2023.október.04. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egyedi adatroaming tarifa a Vodafone Magyarországtól –avagy csökkentés tyúklépésekben

3 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/2643"><img class="image thumbnail" src="/files/images/vodafone.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span> <p>A Vodafone Magyarország folytatja a roaming költségek csökkentését, így november 13-tól elérhető a Vodafone Connect Roaming tarifa, melynek segítségével az előfizetők ezentúl 20 országban fix bruttó 3000 forintos díjért, 24 órán keresztül internetezhetnek, olvashatják e-mailjeiket vagy felkapcsolódhatnak üzleti hálózatukra, maximum 50 MB adatforgalomig.</p><p>

  vodafone.thumbnail

A Vodafone Magyarország folytatja a roaming költségek csökkentését, így november 13-tól elérhető a Vodafone Connect Roaming tarifa, melynek segítségével az előfizetők ezentúl 20 országban fix bruttó 3000 forintos díjért, 24 órán keresztül internetezhetnek, olvashatják e-mailjeiket vagy felkapcsolódhatnak üzleti hálózatukra, maximum 50 MB adatforgalomig.

  vodafone.thumbnail

A Vodafone Magyarország folytatja a roaming költségek csökkentését, így november 13-tól elérhető a Vodafone Connect Roaming tarifa, melynek segítségével az előfizetők ezentúl 20 országban fix bruttó 3000 forintos díjért, 24 órán keresztül internetezhetnek, olvashatják e-mailjeiket vagy felkapcsolódhatnak üzleti hálózatukra, maximum 50 MB adatforgalomig.

A királylány azonban nem olyan szép, bár jóval szebb, mint amilyennek látszik: Ha 24 órán belül túllépjük az adatforgalmi limitet, azután a következő 24 órás periódus kezdetéig ismét a horribilis adatroaming díjat fizetjük. Ezek nagyságrendjéről annyit, hogy minden szolgáltatónál akár több százezer forintot is össze lehet tapsolni egy nyaralás alatt. Az igazi megoldás az, hogy külföldön a nagy számban található ingyenes vagy szabad hotspotokat vesszük igénybe, de még szállodák vagy az internet kávézók méregdrága rendszerei is olcsóbbak, mint amit a mobilcégek jelenleg kínálnak. Nagyon megérett az idő, hogy az Európai Bizottság itt is rendet vágjon, mint tette azt a hanghívások során.

Külfoldi tartózkodás esetén minden esetbem megéri prepaid helyi előfizetés vásárlása. Vigyázzunk azonban, hogy ezek csak halózat független eszközökkel működnek. A Vodafone által kínált mindegyik eszköz azonban a magyar Vodafone kártyához kötött. Ez egyben orientálja azokat, akik külföldön is takarékosan szeretnék a netet használni: eszközt nem szabad a szolgáltatótól vásárolni.

Végezetül még egy rákfene: a Voidafone és társ szolgáltatói a tapasztalatok alapján szűrik a VoIP és a P2P protokollokat, tekintet nélkül arra, hogy milyen alkalmazások használják. A T-Mobile és társszolgáltatói viszont arra büszkék,  hogy ők minden szabványos protokollt átengednek. Verseny van, de mindekinek a pénztárcáját és a célt mérlegelve kell kiválasztania a szolgáltatót – és az eszközöket – ha arra vetemedik, hogy külföldön internetezni szeretne. Akár milliós számlát is össze lehet hozni egy egy meggondolatlan lépéssel.

A Vodafone elkötelezett amellett, hogy előfizetői számára még kiszámíthatóbbá és érthetőbbé tegye roaming árait, ez a tarifa is ezt kívánja szolgálni. A kezdeményezés 2 évvel ezelőtt kezdődött, a Vodafone Passport bevezetésével, amelynek előnyeit ma már több mint 12 millió előfizető élvezheti világszerte.

„A Vodafone Passport sikerét annak köszönhetjük, hogy megfizethető árú és egyszerűen kiszámítható szolgáltatás. Most ugyanezeket az elveket követve szeretnénk azoknak is kedvezni, akik külföldi utazásaik során internetet/intranetet akarnak használni vagy e-mailt olvasni." – mondta dr. Beck György, a Vodafone vezérigazgatója. Ezt a szolgáltatást most kiterjesztették Svájcra is. És árhatóan az új esztendőben az egyik skandináv ország is csatlakozni fog a rendszerükhöz.

Mint ismeretes, a Vodafone Magyarország – az előírt határidőnél 1 hónappal korábban – augusztus 1-től, az Európai Unió irányelveinek megfelelően jelentősen csökkentette roaming tarifáit. Rendkívül sokan vették igénybe a lehetőséget és az új tarifával, a Vodafone roaming szolgáltatással rendelkező számlás ügyfeleinek száma összességében megduplázódott az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.