Újbuda önkormányzata ingyenesen átadja a Katolikus Egyháznak Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Napközi-otthonos Óvoda épületét.

Újbuda önkormányzata ingyenesen átadja a Katolikus Egyháznak Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Napközi-otthonos Óvoda épületét.

Erdő Péter bíboros és Molnár Gyula Újbuda polgármestere január 10-én írta alá az erről szóló dokumentumot.

Délelőtt Erdő Péter ellátogatott az iskolába, majd az Újbudai Polgármesteri Hivatalban került sor a dokumentumok aláírására.

Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda

Az Esztergom-Budapest Főegyházmegye 18 katolikus intézményt tart fenn (óvoda, általános iskola, középiskola, szakiskola). Az óvodai létszám 567 fő, az általános iskolai 2942, a középiskolai 842, a szakiskolai 79, összesen 4430. Ezekben az intézményekben 375 fő pedagógus dolgozik.

Az albertfalvi egyházközség képviselőtestülete 1992. január 31-én alapította meg a Don Bosco Katolikus Általános Iskolát, amely 1996 óta tartozik a Főegyházmegye felügyelete alá. 2001. szeptember 16-án megnyílt a Don Bosco Óvoda, ahol 95 kisgyereket tudnak fogadni.

Az iskolában 8 évfolyamon 450 tanulót nevelnek-oktatnak Don Bosco „megelőző módszerének" szellemében. Magas szakmai színvonalon oktatják a rájuk bízott gyermekeket, és hatékonyan gondoskodnak a legsebezhetőbb korosztály, a serdülő fiatalok neveléséről. Tanítványaikat rendszeresen indítják el a kerületi, illetve katolikus versenyeken. Az elmúlt tizenöt év során számos érmet, díjat szereztek fővárosi, sőt, országos szinten is.

Az oktató-nevelő munka mellett az iskola életét a néptánc-, illetve modern táncoktatás, a korcsolyázás, az úszásoktatás, a különböző sportfoglalkozások és szakkörök is színesítik. Táboraik 12-14 helyszínen zajlanak, amelyeken a tanulók közel 90%-a vesz részt.

Az iskola alapításának 15. évfordulója alkalmából tartott rendezvénysorozat 2008. január 31-én zárul.

MKPK/MK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük