Nagy Imre újratemetésének évfordulóján, június16-án a Városligetben. 1956 hősei nem harcoltak hiába! Ünnepeljük együtt a független Magyarországot június 16-án, pénteken a Hősök terénél!

 

Nagy Imre újratemetésének évfordulóján, június16-án a Városligetben. 1956 hősei nem harcoltak hiába! Ünnepeljük együtt a független Magyarországot június 16-án, pénteken a Hősök terénél!

 

Megemlékezés, gyerekprogramok, szabadságharcos hagyományőrzők, korabeli járművek, Sasvári Sándor és a Bakáts téri gyerekkórus fellépése, az Előre mind Pesti Srácok! című induló közös éneklése a Lazio Roma szurkolóival, este pedig Szikora Róbert és az R-Go koncertje, majd utcabál zárja a fesztivált!

 

Az OIKOSZ Alapítvány és a PestiSrácok.hu munkatársai közreműködésével valósul meg az 1956-os Emlékév egyik legfőbb záró eseménye, az EGY SZABAD ORSZÁGÉRT című fesztivál, amelyre Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének és újratemetésének évfordulóján, 2017. június 16-án, pénteken kerül sor az újratemetés történelmi helyszínének közvetlen közelében, a Városligetben.

 

Köztudomású, hogy a Hősök terén és a 301-es parcellánál megtartott 1989. június 16-i újratemetés a rendszerváltozás hajnalának egyik legfontosabb és legellentmondásosabb fordulópontja is egyben, ezért a szervezők célja, hogy a rendezvény ne csupán megemlékezés legyen, hanem a szabadság ismételt elnyerésének, az 1956-os forradalom és szabadságharc beteljesülésének örömteli üzenetét is közvetítse.

 

A Kós Károly sétányon felállított színpadon lesz filmvetítés, megemlékezés, hagyományőrzők felvonulása, táncbemutató és koncert. A rendezvény alatt családi programokkal is várják az érdeklődőket: lesz Airsoft-lövészet az 56-os szabadságharcot idéző fegyverekkel, korhű harci járművek kiállítása, háromdimenziós szabadságharcos filmek egyéni vetítése.

A belépés minden programra ingyenes!

 

Program:

17.00 – 1989. június 16. – Kisfilmek a rendszerváltás nyitányáról, Nagy Imre és mártírtársai

            újratemetéséről

17.30 – Sasvári Sándor és az Oscar-díjas Mindenki című kisfilmből is ismert Bakáts téri

            gyermekkórus fellépése

18.00 – Megemlékezés az 1956-os Emlékbizottság, a Magyar Kormány és az Országgyűlés

            képviselőinek beszédeivel

19.00 – A Magyar Tartalékosok Szövetsége 56-os hagyományőrzőinek felvonulása,

díszlövés korhű ágyúkkal

19.20 – A Lazio Roma meghívott szurkolói magyar drukkerekkel eléneklik az

Előre mind Pesti Srácok! című indulót, amely ma is a Lazio hivatalos himnusza

19.40 – „Az ötvenes évek szűk levegője" – táncbemutató

20.00 – Szikora Róbert és az R-Go szuperkoncertje

22.00 – 24.00 Utcabál

 

2017. június 16. 17.00 órától

EGY SZABAD ORSZÁGÉRT

Budapest, Városliget, Kós Károly sétány

 

https://www.facebook.com/events/1873469409570594

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük