A KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. életében már hagyományszámba megy, hogy a karácsonyi ajándékozásra szánt keretét jótékony célra fordítja. Idén ismét dolgozók, ügyfelek és partnerek segítették a cég döntését abban, hogy a sok rászoruló közül ki kapja meg a támogatást.

 

 

A KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. életében már hagyományszámba megy, hogy a karácsonyi ajándékozásra szánt keretét jótékony célra fordítja. Idén ismét dolgozók, ügyfelek és partnerek segítették a cég döntését abban, hogy a sok rászoruló közül ki kapja meg a támogatást.

 

A KÜRT-nek köszönhetően a Magyar Gyermekmentő Alapítvány – jórészt csak külföldön beszerezhető – speciális mentési eszközökkel gyarapodott. Az adományt Kmetty József, a cég vezérigazgatója adta át ma délelőtt dr. Gesztes Évának, az alapítvány vezetőjének. Támogatottjai sorsát figyelemmel kíséri a KÜRT: a tavaly karácsonyi adományt kapott girincsi gyerekek idén mézeskalács-díszeket készítettek, amit a cég megvásárolt tőlük, hogy azzal köszönje meg a 2007-es „döntéshozók" szavazatait.

A KÜRT Zrt. hagyományos karácsonyi adományát idén a Magyar Gyermekmentő Alapítvány kapta. Kívánság-listájukon sokszor csak külföldön megvásárolható, speciális mentési eszközök szerepeltek.

A cég idei támogatásával hozzájárult ahhoz, hogy az alapítvány vadonatúj mentőautója a sérült gyermekek mentéséhez szükséges eszközökkel indulhasson első útjára. Dr. Gesztes Éva, az alapítvány elnöke külön köszönetét fejezte ki amiatt, hogy speciális igényeikre szabva kapták meg az életmentő eszközöket.

Idén is a KÜRT dolgozói, ügyfelei és partnerei döntötték el, hogy a sok-sok rászoruló intézmény és alapítvány közül ki kapja a támogatást. A szavazásra buzdító levelet több mint 400 címzett kapta meg, és a megszólítottak közel ¾-e élt a döntési jogával. A voksolók közül sokan üdvözölték a kezdeményezést, akadt köztük cég és magánszemély egyaránt, aki erejéhez mérten kisebb összeggel hozzájárult valamely, a szavazásban szereplő intézmény támogatásához.

A döntés ezen formáját tavaly kezdte el a KÜRT. Akkor a legtöbb szavazat a borsod-abaúj-zemplén megyei település, Girincs 138 fogyatékos gyermeket gondozó intézményére esett. Kapcsolatuk azóta is folyamatos: a gyerekek idén 400 darab mézeskalácsból karácsonyfadíszt készítettek, amit a cég megvásárolt tőlük, hogy azzal köszönje meg a 2007-es KÜRT-karácsony „döntéshozóinak" szavazatait.

Frankó Csuba Dea, a cég marketing igazgatója az átadón egy olyan jövőbeni összefogás képét festette le, amelyben az it-szakma együttes ereje segítené a támogatásra szoruló intézményeket.

A KÜRT Zrt. 1989-es megalapítása óta folytatja mecénási tevékenységét. Már a vállalkozás első évében, csaknem teljes nyereségéből létrehozta az azóta is nagy sikerrel működő KÜRT Alapítványi Gimnáziumot. Az adatmentő cég 1996-ban a „Hátrányos helyzetű, elsősorban cigány származású gyerekek oktatásáért" alapítvány szülőatyjává vált a Veszprémi Egyetemen, majd 1997-ben az Aranyág, 1998-ban pedig a Magyar Örökség Alapítványt támogatta 500-500 ezer forinttal. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002-es, KÜRT-nek ítélt Innovációs Díja és az ezzel járó pénzösszeg, valamint Dr. Kürti Sándor elnök 2004-ben kapott Széchenyi díjának jutalma is adományként került a veszprémi alapítvány számlájára.

2005 karácsonyán az I. számú Gyermekklinikát támogatták: évek óta gyűjtött már a kórház arra a mobil ultrahang diagnosztikai készülékre, amellyel – sok egyéb eszköz mellett – a KÜRT meglepte a Semmelweis Egyetemet.

2006 őszén, csapatépítő tréningje keretében újabb karitatív tevékenységet végeztek: egy mátrai óvodát újítottak fel közösen a KÜRT dolgozói.

Ugyanezen év karácsonyán pedig a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó girincsi intézmény kapta meg a hagyományos, többmilliós adományt.

Az MGY 2004 óta a korszerű gyermek-mentőellátás hazai elterjesztésén fáradozik. Az alapítvány új ellátási modelleket dolgoz ki, részt vesz az új szakmai szabályok előkészítésében, bekapcsolódik a szak- és alternatív képzési rendszerekbe. Az alapítvány 2005. szeptember 1-én az OMSZ-szel közösen, egy Magyarországon új ellátási formát, Gyermek-Mentő Orvosos Kocsit (Gyermek-MOK) indított Budapesten. Előnye, hogy a mentőorvos gyorsabban ér az eset helyszínére (személyautó szállítja), így a korábban megkezdett szakszerű első ellátás javítja a betegek túlélési esélyét, valamint rövidíti a kórházi tartózkodási időt is.

http://www.kurt.hu/  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük