2022.szeptember.30. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Elérhető a VMware View 3

6 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/21309"><img class="image thumbnail" src="/files/images/vm.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="25" /></a></span>Megjelent a virtuális desktop munkakörnyezetek (VDI) felügyeletében, skálázhatóságában és személyre szabásában fontos előrelépést jelentő szoftver. Az új technológiák csökkentik a tárolási költségeket, javítják a felhasználók tapasztalatait, lehetőséget adnak több ezer asztali munkakörnyezet gyors létesítésére és frissítésére egyetlen központi példány alapján.</p><p>

 

vm.thumbnailMegjelent a virtuális desktop munkakörnyezetek (VDI) felügyeletében, skálázhatóságában és személyre szabásában fontos előrelépést jelentő szoftver. Az új technológiák csökkentik a tárolási költségeket, javítják a felhasználók tapasztalatait, lehetőséget adnak több ezer asztali munkakörnyezet gyors létesítésére és frissítésére egyetlen központi példány alapján.

 

vm.thumbnailMegjelent a virtuális desktop munkakörnyezetek (VDI) felügyeletében, skálázhatóságában és személyre szabásában fontos előrelépést jelentő szoftver. Az új technológiák csökkentik a tárolási költségeket, javítják a felhasználók tapasztalatait, lehetőséget adnak több ezer asztali munkakörnyezet gyors létesítésére és frissítésére egyetlen központi példány alapján.

A DNS Hungária Kft., a VMware szoftverek hazai disztribútora bejelentette, hogy partneri körén keresztül megvásárolható az asztali és adatközponti rendszereket egyaránt kínáló, piacvezető VMware Inc. (NYSE: VMW) legújabb generációs VMware View 3 szoftver környezete.

A termék használatával a vállalatok függetleníthetik a desktop rendszereket a fizikai eszközöktől és földrajzi helyektől, és létrehozhatnak egy „myView" elnevezésű egyéni nézetet a felhasználói munkakörnyezet, alkalmazások és adatok megjelenítésére, amely szinte bármilyen eszközről, és bármikor biztonságosan elérhető.

Ezeket a virtualizált desktop rendszerpéldányokat az adatközpontban a VMware Infrastructure 3 (VI3) virtualizációs és felügyeleti platformon futtatva, a VMware View 3 segítségével működtetve az informatikai munkatársak sok ezer virtuális desktop létrehozását és felügyeleti feladatait láthatják el egyszerűen, biztonságosan és jelentősen alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett.

A VMware View 3 a VMware „vClient Initiative" nevű kezdeményezésének újabb jelentős lépése, a VDI (VDM 2.1) utódja. A szeptemberben, a „VMworld 2008" rendezvényen elindított program célja a „desktop-dilemma" megoldása. Ezt a VMware elnök-vezérigazgatója, Paul Maritz, a következőképpen fogalmazta meg: a desktop-dilemma azt jelenti, hogy ez idáig a cégeknek választania kellett aközött, hogy vékony vagy teljes funkcionalitású klienst adjanak az alkalmazottaiknak. A teljes funkcionalitású kliensek (teljesen felszerelt PC-k, notebookok) sokféle alkalmazást képesek futtatni a dolgozó megszokott asztali környezetében, de rémálommá változtathatják a felügyeletet, mivel a sok ezer PC-n telepített alkalmazásokat egyedileg kell létrehozni, frissíteni, hibajavításokkal ellátni és biztonságossá tenni.

A vékonykliensek olcsóbbak, biztonságosabbak, költséghatékonyabban felügyelhetők, de hagyományosan nem képesek a másik megoldáshoz hasonló funkciógazdagságot, rugalmasságot és kompatibilitást nyújtani. A legtöbb cég csak azoknak az alkalmazottaknak – például a call centerekben dolgozóknak – ad vékonyklienseket, akiknek a munkájához elégséges egy „lebutított" desktop környezet. A VMware View 3 azzal oldja meg ezt a dilemmát, hogy mindkét megközelítés előnyeit egyesíti: gazdag funkcionalitású, személyre szabott virtuális desktopokat tesz elérhetővé bármilyen eszközön (a vékonyklienseken és a teljes funkcionalitású gépeken ugyanúgy), ugyanakkor egyszerűbbé teszi a felügyeletet és a végpontok biztonsági védelmét az adatközpontból kiszolgált virtuális rendszerekkel.

A VMware View 3 egy termékcsalád, amely kétféle kiadásban kapható:

  • VMware View 3, Enterprise Edition – az alapcsomag kiadás, amely a
    VI3 Enterprise Edition futtatási és felügyeleti környezetből és a VMware View Manager 3 termékekből áll. Ez utóbbi a megoldás szíve: rugalmas desktop-felügyeleti szerver, amelynek használatával a rendszergazdák gyorsan kontrollálhatják a felhasználói hozzáféréseket.
  • VMware View 3, Premier Edition – a prémium kiszerelésű csomag –
    a View 3 Enterprise tartalmán felül jár hozzá a VMware ThinApp (alkalmazás-virtualizáció: a korábbi Thinstall akvizícióból származik) és a VMware View Composer, amely lehetőséget ad az informatikai munkatársaknak arra, hogy több virtuális desktopot készítsenek és frissítsenek egyetlen rendszerképből, felgyorsítva a létrehozási folyamatot és csökkentve azok tárhely igényét.

„A VMware View 3 megjelenésével a piacon ma kapható legjobban bevált, teljes funkcionalitású és széles körben használt virtuális desktop megoldás nagy lépést tett előre. A VMware teljesen megváltoztatta azt, hogy mi lehetséges desktop-virtualizációval" – mondta Marek Swierad, a VMware regionális menedzsere. – „A VMware View 3 olyan technológiákat sorakoztat fel, amelyek javítják az adatközpontokba konszolidált virtuális desktopok méretezhetőségét és funkcionalitását, ugyanakkor csökkentik a felügyelet idő- és költségigényét. Az új VMware View Composer például jelentősen csökkenti a tárhely igényt, valamint felgyorsítja és rugalmasabbá teszi az desktopok létesítését. Új funkcióink – például a virtuális nyomtatás, a multimédia-átirányítás, a kapcsolat nélküli (offline) desktop munkakörnyezet és a Windows Terminal Services munkamenetek felügyelete a lehető legjobb virtuális desktop felhasználói élményt nyújtja a végfelhasználóknak."

Radvánszki Gábor, a DNS Hungária Kft. virtualizációs üzletágának vezetője szerint
„a VDI megoldások áttörése már folyamatban van hazánkban is: míg korábban csak beszéltek róla, immáron konkrét projektek és bevezetések vannak folyamatban. A View 3 megjelenése mindezt tovább gyorsíthatja majd, hiszen a hagyományos PC-k kiváltása egyre inkább megvalósítható lesz „feltűnés nélkül", azaz a felhasználók munkájának felesleges megzavarása nélkül. A szerver-konszolidáció kapcsán a bevált technológiát már ismerő IT vezetők és rendszergazdák pedig bizalommal és nyitottsággal tudnak a desktop virtualizációs projektekhez viszonyulni. Az emberi tényező nem elhanyagolható, az IT-sek kötelező túlóráztatása a virtualizációval radikálisan csökkenthető!"

A DNS Hungária 2009. januártól elkezdi a Wyse Technology vékonykliens-gyártó termékeinek hivatalos disztributori forgalmazását. A Wyse eszközökkel szorosan integrált VMware VDI megoldások a lehető legszélesebb desktop funkcionalitást biztosítják. A Wyse TCX szoftver technológiáit a VMware integrálta a View 3 termékcsaládba, így más gyártók eszközeinél vagy általános PC-knél is használhatóak ezen bővítések – a gyorsabb multimédia lejátszás és a többképernyős megjelenítés.

A VMware elindította a VMware View 3 köré épülő Enterprise Desktop Competency nevű partneri minősítési programot, amellyel a meglévő VIP Enterprise és VAC partneri kör számára a desktop virtualizáció speciális szakértelme hivatalos minősítéssel is igazolhatóvá válik. Magyarországon a DNS Hungária Kft. külön tanfolyamokon végzi a partnerek felkészítését.

 A VMware View 3 Enterprise Edition ára egyidejű kapcsolatonként 150 USD, a VMware View 3 Premier Edition ára szintén egyidejű kapcsolatonként 250 USD. Mindkét csomag már tartalmazza a VI Enterprise (ESX) futtatási környezetet is, de külön meglévő ESX-hez is elérhető kiegészítő modulként.

Az árak nem tartalmazzák a gyártói támogatás és verziókövetés költségeit.

http://www.vmware.com/

http://www.dns-hungary.hu/

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.