2022.augusztus.13. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Elindult a www.naviextras.com – még egyszerűbb aktuálisabb az Igo8 frissítés

6 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/21255"><img class="image thumbnail" src="/files/images/20081216422.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> <p>December első napjaiban éles üzemben is elindult a Nav N Go frissítőportálja, a <a href="http://www.naviextras.com/">www.naviextras.com</a>. Ebből az alkalomból sajtótájékoztatót tartottak a cég vezetői, ahol összefoglalták a legfrissebb újdonságokat.</p><p> 

 20081216422.thumbnail

December első napjaiban éles üzemben is elindult a Nav N Go frissítőportálja, a www.naviextras.com. Ebből az alkalomból sajtótájékoztatót tartottak a cég vezetői, ahol összefoglalták a legfrissebb újdonságokat.

 

 20081216422.thumbnail

December első napjaiban éles üzemben is elindult a Nav N Go frissítőportálja, a www.naviextras.com. Ebből az alkalomból sajtótájékoztatót tartottak a cég vezetői, ahol összefoglalták a legfrissebb újdonságokat.

 

A webes felületen elérhető térképfrissítéseket az első rövid időszakban a Nav N Go iGO 8 PDA-s navigációs szoftverhez és egy navigációs készülék márkához kínálja a portál. A többi GPS-eszköz ezt követően folyamatosan kerül majd be a támogatott navigátorok közé. A frissítések mellett a felhasználók plusz térképeket is vásárolhatnak a meglévők mellé.

20081216423.thumbnail

A Nav N Go Kft. azzal a céllal látott neki idén tavasszal a naviextras.com weboldal és a Content Manager-t leváltó Naviextras Toolbox PC-szoftver fejlesztésének, hogy segítségükkel akár minden Nav N Go iGO 8 platformot használó (PDA-s) szoftver és navigációs készülék (PND) számára képes legyen frissítéseket biztosítani.

20081216424.thumbnailAz éles induláshoz közeledvén a Nav N Go mintegy 70 gyártó partnere közül egyre többen jelzik, hogy készülékeikhez a naviextras.com-on keresztül szeretnék biztosítani a térkép- és szoftverfrissítéseket, így a portálon felsorolt többtucatnyi támogatott készülék bizonyosan továbbiakkal fog bővülni a jövőben.

az új fórumAz új fórum„A minél gördülékenyebb indulás érdekében az élesüzembe helyezést több szakaszra bontottuk: az első rövid indulási időszakban a PDA-verziónk mellé egy PNA márka került be a támogatott készülékek közé." – tette hozzá Simon Attila, a Nav N Go online értékesítési vezetője. – „Így a www.naviextras.com a december eleji start idején a Nav N Go iGO 8 (PDA-s) navigációs szoftver közel kéttucatnyi verziója mellett a Navon egyes navigációs készülékeihez kínálunk frissítéseket. A portálon szereplő többi navigációs eszköz ezt követően kerül majd be folyamatosan a támogatott készülékek közé. Rövid időn belül tehát tucatnyi márka több mint 50 féle navigációs eszköze lesz frissíthető*."

*Részletes készülék-kompatibilitás lista a www.naviextras.com  oldalon található.

frissítés választás

Frissítés választás

A több nyelven elérhető nemzetközi weboldal kialakításakor a minél egyszerűbb frissítési folyamat megvalósítása volt az egyik fő szempont. Az új Naviextras Toolbox ingyenes PC-s szoftver az interneten keresztül kapcsolódik a naviextras.com portál szervereihez, így például egy fizetős térkép a weblapon történő megvásárlás után a Toolbox-szal azonnal le is tölthető, nincs szükség aktivációs kód bemásolására.

Egyszerűsödik a készülékek és szoftverek regisztrációja is. A Toolbox a készülék vagy szoftververzió azonosítását és beregisztrálását az első csatlakoztatás után automatikusan elvégzi, így nincs már szükség a licenckódok másolgatására sem.

a kelet-európa-i térképekA Kelet-Európa-i térképek

A portál indulásakor elérhető legfrissebb, 2008. III. negyedéves Európa térképekben nagymértékben bővült az úthálózat, és több ezerrel nőtt a POI-k száma. A legtöbb térképváltozás talán a kelet-európai régióban tapasztalható, Bulgáriában például 15 új város, Horvátországban pedig 70 új település került be az adatbázisba. A Magyarország térképek soron kívül tartalmaznak néhány augusztus-szeptemberben átadott új utat is, így például már benne van a Megyeri híd, valamint az M0 és az M6 új szakasza is.

a magyar térkép frissítő oldalaA magyar térkép frissítő oldalaA TopMap Kft. által biztosított, 12 kelet-európai országra kiterjedő térképfrissítések a naviextras.com-on is ingyenesek, a többi térképfrissítés pedig internetes bankkártyás fizetés után tölthető le. **

Most először nyílik alkalom arra, hogy a felhasználók meglévő térképeik mellé új országok, akár az USA, Közel-Kelet, Ázsia vagy Dél-Amerika naprakész térképeit is megvásárolják, így egy külföldi nyaralás vagy egy üzleti út előtt anélkül bővíthetik térkép-adatbázisukat, hogy új navigációs készüléket kellene beszerezniük.

** Részletes feltételek a www.naviextras.com -on.

A www.naviextras.com éles indulása óta ingyen elérhető egy fontos szoftverfrissítés is a     Nav N Go iGO 8 szoftverhez és a Navon készülékekhez is, mely biztosítja, hogy különböző verziójú térképek között is problémamentes legyen az áttervezés. A korábbiakban, ha nem minden térképet frissítettek egyszerre, előfordulhatott, hogy a régi és az új térképek között a felhasználók nem tudtak országhatárokon átívelő útvonalakat tervezni. A Nav N Go mostani szoftverfrissítése erre a térképi hiányosságra kínál ingyenes megoldást.

A portálon emellett egyéb tartalmak letöltésére is lehetőség nyílik, így a navigációs programok gazdagíthatók például Európa legtöbb fővárosára, Dél-Amerikára, Kanadára vagy akár Oroszországra elérhető 3D épületelemekkel. Hamarosan elérhetőek lesznek sebességmérőkamera-adatbázisok is.

a traffipax adatbázisok (fedőnevük: útbiztonsági kamerák...)A traffipax adatbázisok (fedőnevük: Útbiztonsági kamerák…)

Mostantól a dugók is elkerülhetők lesznek a Nav N Go iGO 8 alapú navigációs megoldásokkal, hiszen a naviextras.com-on számos készülékhez elérhetővé válnak a TMC-kompatibilis Magyarország térképek is. A Nav N Go Kft. és a hazai TMC szolgáltató TrafficNav Kft. közötti megállapodás lehetővé teszi, hogy a TMC-adatokat kezelő térképverzió megjelenése előtt kiadott (8.0.x.y verziószámú) szoftverekhez ingyen elérhetővé tegyük a TMC-képes magyar térképeket.

Budapesten augusztus elején, Magyarország egész területén pedig a nyár végén indult el a TMC sugárzása. Az FM rádiósávban küldött jelek az útlezárásokról, dugókról tájékoztathatják a GPS-készülékkel rendelkező autósokat. A gépjárművezető ez alapján választhat magának alternatív útvonalat, megkönnyítve és meggyorsítva ezzel célba jutását.

A Nav N Go Kft. a napokban kizárólagos adatszolgáltatási megállapodást kötött a népszerű www.holtankoljak.hu portált üzemeltető Flexport Kft-vel, így a jövőben a Nav N Go iGO 8 platformot használó autósok a naprakész benzináradatok alapján választhatják ki, hogy melyik magyarországi benzinkútnál tankoljanak.

A benzinár-adatok a www.naviextras.com  portálról lesznek letölthetők, várhatóan 2009 februárjától. A két cég megállapodása értelmében 2009 első felében minden Nav N Go iGO 8 felhasználó számára ingyenesen lesznek elérhetők az adatok.

www.navngo.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.