2023.szeptember.24. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Egyszer Embernek kéne már lenni… -politikusaink figyelmébe…

1 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/23517"></a></span><span class="inline inline-left"><a href="/node/23517"><img class="image image-_original" src="/files/images/pilla.gif" border="0" width="132" height="125" /></a></span>A T. ház figyelmébe - különösen a kormánypártokéba ajánlom e sorokat Wass Alberttől. </p><p> 

pillaA T. ház figyelmébe – különösen a kormánypártokéba ajánlom e sorokat Wass Alberttől. 

 

pillaA T. ház figyelmébe – különösen a kormánypártokéba ajánlom e sorokat Wass Alberttől. 

 

"…Tudod, kisfiam, a világon nagyon sok a csalán, a tövis, a gyom. Mert az emberek sokkal több rosszat cselekszenek, mint jót. És a csalán, a tövis meg a gyom a rossz cselekedetek nyoma ezen a földön.
De láthatod, hogy pillangó is van azért. A sok kicsi pillangó a sok kis jóság hírét hordozza magával. És vannak aztán szép, nagy, tarka szárnyú pillangók: ezek a ritka, nagyon jó cselekedetek. Minél szebb és nagyobb jót teszel, annál szebb, nagyobb és színesebb pillangó száll föl a nyomában.
Igyekezz, kisfiam, hogy amerre jársz, sok pillangó legyen. Ne lépj reá a csigára, hanem tedd félre az útból, hogy más se léphessen reá. És ebből újra megszületik egy pillangó.
Bárki, ha bajban van, segítesz rajta, ugye? Nem baj, ha az emberektől nem kapsz érte hálát. Minden jótettedet egy pillangó viszi hírül."

Wass Albert: Erdők könyve / részlet /

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.