2024.június.17. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egy napra Bátor Táborrá alakult a Városliget

4 perc olvasás
   <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/44189"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Bator_Tabor121.thumbnail.jpg" border="0" width="63" height="100" /></a></span></p><p><em>„A Bátor Tábor egy olyan gép, </em></p><p><em>amibe bedobják a beteg gyereket, </em></p><p><em>és egy bátrabb, egészségesebb, jókedvűbb </em></p><p><em>és élményekkel telibb gyerek jön ki."</em></p><p><em> </em>(Peti, 15 éves táborozó)</p>

  

bator tabor121.thumbnail

„A Bátor Tábor egy olyan gép,

amibe bedobják a beteg gyereket,

és egy bátrabb, egészségesebb, jókedvűbb

és élményekkel telibb gyerek jön ki."

 (Peti, 15 éves táborozó)

  

bator tabor121.thumbnail

„A Bátor Tábor egy olyan gép,

amibe bedobják a beteg gyereket,

és egy bátrabb, egészségesebb, jókedvűbb

és élményekkel telibb gyerek jön ki."

 (Peti, 15 éves táborozó)

 

Bátor Táborrá változott a budapesti Fővárosi Nagycirkusz porondja és a Városliget környező része vasárnap. Számos produkció mellett külön érdekesség, hogy a Kolumbiából érkező társulat, a Circolumbia artistái első alkalommal mutatkoztak be a magyar cirkuszban a Bátor Tábor Családi Napján.

bator tabor051 0.thumbnailAz egésznapos programon összesen 1800 bátortáboros vett részt és jelen volt Sütő Enikő, Kováts Adél és Ferjancsik Domonkos is. A félévente megrendezett Családi Napok célja, hogy a daganatos és krónikusan beteg gyermekek az élményterápia jegyében önfeledten mulassanak az Alapítvány által kínált programok révén.

bator tabor051.thumbnailA súlyos betegségben szenvedő gyermekek élményterápiáját megvalósító Bátor Tábor az élmények megerősítő hatásával és a mosoly erejével való gyógyítást célozza minden programjával. Az őszi Családi Napon a két cirkuszi előadás mellett a városligeti Hőserdőben készültek a Bátor Tábor Alapítvány önkéntes cimborái sok színes programmal. A liget egy része egy mini Bátor Táborrá alakult, ahol a szervezők többek között egy szuperhősökből álló élő szoborcsoporttal készültek, melynek keretében a kis hősök a nagy példaképekkel – mint Zorro, Robin Hood vagy Batman – közös fotón szerepelhettek. Lehetőség nyílt a Bátor Tábort jellemző tábori foglalkozásokat is kipróbálni: tábor táncot járni, mászófalazni és rekeszt építeni, valamint különféle kézműves foglalkozásokon részt venni. A vidám, minden gondot feledtető szabadtéri rendezvényekre a szervezők szeretettel várták az arra sétáló gyermekeket és szüleiket is, hogy ők is részesülhessenek a mosoly örömében, és megismerhessék a Bátor Tábor munkáját, filozófiáját.

A közel kétezer meghívott táborlakó, családtagjaik, és az önkéntesek a több mint 60 előadó közreműködésével összeállított káprázatos műsort tekinthették meg a Fővárosi Nagycirkuszban. A nemzetközileg elismert Circolumbia cirkuszi társulat, valamint a Csillag Születik című műsorban megismert Strokes dobosai, és az Attraction Látványszínház művészei modern, pergő előadással készültek.

A rendezvény az Alapítvány régóta együttműködő produkciós partnere a Yoman & Yoman BTL ügynökség koncepciója és irányítása alapján valósult meg.

A Bátor Tábor idei éve számokban

A Bátor Tábor Alapítvány a korszerű hatvani táborhelyén idén a tavaszi Testvér Táborban és hat Nyári Turnusban összesen 450 daganatos, cukorbeteg, haemophiliás és krónikus ízületi gyulladással kezelt gyermek vehetett részt az ingyenes élményterápiás programokon, mely 420 önkéntes cimbora segítségével valósulhatott meg.

Októbertől novemberig a Bátor Tábor három turnusban fogad olyan családokat, akik az említett betegségcsoportok valamelyikével kezelt 7 évesnél fiatalabb gyermeket nevelnek, így összesen 175 emberről tudnak majd gondoskodni.

Az Alapítvány évi tíz turnusán kívül minden évben további találkozókat szervez a táborozó gyermekeknek és családjaiknak annak érdekében, hogy a táborokban szerzett gyógyító élmények ismét felerősödhessenek a közös játék hatására. Tavasszal és ősszel Családi Nap keretében találkoznak a „bátortáborosok", télen pedig alkotóházzal és koncerttel ajándékozza meg az Alapítvány a gyermekeket.

A Bátor Tábor 2011-ben ünnepli fennállásának tizedik jubileumát. A Bátor Tábor eddig évi 10 turnusát 2011-re már 11 turnusra növeli, hiszen tavasszal két Testvér Tábort is rendez, ezzel növelve az ellátott gyermekek számát.  

2011 az Önkéntesség Európai Éve lesz az Európai Unió minden tagállamában, így Magyarországon is. Az Európai Bizottság által megfogalmazott célokhoz harmonikusan illeszkedik a Bátor Tábor önkéntesekkel végzett munkája. Önkénteseik az elmúlt évek során elkötelezettségükkel, energiájukkal és a gyermekeket motiváló önzetlen lelkesedéssel töretlenül végzik munkájukat. Az Alapítvány az Oscar-díjas színész Paul Newman által alapított Hole in the Wall táborszövetség tagjaként büszkén csatlakozik az ünnephez.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.