A Gocoo 7 nő és 4 férfi alkotta ütőegyüttes, egyike japán legnépszerűbb taiko dobos zenekarának. Tradicionális japán óriás dobokból álló dob-szettek, összesen mintegy 40 dob segítségével varázsolnak minden képzeletet felülmúló látványt és hangzást a színpadra.

 

A Gocoo 7 nő és 4 férfi alkotta ütőegyüttes, egyike japán legnépszerűbb taiko dobos zenekarának. Tradicionális japán óriás dobokból álló dob-szettek, összesen mintegy 40 dob segítségével varázsolnak minden képzeletet felülmúló látványt és hangzást a színpadra.

 

GocooGocoo

Az eredeti hangzású taiko-dobolás mellett különböző experimentális hangszereket is alkalmaznak. Zenéjüket nem csupán a keleti kultúrkör vagy a világzene megszállottjai kedvelik. Műsoruk ugyanúgy népszerű rockos, technós közegben is, hiszen a fiatal zenészekből álló csapat a tradicionális taiko hangzás prezentálása mellett a ritmusok szabadságát hirdetve a világ számos eltérő hangvételű zeneiségét magába szívva modern és sokszínű produkcióval áll a közönség elé.

 

GocooGocoo

A sokféle stílust felölelő varázslatos produkció egyesíti a különböző korosztályokat és az eltérő ízlésvilágú zenerajongókat. Az együttes olyan ismert fesztiválokon lépett fel, mint a Byron Bay Bluesfest, a WOMAD vagy a BOOM, de 2007-ben játszottak a Szigeten is. Ősi rítus és modern party szellem egy színpadon.

Jegyek kaphatók országosan az ismert jegyirodákban.

 

Jegyvásárlás online, kezelési költség nélkül: szabadter.jegy.hu A Mátrix 2 filmzenéjének zenekara a Margitszigeten! Dob-show a legjobb japán taiko-dobosokkal – csak egyszeri alkalommal. Ha tetszett a Yamato, ne hagyd ki a Gocco-t!

2011. június 7. Margitszigeti Szabadtéri Színpad 20.30

 

 

Korábban már beszámoltunk a BNYF-ról, következzék most néhány kiemelt program ajánlat!

 

* Színházi szemle a Városmajorban! Júniustól augusztusig közel negyven válogatott, szórakoztató színházi előadás, valamint a Pest Budára költözik! ez évi sorozatában a Pesti Magyar Színház négy sikerdarabjával szerepel a Budapesti Nyári Fesztiválon.

* Mindörökké Liszt! Koncert Edvin Martonnal és sztárvendégeivel

Klasszikustól a popig. Zongorán, hegedűn és énekhangon. Közreműködnek: Fülei Balázs zongoraművész, Edvin Marton hegedűművész, Janicsák Veca és a 120 tagra bővített Szent István Király Szimfonikus Zenekar Záborszky Kálmán vezetésével.

* Európai Uniós Táncház Fesztivál

Táncos Sziget címmel 10 órától éjfélig, 25 ország közel 400 táncművésze részvételével. Délelőtt Táncos Séta, napközben nemzetiségek táncainak tanítása és vásár, este Ünnepi Gála a nagyszínpadon.  

* Claude-Michel Schönberg – Alain Boublil: A nyomorultak (musical)

Mindenidők legsikeresebb musicalje, fantasztikus kiállításban a Margitszigeti Nagyszínpadon. Sztárénekesek: Feke Pál, Egyházi Géza, Puskás Péter, Koós Réka

* Kodály Zoltán: Háry János (daljáték)

A nagyotmondó és nagyot álmodó, az osztrák császár és császárné legkedveltebb huszára, Napóleon legyőzője, a legsármosabb magyar katona, Háry János fantasztikus történetét, esküvőjét mutatjuk meg Önöknek egy nem mindennapi új produkcióban, Vidnyánszky Attila rendezésében.

* Carl Orff: Carmina Burana (balett)

Tánc show Juronics Tamás koreográfiájában a Szegedi Kortárs Balett, a Dohnányi Zenekar és énekkar Hollerung Gábor karnagy vezetésével, kiváló táncos és énekes szólisták közreműködésében.

* Egy bohém rapszódiája! Koncert-színház Freddie Mercury emlékére. Sztárénekesekkel a Queen zenekar egykor legendás énekeséről. Fellépnek: Serbán Attila, Szomor György, Tóth Vera, Tóth Gabi, Puskás Péter

* Miklós Tibor – Szomor György: Robin Hood (musical)

A 2010-es év sikerprodukciója sztárfellépőkkel, ismét a Margitszigeten! Főbb szereplők: Kovács Áron, Andrádi Zsanett, Puskás Péter, Gesztesi Károly

* Állami Népi Együttes Ecseri lakodalmas (néptánc)

Megalakulásuknak 60. évfordulóját ünnepli az Állami Népi Együttes: újra színpadra kerül az Ecseri lakodalmas és a legújabb sikerdarab, a Naplegenda. Közreműködik a Szolnoki Szimfonikusok Zenekara és Énekkara és az együttes saját népi zenekara.

 

www.szabadter.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük