2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Együttműködik a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Magyar Exporthitel Biztosító

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/43372"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/huf_6.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>A 2012. szeptember 6. -án együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB).

huf 6.thumbnailA 2012. szeptember 6. -án együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB).

huf 6.thumbnailA 2012. szeptember 6. -án együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB).

A HITA képviseletében Dobos Erzsébet elnök, az Eximbank és a MEHIB képviseletében Nátrán Roland vezérigazgató kifejtették: az együttműködés során a szervezetek közös célja, hogy koordináltan segítsék elő a magyar kis-és középvállalkozói szektor külgazdasági tevékenységét, a magyar vállalatok exportjának növelését, valamint hozzájáruljanak a külpiaci teljesítmények és a versenyképesség fokozásához.

Magyarország Külgazdasági Stratégiája és a Wekerle Terv külgazdasági programja nem valósulhat meg hatékonyan működő intézményrendszer nélkül, amelynek fő célkitűzése, hogy ösztönözze a hazai tulajdonú vállalkozások nemzetközi piacokon való megjelenését és a külföldi befektetők magyarországi beruházásait. Az együttműködő partnerek kiemelkedően fontos feladatnak tekintik a latin-amerikai, az afrikai, a kelet-ázsiai, valamint a FÁK, a nyugat-balkáni és a kárpát-medencei országokban megnyíló új üzleti lehetőségek kiaknázását, a vállalkozói munka hatékony támogatását, és a Kárpát Régió Üzleti Hálózattal való együttműködést.

 

A szakmai összefogás további célja, hogy a HITA irodáin keresztül az ügyfeleket érdemben tájékoztassák az exportfinanszírozási és az exporthitel biztosítási piac változásairól és opcióiról, valamint az Eximbank és a MEHIB által nyújtott szerződéskötési lehetőségekről. Ennek érdekében a jövőben közös promóciós tevékenységet folytatnak konferenciák, szakkiállítások és vásárok támogatása terén.

Fórumokat szerveznek a vállalkozók tájékoztatására, továbbá törekszenek az üzleti kapcsolatépítő események közös rendezésére, valamint nemzetközi és regionális eseményeken való együttes megjelenésre.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.