http://www.telkopiac.hu/http://www.telkopiac.hu/ Július 15-én megnyílt az első, független, Magyarország távközlési kínálatát összefoglaló webáruház, a http://www.telkopiac.hu/ . A tulajdonos és üzemeltető cég egy jól áttekinthető webes felületen gyűjtötte össze és tette elérhetővé a hazai vezetékes telefon, mobil, internet és kábeltévés szolgáltatásokat.

http://www.telkopiac.hu/http://www.telkopiac.hu/ Július 15-én megnyílt az első, független, Magyarország távközlési kínálatát összefoglaló webáruház, a http://www.telkopiac.hu/ . A tulajdonos és üzemeltető cég egy jól áttekinthető webes felületen gyűjtötte össze és tette elérhetővé a hazai vezetékes telefon, mobil, internet és kábeltévés szolgáltatásokat.

Július 15-én megnyílt az interneten a www.telkopiac.hu címen Magyarország első és egyetlen, független, távközlési megoldásokat közvetítő webáruháza. A piacon működő szolgáltatók örömmel fogadták a kezdeményezést és javaslataikkal, információkkal segítették az oldal fejlesztését. A portál függetlenként jött létre, pártatlanságát a jövőben is minden körülmények között megőrzi – nyilatkozta Nyilas Anita, a létrehozó és üzemeltetést végző IDS-Team Kft. képviselője.

Mindent egy helyen

Nyilas Anita, az IDS-Team Kft. képviselője.Nyilas Anita, az IDS-Team Kft. képviselője.A weboldal a teljességre törekszik. A portálon a jeltovábbítás technológiájától függetlenül megtalálható a távközlési és kommunikációs szolgáltatások döntő többsége. Így elérhetők a vezetékes telefonhálózaton továbbított ajánlatok, mint az ADSL internet, az IP televízió, a telefon, de ugyanígy a kábeltelevízió hálózatok hasonló kínálata is. A vezeték nélküli technológiák is kivétel nélkül szerepelnek a kínálatban: a műholdas és GSM piaci szereplők ajánlatai, legyen szó mobil szélessávú hozzáférésről, vagy telefonról. Az oldalon már a nyitáskor is közel 2000 különböző díjcsomag található meg, és a kínálat napról napra folyamatosan válik majd teljes körűvé. Mint a sajtótájékoztatón elmonddották a T-com csoporttal még folynak a tárgyalások, amelyek lassan mennek, de őszre valószínűleg a meghatározó erófölénnyel rendelkező szolgáltató is felkerül kínálatával a portálra.

Kapcsolat a szolgáltatókkal

Az újságírók népes hada a bemutatónAz újságírók népes hada a bemutatónHosszú hónapok óta zajlanak a portál és a szolgáltatók közötti egyeztetések a csatlakozás és az értékesítés feltételeiről. Az üzemeltetők már majd minden hazai távközlési vállalkozást megkerestek, hogy mielőbb valóban minden elérhető ajánlatot megmutathassanak látogatóiknak. A júliusi nyitásra a többséggel, köztük a legnagyobb szereplőkkel már sikerült megegyezni, de a választék még a működés első heteiben, hónapjaiban is tovább bővül. Az általános tapasztalat, hogy a cégek számukra is kedvezőnek ítélik és igen időszerűnek tartják a kezdeményezést. A telkopiac.hu az összes piaci szereplő számára új értékesítési csatornát jelent, erősíti a tiszta és egészséges versenyt, ami ebben a formában minden résztvevőnek érdeke. Ez a kapcsolat a garancia arra is, hogy a webáruházban mindig a legfrissebb, naprakész ajánlatok szerepeljenek. A portál – a nem internetes képviseletekhez hasonlóan – a szolgáltatóktól kapott jutalékból tartja fenn magát. Épp ezért az üzemeltető garantálja, hogy az oldalon kért összegek sohasem magasabbak a szolgáltatók közvetlen árainál, sőt, alkalmanként a telkopiac.hu saját, további kedvezményeket is biztosít majd.

Egyszerű használat, többrétű keresés

A dolog mindenkit érdekel, janal van a szaksajtó éppen úgy...A dolog mindenkit érdekel, janal van a szaksajtó éppen úgy…A számtalan technológiát, árat és ajánlatot összetett, de egyszerűen használható rendszer fogja össze. A Gold Communications Kft. által fejlesztett weboldal kínálata elsőként aszerint csoportosít, hogy a látogató magánszemélyként vagy cég számára keres szolgáltatást. Ezt követően böngészhet mindenki a választékból igényei és pénztárcája szerint. Az ügyfelek adott estben azon szolgáltatók kínálatából is válogathatnak, akikről korábban esetleg nem is tudták, hogy elérhetőek az adott településen. Az oldalon a keresés egyszerű, de a látogatókat célirányos kérdésekre adott válaszok alapján is végigvezeti a rendszer a választható szolgáltatásokon. A telkopiac.hu-n a szerkezetnek köszönhetően az ajánlatok nagyon könnyen összehasonlíthatók. Így elkerülhető az a korábbról ismerős helyzet, amikor egy-egy szolgáltatás megrendelése előtt a felhasználó több szolgáltató portálján próbált eligazodni. A keresés lefuttatását követően a kiválasztott ajánlatok többsége azonnal meg is rendelhető, vagy elküldhető az igénybejelentő a kiválasztott szolgáltató felé.

Piac, környezet, vásárlói tudatosság

...mint a blogszféra munkatársa.…mint a blogszféra munkatársa.Távközlési szolgáltatásokat mindenki használ, ezért a vásárlói tudatosság és ennek fejlesztése e területen nagyon fontos – hangsúlyozta Nyilas Anita. A telkopiac.hu-n bárki megismerheti a Magyarországon elérhető, hamarosan teljes kínálatot, ami az optimális döntés alapfeltétele. Ugyanazon, 1Mbit/sec sávszélességű ADSL-hozzáférés havi díja például a különböző ajánlatok esetében 2000 és 5000 forint közé esik, ami igen jelentős különbség. A hazai távközlési piacon szerencsére rengeteg alternatíva áll a felhasználók rendelkezésére, ahhoz viszont, hogy a fogyasztók élni tudjanak a piac kínálta sokszínűséggel, ahhoz ismerni is kell őket – hívta fel a figyelmet a szakértő. Az alternatívák ismeretében egy háztartás éves szinten akár 25 000 forintot is megtakaríthat egyetlen szolgáltatáson – a legtöbb háztartásban legalább 3 különböző távközlési szolgáltatást használnak. A hűségszerződések rendszere biztonságot nyújt mind a felhasználóknak, mind a szolgáltatóknak, azonban a piac ebben a szegmensben rendkívül gyorsan változik. Sok magánelőfizető, de még a cégek sem követik figyelemmel a szolgáltatásaik hűségidőszakának lejáratát és az új lehetőségeiket, pedig az egyre kedvezőbb szolgáltatási feltételek miatt érdemes ébernek maradni. Ez újra a tudatos fogyasztói magatartás hiányát jelzi, de a most nyílt webáruház talán ezen a helyzeten is javítani tud. A portálon például díjmentesen igénybe vehető az Ébresztő! szolgáltatás, amely segítségével a felhasználók nyomon követhetik hűségszerződésük lejáratát.

Hírek és újdonságok

A telkopiac.hu a telekommunikációs piacon egyfajta hír- és információs portál szerepét is felvállalja. A fogyasztók számára döntésbefolyásoló tényező lehet, hogy a technológiai fejlesztésekről, a kapcsolódó esetleges jogszabályi változásokról is az elsők között értesüljenek. Természetesen az oldal nem akar konkurálni más szak- és hírportálokkal, de a „mindent egy helyen" szellemiség jegyében az újdonságokkal is meg szeretné ismertetni látogatóit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük