2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Együttműködési keret megállapodás – Zugló és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum között

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/11410"><img class="image thumbnail" src="/files/images/mezogazd.thumbnail.jpg" border="0" width="66" height="100" /></a></span>  <p>Együttműködési megállapodást írt ma alá a Zuglói Önkormányzat és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum nevében dr. Weinek Leonárd polgármester és dr. Fehér György, az intézmény főigazgatója. Az évek óta fennálló kölcsönös jó kapcsolat kapott hivatalos formát az ünnepélyes aláírással.</p><p>

mezogazd.thumbnail 

Együttműködési megállapodást írt ma alá a Zuglói Önkormányzat és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum nevében dr. Weinek Leonárd polgármester és dr. Fehér György, az intézmény főigazgatója. Az évek óta fennálló kölcsönös jó kapcsolat kapott hivatalos formát az ünnepélyes aláírással.

mezogazd.thumbnail 

Együttműködési megállapodást írt ma alá a Zuglói Önkormányzat és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum nevében dr. Weinek Leonárd polgármester és dr. Fehér György, az intézmény főigazgatója. Az évek óta fennálló kölcsönös jó kapcsolat kapott hivatalos formát az ünnepélyes aláírással.

 A szerződés szerint a Mezőgazdasági Múzeum és az Önkormányzat együttes tevékenységükkel segítik és támogatják Zugló lakosságának és a Múzeum jó viszonyának erősítését. A tudományos, pedagógiai, közművelődési programoktól, Zugló nevelési, oktatási és képzési tevékenységének fejlesztésétől a kultúra értékeinek megőrzését és terjesztését várják az aláíró felek.

Az éves programok egyeztetése során közös rendezvények és szakmai fórumok szervezéséről állapodnak meg, továbbá azokat az együttműködés során rendszeresen értékelik – áll a kedden aláírt megállapodásban.

"Eddigi kellemes tapasztalatainkat intézményesítjük ezen együttműködési szerződés aláírásával" – mondta az eseményen dr. Weinek Leonárd. "A megállapodásnak két fontos pillére van. Egyrészt a kerületi kulturális és önkormányzati rendezvények költözhetnek egy patinás, kiváló adottságokkal bíró környezetbe, másrészt a gyerekek és az ifjúság oktatása is több lehetőséggel bővülhet. A szeptembertől Zuglóban elinduló kiegészítő oktatási programhoz pedig nem csak a helyszínnel, hanem felkészült szakértőivel, szakmai programjaival is hozzájárulhat a Magyar Mezőgazdasági Múzeum" â013 tette hozzá a polgármester.

A Múzeum főigazgatója, dr. Fehér György köszöntőjében elmondta, szeretné, ha a XIV. kerületi polgárok is úgy éreznék, hogy ez az ő múzeumuk is. "Ehhez pedig jelentős mértékben hozzájárulhat, ha az intézmény falai közé hívhatnak több zuglói kulturális rendezvényt, kiállítást" – emelte ki a főigazgató, aki a távlati tervek között megemlítette, hogy a ma aláírt együttműködési megállapodáshoz hasonlót képzel el más kerületekkel is.

A már aláírt együttműködési megállapodás jegyében a tavalyi nagysikerű Zuglói Tűzfesztivált idén is megtartják a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a "Múzeumok éjszakáján", júliusban és augusztusban pedig a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválnak ad otthont az intézmény. A tervek szerint decemberben fenyőállítás, karácsonyi vásár és Betlehem-kiállítás lesz a programban.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeummal való együttműködésről februári soros képviselő-testületi ülésén határozott a Zuglói Önkormányzat. A megszavazott határozat szerint nemcsak a helyi iskolák, hanem az óvodák is részt vesznek a két fél közös programjaiban.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.