2022.augusztus.14. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

www.anti-lop.gov.hu címmel korrupcióellenes közérdekű ( be- és feljelentő) honlap indul

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/7192"><img class="image thumbnail" src="/files/images/feljelent.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.anti-lop.gov.hu" title="www.anti-lop.gov.hu" width="100" height="58" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><em><a href="http://www.anti-lop.gov.hu/">www.anti-lop.gov.hu</a> </em></span></span>  <p><strong>A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség „ <a href="http://www.anti-lop.gov.hu/">www.anti-lop.gov.hu</a>  " címmel új, az uniós források felhasználásának átláthatóságát javító szolgáltatást indít és az Új Magyarország Fejlesztési Terv programjainak végrehajtását gyorsító fejlesztésekkel bővíti saját internetes oldalát, a <a href="http://www.nfu.hu/">http://www.nfu.hu/</a></strong></p><p> </p><p>

www.anti-lop.gov.huwww.anti-lop.gov.hu  

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség „ www.anti-lop.gov.hu  " címmel új, az uniós források felhasználásának átláthatóságát javító szolgáltatást indít és az Új Magyarország Fejlesztési Terv programjainak végrehajtását gyorsító fejlesztésekkel bővíti saját internetes oldalát, a http://www.nfu.hu/

 

www.anti-lop.gov.huwww.anti-lop.gov.hu  

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség „ www.anti-lop.gov.hu  " címmel új, az uniós források felhasználásának átláthatóságát javító szolgáltatást indít és az Új Magyarország Fejlesztési Terv programjainak végrehajtását gyorsító fejlesztésekkel bővíti saját internetes oldalát, a http://www.nfu.hu/

 

Az Európai Unióból származó források szabályos és átlátható felhasználása mind a pályázók, mind a pályáztató intézmények elemi érdeke. Ennek érdekében Bajnai Gordon kezdeményezésére a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egy olyan portált fejlesztett ki, amelyen keresztül bárkinek lehetősége nyílik arra, hogy az uniós támogatásokkal kapcsolatban tudomására jutott visszaéléseket vagy törvénytelenségeket bejelenthesse és a megtett intézkedésekről tájékozódhasson. Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter november 13-án az egy hónapos próbaüzem nyitányaként, a „www.anti-lop.(gov).hu" honlapot bemutatta a sajtó képviselőinek.

a feljelentés:: minden feljelentés kódot kap, aminek alapján a feljelentő nyomon kísérheti, feljelentésének vizsgálata milyen szakaszban van.A feljelentés:: Minden feljelentés kódot kap, aminek alapján a feljelentő nyomon kísérheti, feljelentésének vizsgálata milyen szakaszban van.A bejelentés lehetőségével élni kívánóknak egy elektronikus űrlapot kell kitölteniük, amelyen részletezhetik az általuk tapasztalt visszásságot. A megindított kivizsgálásnak három féle eredménye lehet: a bejelentés megalapozatlanságának megállapítása vagy ún. szabálytalansági eljárás megindítása. A legsúlyosabb esetekben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megteszi a feljelentést. Saját bejelentése eredményéről a rendszer e-mailen értesíti az ügyfelet.  A honlapon egyébként összefoglaló táblázat is található, amely minden bejelentés esetében tartalmazza a regisztrációs számot, a beérkezés tényét és dátumát, illetve a vizsgálat eredményét. Ez alapján bárki tájékozódhat a szabálytalan eljárások kapcsán indított vizsgálatokról.

A szabályszegők kiszűrése mellett, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség legalább ilyen fontos feladatának tekinti a normakövető pályázók kiszolgálását a megújult http://www.nfu.hu/ honlapon. Ennek érdekében az internetes pályázó-tájékoztató információs rendszer is átalakult. Ez az a felület, ahol a pályázók már eddig is tájékoztatást kaphattak saját pályázatukról. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség minden olyan információt elérhetővé kíván tenni számukra, amelyeket ma a közreműködő szervezetektől megtudhatnak. Ilyen például az értékelő lap és az elnyert pontszám, a döntésről szóló jegyzőkönyv, a teljes pályázati életút nyomon követése. A fejlesztés második elemének az a célja, hogy a pályázó egy jelszóval az interneten keresztül érdemben tudjon ügyeket intézni akár a dokumentumok kinyomtatása és aláírása nélkül is.

A honlap harmadik célja az, hogy a pályázóvá válást megkönnyítse. Ezért a látogató a honlapon pályázati kereső segítségével kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb kiírást, amiről egy rövid összefoglalót is elolvashat. Egy gombnyomással megtalálhatja az adott kiírással foglalkozó, hozzá legközelebb eső ügyfélszolgálatot, a kiíráshoz tartozó gyakran ismételt kérdéseket és válaszokat, a kiírás részletes dokumentációját, a kitöltő programot. Néhány további információ megadásával egy rövid illeszkedésvizsgálatot is elvégez majd a honlap, ami tájékoztat a kiírás és a projektötlet közötti összhangról, azaz a pályázó nyerési esélyeiről.

A http://www.nfu.hu/ oldalon teljes nyilvánosságot kapnak a pályázati eredmények, térképekkel, diagramokkal. Hozzáférhetővé válik a nyertes pályázók listája keresővel együtt. Gyakorlatilag teljesen nyilvános a nyertesek kiválasztási folyamata. Megtekinthetők egy adott pályázat főbb adatai: ki, mire, mennyi uniós forrást kapott, milyen keretből és mikor. Nyilvánossá válik a pályázat bírálatában résztvevő személyek neve az őket delegáló szervezetek megnevezésével együtt. Nyomon követhető lesz a pályázat végrehajtását bemutató előrehaladási jelentések tartalmi része és ütemezése.

Ezek az új, ügyfélbarát fejlesztések az ún. integrált internetes megjelenés részei. Ez azt jelenti, hogy egyetlen rendszer részeként, egységes arculattal érhető el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja és a hozzá tartozó Irányító Hatóságok honlapjai, valamint az internetes pályázó tájékoztató felület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.