bizonnyal a GPS-es játék volt, amelyen a résztvevőknek a kiállított egy-egy Chevrolet Aveoval egy óra leforgása alatt Budapest utcáin kellett útvonalukkal leírniuk a 'Chevy100' feliratot. A nagyszabású vállalkozást élő közvetítéssel követték végig a helyszínen tartózkodó vendégek, akik a Szeremley borház kóstolóit élvezhették az épületben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.