Személyesen találkozhat egy magyar diák a Phineas és Ferb című Emmy-díjas sorozat alkotóival októberben, Londonban egy animációs mesterkurzus keretében. Azt, hogy ki lesz a résztvevő, egy rajzpályázaton keresztül választják ki, a jelentkezők műveit M. Tóth Géza, animációs rendező és producer bírálja el.

Személyesen találkozhat egy magyar diák a Phineas és Ferb című Emmy-díjas sorozat alkotóival októberben, Londonban egy animációs mesterkurzus keretében. Azt, hogy ki lesz a résztvevő, egy rajzpályázaton keresztül választják ki, a jelentkezők műveit M. Tóth Géza, animációs rendező és producer bírálja el.

Először találkozhat magyar fiatal az Emmy-díjas Phineas és Ferb sorozat alkotóival, Dan Povenmire-el és Jeff „Swampy" Marsh-sal egy animációs mesterkurzus keretében a Disney Csatorna jóvoltából. Azoknak, akik szívesen ismerkednének meg a művészpárossal, nem kell mást tenni, csak lerajzolni legizgalmasabb nyári élményüket és elküldeni a verseny szervezőinek. A legjobb alkotás készítője október 8-án vagy 9-én utazhat Londonba, ahová 15 európai országból érkeznek ifjú tanoncok az egynapos kurzusra.

 

„A diákok számára meghatározó élmény bepillantani egy film készítésének kulisszatitkaiba. Ha rajztehetség is társul az animáció iránti érdeklődéshez, egy ilyen utazásnak a pályaválasztásban is szerepe lehet. Hiszek abban, hogy az utánpótlás nevelést segítik a hasonló kezdeményezések és támogatják azt a törekvést, hogy tehetséges animációs szakembereket és művészeket képezzünk" – véli M. Tóth Géza Balázs Béla-díjas animációs rendező, producer, aki az „Utazz Londonba a Disney Csatornával" rajzpályázatot zsűrizi.

 

A Phineas és Ferb című sorozat már a harmadik évaddal jelentkezik Magyarországon szeptemberben, és az ősz még egy meglepetést tartogat a rajongók számára: november 11-én egy egész estés filmet láthatnak a nézők a Disney Csatornán, amelyben a mostohatestvérek eddigi legnagyobb kalandjukra indulnak egy másik dimenzióba. A rajzpályázat nyertese a film készítéséről is hallhat érdekességeket Londonban.

 

A jelentkezéseket a csatornadisney@gmail.com e-mail címen, vagy a Merlin Communications Kft. postacímén (1062 Budapest, Pf.:779.) várják a szervezők 2011. szeptember 28-án 12.00-ig.  

 

A pályázati kiírás letölthető: http://www.merlin.hu/index.php/2011/09/rajzpalyazat/

  A zsűri M. Tóth Géza, Balázs Béla-díjas (2008) animációs rendező, producer, a KEDD Animációs Stúdió alapítója és vezetője, egyetemi tanár.

Alkotásai több mint 200 nemzetközi filmfesztiválon szerepeltek sikerrel, és közel 100 díjat nyertek, köztük az Amerikai Filmakadémia jelölését a Legjobb Animációs Rövidfilm Oscar-díjára (Maestro, 2007).

 Dan és Jeff amerikai rendezők, producerek, írók, akik a Phineas és Ferb című sorozat alkotása mellett számos sorozat készítésében részt vettek az elmúlt években. Don neve a Hey, Arnold!, a Spongyabob Kockanadrág vagy a Simpson Családdal is összefonódik, illetve sokáig tevékenykedett rendezőként a Family Guy című sikersorozatban is.

Jeff  ugyancsak részt vett a Simpson Család készítésében, de tagja volt a Kings of the Hill és a Rocko's Modern Life csapatának is.  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük