A kormány azzal, amit a nyugdíjrendszerrel művel, büntetni akarja a lakosságnak az „engedetlen” rétegét. Ha megvizsgáljuk, kik ezek, akkor láthatjuk, hogy a közrendvédelmi dolgozók mellett a többi korkedvezményes és rokkantnyugdíjasok.. A cikkeket és a nyilatkozatokat elemezve azt megállapíthatjuk, hogy mindez az 57 év felettieket és az I valamint II csoportbeli rokkantakat nem érinti. (Tudni kell ehhez, hogy az I és II csoport olyan rokkantsági fok, ami szinte szabad szemmel észrevehető. De ugyanakkor tényleges dolgokat már korábban sem vettek figyelembe, például egy szem, műláb, mondván hogy ez az életvitelben minimálisan akadályoz csak.)

A kormány azzal, amit a nyugdíjrendszerrel művel, büntetni akarja a lakosságnak az „engedetlen” rétegét. Ha megvizsgáljuk, kik ezek, akkor láthatjuk, hogy a közrendvédelmi dolgozók mellett a többi korkedvezményes és rokkantnyugdíjasok.. A cikkeket és a nyilatkozatokat elemezve azt megállapíthatjuk, hogy mindez az 57 év felettieket és az I valamint II csoportbeli rokkantakat nem érinti. (Tudni kell ehhez, hogy az I és II csoport olyan rokkantsági fok, ami szinte szabad szemmel észrevehető. De ugyanakkor tényleges dolgokat már korábban sem vettek figyelembe, például egy szem, műláb, mondván hogy ez az életvitelben minimálisan akadályoz csak.)

 

Különösen druva dolog mindez, hiszen nem felmenő rendszerben, hanem azonnali hatállyal tervezik keresztül vezetni rendelkezéseiket. Ezzel szerzett jogokat véve el az emberektől. Igaz ilyen lépést már a jelenlegi Alkotmány módosítása is előre vetítette azzal, hogy a gazdaságiés vagyonbiztonságot "kifelejtette" az alapjogok közül és ezért korlátozta az az ez úgyekben amúgy is korábban nagyon "megértő"Alkotmánybíróság hatáskörét. Ezt az új Alkotmány kissé körmönfont módón de véglegesíti.

Valóban, nő a feszültség az országban. Mindenképpen ezt lehet mondani, amikor a rendvédelmiek burkoltan, de erőszakkal fenyegetőznek. A kormány erre egy nagyon durva módszerrel válaszolt, természetesen a felelősséget a külföldre hárítva: a gazdaság megköveteli e „reformokat”. Még azt sem lehet mondani, nem európai módszert választott. Nagyon is európait, mert mint tudjuk: az egész európai zsidó-keresztény kultúra jogrendjének az alapja a római jog. Nem véletlenül a jogi karon rettegett tárgy, betéve kell tudni. Úgy látjuk ezt a Parlamentben is ismerik, mert kimondották a nyugdíjasokra (mégpedig országosan, hiszen az egy teljes egység) a tizedelés fegyelmi büntetést. Igaz ezt a nyugdíjrendszer átalakításának nevezik.

 

Nagyon nagy baj van ezzel a koncepcióval. De azt, hogy emigyen alakult annak felismerése váltotta ki, hogy a rendészeti dolgozók nem rendben tüntetnek. Garázdálkodnak, fenyegetnek, sőt a tüntetésen bűncseleknény jellegű tevékenység is történt. Amikor első irásom megjelent erről a problémáról – Egyenlő mértékkel mérj Ó Nagyúr: http://www.euroastra.info/node/49287  főszerkesztőmet felhívta a tüntetés egyik szervezője, hogy vajon miért nem a hozsannázó, együttérző cikk jelenik meg mint a sajtófórumok többségében. Erre főszerkesztőm azt mondta neki: a tiltakozás jogos, az a garázdaság amit a tűzcsapok megnyitogatásával, könny és füstgyertyákkal, valamint amit az „ellenőrzés” nek beállított a parlamenti ellenőrzéssel tettek, illetve terveztek akkor még tenni, arra ha a civileket ilyenkor szétverik, nekik sincs joguk. De ha akarja írásukban megmagyarázhatják, és amit természetes ilyenkor a lap ezt szószerint kommentár nélkül le is hozza. Hiszen az olvasó nem hülye. Ítél.(Ez a lehetőség természetesen továbbra is fenn áll. A-szerk.)

 

Nézzük először mit is kell tudni erről a fegyelmi büntetésről: Decimation (tizedelés): Az ítéletet az egész egységre  mondták ki, azért mert lázadtak, dezertáltak vagy elhagyták a szolgálati helyüket. Minden 10. embert megölték és a maradék embereket kényszerítették, hogy külső táborban éljenek és több esetben kötelezték őket, esküjük megujítására. /sacramentum/. Akiket kiválasztottak azokat sorstársaiknak, az alakulat tagjainak kellett megölniük, mégpedig úgy hogy módszeresen botokkal agyonverték őket. Aki időben megszökött a büntetés elől, azt nem üldözték, de száműzték. (Vö: http://digolanum.gportal.hu/gindex.php?pg=27660726 )

 

A másik probléma, mi lesz a visszahívott rendészetiekkel?  Nos az derült ki, hogy nagy részük, a „kényszerléti rendőrség” tagjaként közmunkafelügyelők lesznek

 

Egyenruhás közmunkafelügyelők (keretlegények) lennének a visszahívott rendészeti dolgozókból, ez lenne a „kényszerléti rendőrség” mint új szervezet fő profilja két rend ruha és bilincs segítségével, teljes rendőri jogkörrel (ebben a csapda a testi kényszer és a kilátástalanság, meg a pici hatalom, ami miatt tényleg elállatiasodhat a szervezet…):

http://atv.hu/cikk/20110517_konya_peter

 

A háború előtt ezeket a Csendőrség, de inkább a honvédség kötelékében foglalkoztatták. NAGYON ROSSZ felhangja van a dolgoknak, mert ezek voltak a SAS behívó alapján behívott „munka”szolgálatosokra „vigyázó” keretlegények. Voltak közöttük nagyon tisztességes emberek is, de a többségükre az elállatiasodás, a kegyetlenség, az embertelen parancsok végrehajtása volt jellemző. A dologból az látszik, hogy a közmunkát nem szociális és munkaügyi, hanem rendészeti kérdésként kezeli a kormány. Ennek egyenes következménye lesz a társadalomban a szociális munka=kényszermunka és a szociális munkavezető rendőr = kápó vagy keretlegény megfeleltetés. Ez pedig a kormány bűne lesz, és borítékolja a rendszer sikertelenségét is.(Látszatmunka, ahol a dolgoztatott ott szabotál ahol tud, a felügyelő pedig szintén ott büntet ahol tud.)

 

http://nol.hu/belfold/20110520-jon_a__kenyszerleti_rendorseg_

 

A kényszermunka jelleget azok a tervezett intézkedések is jelentik, hogy BÁRMILYEN felkínált munkát el kell fogadni. Amennyiben ezt nem fogadja el első alkalommal ellátása 50 %ra csökken. Amennyiben a második esetben sem fogadja el úgy ellátása nullára csökken úgy, hogy semmilyen egyéb állami ellátást – szociális segélyt, munkanélküli segélyt, korengedményes   nyugdijat stb – nem kaphat. E mellett kérdés, milyen munkák lesznek, és azt a kitaszítottak egyáltalán el tudják-e látni.

 

Tény ami tény, s ajnos bűncselekmények is történtek a rendvédelmi tüntetésen, immár hivatalosan a vizsgálatot megindítva is.

http://index.hu/belfold/2011/05/13/nyomoznak_a_brfk_videosanak_bantalmazasa_miatt/

 

Csak a rendvédelmiekre vonatkozik a korhatár előtti nyugdíjak felülvizsgálata:

http://nol.hu/belfold/20110517-csak_a_rendvedelmiekre_es_a_tuzoltokra_vonatkozik

 

Kik számíthatnak felülvizsgálatra:

http://www.origo.hu/allas/20110513-a-kormany-megtette-az-elso-lepest-a-rokkantnyugdijazasi-rendszer-atalakitasaban.html

 

Lesz akit nem vizsgálnak felül…:

http://hirszerzo.hu/belfold/20110516_nyugdij_szolgalati_lazar

 

Az MSZP elismerte: Tömegével küldték nyugdíjba az egyenruhásokat

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=378000

 

Minden rokkantnyugdíjat felülvizsgálnak:

http://www.hirado.hu/Hirek/2011/05/16/17/Minden_rokkantnyugdij_jogosultsagot_felulvizsgalnak.aspx

 

Rendvédelmi nyugdíjeinstand:

http://magyarinfo.blog.hu/2011/05/17/rendvedelmi_nyugdijeinstand

 

Bárdos Judit szerint bosszúállás a rendvédelmiseken:

 

http://hvg.hu/gazdasag/20110517_bardos_nyugdij_rendvedelmi

 

A rendvédelmisek kérnek mindenkit:nyújtsanak be garanciális igényt:

http://www.rkdsz.hu/hirek/megoldas-a-mar-nyugdijban-levoknek-lepje-meg-mindenki-azonnal

 

A munkaképeseknél feleznék a nyugdíj összegét – a cél az éhenhalasztás:

 

http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/nyugdij/nyugdijugy_a_munkakepeseknel_felezheto_lenne_az_ellatas.149768.html

 

http://www.orientpress.hu/83392

 

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdijugy_kemeny_felteteleket_szabnak_a_munkakepeseknek.483796.html

 

http://drinfo.hu/hirek/egeszsegpolitika/14974-megszunhet-a-nyugdijasok-szocialis-ellatasa

 

Gaskó sikeresen tárgyal, de soha nem indított a kormányellenes tüntetők ellen rendőrattakot, nem dúlta fel a belvárosi utcákat.

 

 

http://bastya.blog.hu/2011/05/20/gasko_istvan_a_dolgozo_nep_utolso_tamasza

 

Közmunka – az állam kihasználja a nyomorunkat:
http://www.beol.hu/bekes/gazdasag/kozmunka-az-allam-kihasznalja-a-nyomorukat-378610/lp

 

Bárcsak ne így lenne, ahogy most látjuk!

 

ADOCATUS DIABOLI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük