2023.február.08. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egy magyar vlogger fügetermesztő kalandjai Japánban

3 perc olvasás

fugefoldjapanban.jpg Lassan egy éve él Japánban az a magyar vlogger lány, aki gondolt egy merészet, feladta itthoni életét, és fügetermesztésbe fogott a világ másik felén. Jámbor Aliz japán férjével vágott bele a nagy kalandba, akivel már hónapok óta tanulja a földművelés csínját-bínját. A Japánspecialista munkatársaként hétről hétre osztja meg vlogjában mindennapjait, a japán kultúra szépségeit és rejtelmeit, mindent, amit Japánról tudni kell.

 

Színművészeti helyett fügetermesztés Japánban

Jámbor Aliz soha nem volt a japán kultúra, a manga, az anime, vagy a japán sport szerelmese, mégis japán szakon kötött ki az egyetemen. A tanulmányaiból előbb vonzalom, majd szenvedély lett, a szenvedélyből pedig egy új élet született.

„Nem vettek fel a színművészetire, így lettem „véletlenül” japán szakos hallgató. Egyetemistaként jártam először Japánban, és amellett, hogy az országba szerelmes lettem, ekkor ismertem meg a férjemet is. Együtt költöztünk haza Magyarországra, de sajnos olyan munkánk volt itthon, ami miatt szinte mindig elkerültük egymást. Így született meg az ötlet, hogy költözzünk vissza Japánba” – kezdte a fiatal vlogger lány, aki bár Budapesten a Japánspecialista munkatársaként szervezett japán körutakat és üzleti utazásokat egy irodában, ma már a japán földeken dolgozik.

 

Aliz és férje merészségét sokan irigyelhetik, hiszen egy egzotikus szigeten új életet kezdeni sokak titkos vágya lehet. A kezdeti bizonytalanság és nehézségek ellenére pedig úgy tűnik, a fiatal pár kalandos újrakezdése életre szóló élmény lesz.

„Sokáig agyaltunk, hogy mihez értünk és mit tudnánk kezdeni magunkkal Japánban. Én nem akartam japán cégnél dolgozni, a férjem pedig végül talált egy olyan lehetőséget, hogy a japán állam támogatja azokat a fiatalokat, akik földművelésbe kezdenek. Először azt hittem, hogy csak viccel, hiszen egyikünk se csinált még soha ilyet. Végül megbarátkoztam a gondolattal, főleg, hogy elég nagy vonzerő volt, hogy a szabadban dolgozhatunk, így belevágtunk. Fügét fogunk termeszteni” – mesélte nevetve Aliz a fügetermesztés történetét.

 

A fiatal házaspár jövő márciusig fogja tanulni a földművelés rejtelmeit, ami azt jelenti, hogy minden nap elmennek egy fügetermesztő bácsihoz, aki betanítja őket, és csak utána fogják elültetni a saját fügéjüket. És, hogy milyen az élet Japánban?

 „Néha még mindig úgy érzem magam, mint Gulliver a törpék birodalmában. A mai napig be tudok menni még úgy egy boltba, hogy tévelygek a polcok között és még mindig fedezek fel új dolgokat. A másik, amit meg kellett szoknom, hogy nem tudtam különbséget tenni az ázsiai arcok között. Ez egyébként fordítva is így van, ők se tudnak minket európaiakat annyira megkülönböztetni. De a férjemet már megismerem” – nevet Aliz, aki népszerű vlogján mutatja meg, hogyan él egy magyar fügetermesztő és férje Japánban.

 

Aliz kalandjait itt bárki követheti:

 

https://www.youtube.com/channel/UCmLLIy4Lvo4F55TjXzT3RSA

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.