Az énekes ismét egykori „ellenfelével", a The Voice első helyezettjével, Pál Dénessel verseng.

 

Az énekes ismét egykori „ellenfelével", a The Voice első helyezettjével, Pál Dénessel verseng.

 

Az új szerzemény szövegét Orbán Tamás, zenéjét Romhányi Áron és Gájer Bálint írta. A legjobb harminc közé bejutott dal arra hívja fel a figyelmet, hogy felgyorsult világunkban se felejtsük el megélni a pillanatokat, amíg nem késő.

 

Ütőhangszeres tanulmányait követően Gájer Bálint 2005-ben végzett a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz-ének szakán, Pély Barna és Pocsai Kriszta tanítványaként. 2009-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett Jazz-ének előadóművész, -tanári diplomát. Megnyerő stílusa, különlegesen sármos hangja és a hozzá közel álló swing hamar népszerűvé tette őt.

 

A fiatal tehetség sikert sikerre halmozott. 2009-ben a Jazzy Rádió által meghirdetett III. Jazzy Jazz Dalversenyen Bálint a Legjobb férfi énekes különdíjat vehette át. Négy évvel később ezüstérmes lett a TV2 énekes tehetségkutató műsorában (The Voice). Még ugyanebben az évben neki ítélték az Allee Elegancia Díját (A legelegánsabb zenész), a Magyar Hanglemezgyártók Szövetsége pedig Fonogram díjjal jutalmazta a Group'N'Swing zenekar Botrány (Episwing) című lemezét (Az év hazai szórakoztató zenei albuma). Bálint már több éve a csapat énekese, de emellett saját zenekarával, a Michael Bublé Tribute Banddal is rendszeresen fellép. A gyakran „magyar Michael Bublénak" becézett énekes nem hanyagolja el szólókarrierjét sem. Első saját dala, az Értem jött a nyár több rádióban is a tavalyi nyár egyik slágere volt.

Az Elmaradt pillanatok Bálint legújabb lemezén is felcsendül majd. A tavasszal az Universal lemezkiadó gondozásában megjelenő albumon pop, swing, latin és jazz egyaránt megtalálható lesz, ahol egyértelműen visszaköszön Michael Bublé zenei világa.

Gájer Bálint nemcsak nagyszerű énekes és zenész, de érzékeny a társadalmi problémák iránt is: 2014-ben belépett az SOS Gyermekfalu jótékonysági nagyköveteinek sorába.

 

A Dal 2014 elődöntőjében február 8-án Gájer Bálint mellett kilenc előadó lép fel, köztük Pál Dénes, akivel annak idején egy színpadon álltak a The Voice című tehetségkutató döntőjében is. Ezúttal nem csak a közönség szavazatain múlik majd, hogy Bálint, ez a különleges hangú énekes képviselheti-e hazánkat az Eurovíziós dalversenyen.

 

http://adal2014.hu/

https://www.youtube.com/watch?v=tKRoLlYN6sY

http://www.romhanyi.net/balint/Ertem%20jott%20a%20nyar/

https://www.youtube.com/watch?v=rG4SnCiThe4&list=PL1dnWycZ_Pe56cnQHsTzbXVMTBGB0w3yQ

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük