2022.05.22.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egyedülálló megállapodás a Germanwings és az Amadeus között

5 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80633"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_587.jpg" border="0" width="273" height="185" /></a></span>A Germanwings és az Amadeus új megállapodás írt alá. Ennek értelmében lehetőség nyílik a légitársaság számára, hogy valamennyi nyilvános díjszabását és a leggyakrabban igénybe vett kiegészítő szolgáltatásait utazási irodákon keresztül értékesítse. Az új megállapodásnak köszönhetően a Germanwings az első légitársaság a világon, amely a teljes nyilvános tarifa struktúráját az Amadeus Light Ticketing-en keresztül is rendelkezésre bocsátja.</p> <p>

A Germanwings és az Amadeus új megállapodás írt alá. Ennek értelmében lehetőség nyílik a légitársaság számára, hogy valamennyi nyilvános díjszabását és a leggyakrabban igénybe vett kiegészítő szolgáltatásait utazási irodákon keresztül értékesítse. Az új megállapodásnak köszönhetően a Germanwings az első légitársaság a világon, amely a teljes nyilvános tarifa struktúráját az Amadeus Light Ticketing-en keresztül is rendelkezésre bocsátja.

A Germanwings és az Amadeus új megállapodás írt alá. Ennek értelmében lehetőség nyílik a légitársaság számára, hogy valamennyi nyilvános díjszabását és a leggyakrabban igénybe vett kiegészítő szolgáltatásait utazási irodákon keresztül értékesítse. Az új megállapodásnak köszönhetően a Germanwings az első légitársaság a világon, amely a teljes nyilvános tarifa struktúráját az Amadeus Light Ticketing-en keresztül is rendelkezésre bocsátja.


A Lufthansa leányvállalata az Amadeus-on keresztül eddig korlátozottan kínálta tarifáit, amelyeket a klasszikus e-ticketing rendszeren keresztül lehetett lefoglalni. Az új megállapodásnak köszönhetően a Germanwings az első légitársaság a világon, amely a teljes nyilvános tarifa struktúráját az Amadeus Light Ticketing-en keresztül is rendelkezésre bocsátja. Ezáltal az utazási irodák az Amadeus E-Ticketing és a Light Ticketing rendszereket használhatják a Germanwings járatainak foglalásához. Az Amadeus Light Ticketing rendszerhez egy XML interface-en keresztül lehet csatlakozni, ahol diszkont és hibrid légitársaságok járataira egyaránt lehet jegyet foglalni a már megszokott lépésekben.

„Örömünkre szolgál, hogy az Amadeus Light Ticketing és a klasszikus E-ticketing innovatív kombinációjának rendelkezésére tudjuk bocsátani tarifáink teljes választékát." – nyilatkozta Christian Hein, a Germanwings e-kereskedelemért, értékesítésért és terjesztésért felelős senior alelnöke. „Az üzletágon belül egyedülállónak számító, Amadeus-szal kötött megállapodásunknak köszönhetően az utazási irodák munkatársai közös ügyfeleinknek egyszerű, két úticél között közlekedő járatokra, illetve a partner légitársaságainkkal együtt üzemeltetett kombinált utakra is különböző tarifákat ajánlhatnak. Ezen kívül hozzáférhetnek a kiegészítő szolgáltatásokhoz is, amelyekkel a repülőutakat az utazók igényeihez tudják szabni. Ezáltal az utazási irodák minden eddiginél egyszerűbben tudnak majd a Germanwings járataira foglalni az Amadeus-on keresztül." – tette hozzá Christian Hein.

 

 „Nagyszerű dolog, hogy a Germanwings-szel fennálló kapcsolatunkat bővítjük annak érdekében, hogy az utazási irodák számára átfogó kínálatot tudjunk nyújtani." – nyilatkozta Holger Taubmann, az Amadeus terjesztésért felelős senior alelnöke. „Egyre több diszkont és hibrid légitársaság kínálja tarifáit és kiegészítő szolgáltatásait utazási irodákból álló globális hálózatunkon keresztül. Ezáltal jövedelmező ügyfél szegmensek nyílnak meg számukra, pl. az üzleti utasok. Ezen kívül gazdagabb kínálatot, többlet értéket és egyénre szabott utazást tudnak kínálni ügyfeleiknek a hagyományos légitársaságok foglalási folyamataival megegyező eljárással. Ezzel mindenki nyer." – tette hozzá Taubmann.

2014. szeptemberéből a diszkont BASIC tarifát, a standard SMART tarifát és a kényelmes BEST díjszabást, egyszerű járatokat, más légitársaságokkal kombinált járatokat és a kiegészítő szolgáltatások szélesebb kínálatát foglalhatják az utazási irodák az Amadeus-on keresztül:

 

BASIC: A Germanwings alacsony díjszabású tarifája a repülést, a kézipoggyászt és a mérföld gyűjtés lehetőségét foglalja magában. Nem kombinálható más légitársaságok járataival. Ez a tarifa eddig nem állt rendelkezésre az Amadeus-on keresztül és a jövőben kizárólag az Amadeus Light Ticketing rendszeren keresztül lesz elérhető.

 

A SMART és BEST tarifák az Amadeus Light Ticketing-en és a hagyományos E-Ticketing-en keresztül is hozzáférhetőek lesznek.

SMART: A standard tarifa a fent megnevezett szolgáltatások mellett már magában foglalja a legfontosabb kiegészítő szolgáltatásokat. Ide tartozik egy darab, max. 23 kg-os feladott poggyász, egy snack és egy üdítő a fedélzeten, továbbá díjmentes ülőhelyfoglalás.

BEST: A legmagasabb minőségű, magasfokú kényelmet nyújtó tarifa a repülésen kívül kiegészítő szolgáltatások nagy választékát nyújtja az üzleti és az igényes egyéni utazók számára: többek között két darab, egyenként max. 23 kg-os feladott poggyászt, à la carte fedélzeti étkezést, az első sorok egyikébe szóló ülőhelyet szabad szomszéd üléssel és számos elsőbbségi földi szolgáltatást, beleértve a Lounge hozzáférést.

 

  • A rugalmas tarifa változatok, a SMART Flex és a BEST Flex is elérhetőek lesznek. Ezek lehetővé teszik az utasok számára a díjmentes átfoglalást és a foglalás törlését.

 

A Germanwings a több, mint 70 diszkont légitársaságok egyike, amely kínálatát az Amadeus GDS-en keresztül értékesíti. A világ több, mint 200 pontján állnak utazási irodák összeköttetésben az Amadeus-szal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.