A Nespresso #CoffeeChallenge receptverseny keretében tíz magyar gasztroblogger méri össze kreativitását, izgalmas, új kreációik már elérhetők a Facebookon.

 

A Nespresso #CoffeeChallenge receptverseny keretében tíz magyar gasztroblogger méri össze kreativitását, izgalmas, új kreációik már elérhetők a Facebookon.

 

Elindult a Nespresso #CoffeeChallenge receptversenye, amelyen tíz népszerű, magyar gasztroblogger vesz részt egy-egy Nespresso inspirálta saját recepttel. A verseny célja, hogy izgalmas, új kreációk készüljenek, amelyeket bárki otthon is elkészíthet. A versenyzők egy gondosan összeállított csomagot kaptak, ezeket a hozzávalókat és persze saját ötleteiket kellett felhasználniuk egyedi receptjeikhez.

 

Az inspirációt három féle Nespresso Grand Cru őrlemény szolgáltatta. A kávék mellett a csomagban különleges és hétköznapi fűszerek is helyet kaptak, például szegfűszeg, kardamom, citrombors, narancsvirágvíz és szerecsendió-virág, de olyan egészen mindennapos alapanyagok is voltak benne, mint a kakaópor vagy a narancs. A Nespresso külön figyelmet fordított arra, hogy még a különlegesebb hozzávalók is bárki számára könnyen beszerezhetőek legyenek, így az új recepteket bárki kipróbálhatja majd otthon is.

A kihívás lényege az volt, hogy a versenyzőknek saját receptet kellett kikísérletezniük, amelyhez az egyik Nespresso kávéőrlemény mellett legalább négyet felhasználnak a biztosított alapanyagokból is, megmutatva, hogyan lehet harmonikusan ötvözni a kávé intenzív ízvilágát más hangsúlyos ízekkel, ezzel egyensúlyt teremtve az egyes összetevők között.

 

A Nespresso Grand Cru kávéőrlemények különböző aromaprofilokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy minden napszakhoz és ízkombinációhoz megtaláljuk a tökéletes ízvilágú kávét.

A versenyzők három kávéőrlemény közül választhattak:

– az intenzív mégis krémes, kakaós ízjegyekkel rendelkező Arpeggio,

– a lágy alapjegyekkel bíró, gyümölcsös ízvilágú Rosabaya de Colombia, valamint

– a harmonikus ízélményt nyújtó, virágos aromájú Vivalto Lungo kapszulák közül.

 

A 10 versenyző közül a legtöbben a Rosabaya de Colombia kávéőrlemény mellett döntöttek.

A versenyzőket a Nespresso szakértői Bodrogi Eszterrel, a Fűszer és Lélek bloggerével közösen kérték fel a részvételre, akik mind a tízen örömmel vállalták a kreatív kihívást. A versenyben olyan népszerű gasztroblogok szerzői vesznek részt, mint az Angela's Taste, a Hétköznapi Ínyenc, az Eszter befőz, a Gabojsza konyhája, az Ahogy eszik, úgy puffad, a Rakottkert, a Praktikák sok gyerekhez, az Égigérő paszuly, a Chili&Csoki és a Rizsázzunk!

 

A tíz egyedi recept fotója már felkerült a Nespresso hivatalos Facebook oldalára, ahol a rajongók már szavazhatnak is kedvencükre. A közönségdíj mellett Bodrogi Eszter gasztroblogger és a Nespresso zsűrije közösen kiválasztanak egy kreációt, amely a verseny szakmai díját kapja.

„A #CoffeeChallenge kihívásban tíz gasztroblogger vesz részt, akik egyedi, Nespresso inspirálta kreációikkal versenyeznek" – mondta Bodrogi Eszter, a Fűszer és Lélek blog szerzője, a zsűri egyik tagja. – „Mindannyian ugyanazt a csomagot kapták, benne Nespresso kávéőrleményekkel valamint különleges és hétköznapi fűszerekkel, ezekből kellett valami izgalmasat alkotniuk. A szakmai díjat az a versenyző kapja majd, akinek alkotását kivitelezésben, tálalásban és kreativitásban kiemelkedőnek ítéli a zsűri. A Nespresso Facebook oldalán már megtekinthetők a pályaművek, így nem árulok el nagy titkot: nehéz dolga lesz a zsűrinek."

A közönségdíjas gasztroblogger kétszemélyes vacsorát nyer a Borkonyha étteremben, míg az a versenyző, akit a szakmai zsűri a legjobbnak ítél, egy 200.000 forint értékű utazási utalványt kap. Továbbá a szavazásban résztvevők között a Nespresso egy fehér színű Nespresso U kávégépet is kisorsol.

 

www.nestle-nespresso.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük