2022.05.22.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Elindult a magyar család a Fekete-erdőből a Duna fekete-tengeri torkolata felé…

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52731"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/3_51.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>2011. Július 31-én, reggel nyolckor, az első kerületből indult útjára a Hasulyó család, hogy nem mindennapi vállalkozásukat megkezdjék. Németország felé vették az irányt, szándékuk szerint 40 nap alatt végigszelik a Dunát, a folyó teljes hosszában, egy különleges sporteszköz, a sup (stand up paddle) segítségével. </p> <p>

2011. Július 31-én, reggel nyolckor, az első kerületből indult útjára a Hasulyó család, hogy nem mindennapi vállalkozásukat megkezdjék. Németország felé vették az irányt, szándékuk szerint 40 nap alatt végigszelik a Dunát, a folyó teljes hosszában, egy különleges sporteszköz, a sup (stand up paddle) segítségével.

2011. Július 31-én, reggel nyolckor, az első kerületből indult útjára a Hasulyó család, hogy nem mindennapi vállalkozásukat megkezdjék. Németország felé vették az irányt, szándékuk szerint 40 nap alatt végigszelik a Dunát, a folyó teljes hosszában, egy különleges sporteszköz, a sup (stand up paddle) segítségével.

A család számára különleges élmény, hogy útjuk kezdetén a buddhizmus egyik legnagyobb tanítója, Láma Ole is fogadta őket, és megáldotta a világrekord kísérletet. Tibor, Dani és Brunó evezve, a család nőtagja Csilla a tervek szerint őket követve gumicsónakban, unokatestvérük Tomi pedig, aki egyben a projekt videó-felelőse is, egy terepjáróval teszi meg a távot. Velük tart még két labrador, Bilbo és Eton, akik a parton szurkolva várják a gazdikat, hogy este megpihenjenek lakókocsijukban. A www.dunaracing.com oldalon nem csak olvashatunk a család élményeiről a túra teljes ideje alatt, de láthatjuk is mindazt, amit ők. Az első videó már elérhető!

http://www.youtube.com/watch?v=EamOAS9aEyQ

 

A világrekordra készülő család kalandjait egyre többen követik a facebook-on, ahol naponta információt kaphatunk a hol- és hogylétükről. Egy nappal később sikerült csak elindulniuk az egyik fiú, Dani betegsége miatt, de hamarosan elérik a Duna gyorsabb sodrású szakaszát, így abban bíznak, nem lesznek lemaradásban a tervezetthez képest.

 Nézzük őket minél többen, és nyomjunk egy like-ot:

 http://www.facebook.com/pages/dunaracingcom/137794096303415

 Nagyon fontos számukra, hogy útjuk során lássák, sokan támogatják őket, sokan szurkolnak nekik. Remélik, hogy sokan megértik majd, legyen szó bármilyen feladatról, legyen az akármilyen „nagy falat", ha az ember derűvel, humorral és persze eltökélten tekint a jövőbe, akkor semmi sem tántoríthatja el! Hajrá Hasulyó család!

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.