Adománygyűjtést szervezett a hétvégi Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón a KÉSZ Csoport a Kecskeméti Mentőszolgálat javára. A befolyt összegekből az építőipari vállalat egy több millió forintos automata újraélesztő-készülékkel kívánja elősegíteni a mentősök munkáját.

 

Adománygyűjtést szervezett a hétvégi Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón a KÉSZ Csoport a Kecskeméti Mentőszolgálat javára. A befolyt összegekből az építőipari vállalat egy több millió forintos automata újraélesztő-készülékkel kívánja elősegíteni a mentősök munkáját.

 

A kecskeméti mentők évek óta szeretnének beszerezni egy Lucas2 nevű kompressziós rendszert. Ez a több millió forintos automata újraélesztő-készülék egy év alatt sok kecskeméti lakosnak is megmentheti az életét. A KÉSZ csoport, mint a Nemzetközi Repülőnap egyik főtámogatója az augusztus 3-4-i kiemelt eseményen gyűjtést szervezett annak érdekében, hogy az életmentő készülék minél előbb a kecskemétieket szolgálhassa.

 

„Az itt jelenlévő szereplők legnagyobb közös értéke az ember. Amíg a Honvédelmi Minisztérium a magyar emberek biztonságát őrzi, addig az Országos Mentőszolgálat az egészségüket óvja. A KÉSZ Csoport pedig azon túl, hogy épületeket épít, több ezer ember megélhetését biztosítja" – mondta el Varga Mihály, a KÉSZ Holding Zrt. elnöke.

 

„A repülőnap kiváló alkalom arra, hogy a jó ügy érdekében összehozza a segítő szándékú embereket" – nyilatkozta Hende Csaba honvédelmi miniszter, ezt követően pedig köszönetet mondott a mentők áldozatos munkájáért.

 

A KÉSZ csoport 100 mentőst is meghívott az eseményre, ezzel is elismerve egész éves életmentő tevékenységüket.

„Az Országos Mentőszolgálat működése igazi közügy, mivel sosem lehet tudni, hogy kinek lesz a következő pillanatban szüksége segítségre. Ezért fontos a társadalmi összefogás, aminek szép példája ez a mostani adományozás is" – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

 

A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.

A KÉSZ Holding Zrt. a KÉSZ Csoport vezető társasága, amely összefogja tagvállalatok erőforrásait, és ezeket felhasználva komplex szolgáltatásokat – építőipari kivitelezés tervezéssel, ingatlanfejlesztés, üzemeltetés – tud nyújtani a beruházóknak.

A Holding Magyarországon túl a környező európai országokban is kifejti aktivitását. A KÉSZ Csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit, valamint jelenleg is a KÉSZ a kivitelezője a nemzet főterének is nevezett budapesti Kossuth tér felújításának. A KÉSZ Csoport idei nagyberuházása az Új Széchenyi Terv segítségével épülő Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont is.

 

www.kesz.hu

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük